Jump to content
IGNORED

KK Mega Vizura

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

U stvari, hajde da budem fin pa da ti ipak odgovorim, iako je sve sto zasluzujes forumska cuska. Kad neko napise "u ovom stanju u kojem je trenutno, odnosno u stanju koje je prethodilo proceni da je on odgovarajuci igrac za EL Zvezdu" on izjednacava prvo i drugo stanje jer tome rec "odnosno" sluzi. Kapiras? Vidis, ta dva stanja nije pristojno izjednacavati jer izmedju njih postoje dve godine rada tokom kojih je (to ne spori cak ni Kojot) Bobi jako mnogo napredovao. Dakle, ovde niko ne negira uticaj Mege i Milojevica na Bobijev kosarkaski razvoj, jedino sto se negira su dve godine koje je proveo u radu sa Radonjicem i njegovim timom. Posto sam ja navijac Zvezde i gledam sve njene utakmice meni je razlika izmedju Bobija kakav je dosao u Zvezdu i Bobija danas itekako vidljiva. Ne sporim da Bobija kakav je danas verovatno ne bi ni bilo da nije bilo Bobija od pre dve godine kad je izasao iz Mege ali to nije isti igrac. Mislim, sto bi ti rekao, tehnicki jeste ali sustinski nije. S obzirom da Bobi nije dosao iz Mege u Zvezdu sa 18 godina vec kao formiran igrac nije li opravdano pretpostaviti da njegov napredak kao formiranog igraca ima neke veze sa trenerskim timom koji ga je trenirao tokom tog napretka?

mozda bi bilo dobro da konsultujes vujakliju za znacenje reci odnosno. neverovano je koliko si u stanju da se blamiras, samo zato sto neces da priznas da nisi u pravu.

Posted

Ko sere po Megi? To ti vidi sa Heaviside-om. Ja taj klub nekako ne volim, nemam neki poseban razlog, prosto mi nije simpatican, ali u ovom poslednjem slucaju sam totalno na strani Zalizanog, sto sam i napisao dva puta. Covic je ovde ispao neopevani magarac, kao sto obicno i ispadne cim zine.

Na tebe se odnosio drugi deo posta.
Posted

Jebot ljudi kako serete po Megi to je katastrasno. Mega je trenutno najzdraviji klub u nasoj kosarci jer jedini ne dobija ni dinar od drzave.

Malo pomaže to što nemaju taj problem koji imaju svi ostali, ne moraju da plaćaju igrače. Just sayin'

Posted

Na tebe se odnosio drugi deo posta.

Cekaj da odbranim Radonjica od navijaca Zvezde i samozvano-objektivnih pa cu opet da sirim pozitivnu energiju i Zdravko Colic talase. :)

Posted (edited)

@moća

mega postoji da bi pravila igrače, ne pravi igrače da bi opstala kao partizan na primer. Samo čekam kad Mićić postane ubica (daj bože) da neko napiše kako je miloje ti nazaslužniji. Ili Dangubić koji na početku sezone nije znao gde se nalazi. Igrao je i Peković u Atlasu, pa je ipak Vujošević taj koji ga je naučio kako da dominira u Evropi, kao i Radonja Bobija.

Edit: ili primer Lovernja. Ista situacija kao sa Bobijem. I naravno da je partizan ključni period njegove karijere kao i zvezda u bobijevom slučaju.

Edited by Heaviside
Posted

@moća

mega postoji da bi pravila igrače, ne pravi igrače da bi opstala kao partizan na primer. Samo čekam kad Mićić postane ubica (daj bože) da neko napiše kako je miloje ti nazaslužniji. Ili Dangubić koji na početku sezone nije znao gde se nalazi. Igrao je i Peković u Atlasu, pa je ipak Vujošević taj koji ga je naučio kako da dominira u Evropi, kao i Radonja Bobija.

Dobro sad, ako je i do zajebancije mnogo je. Vujosevic je dobio Pekmena kad ovaj jedva da je umeo da hoda, kod nas je Bobi odmah poceo da igra na dodsta visokom nivou. Nije to za poredjenje.

Posted

@moća

Edit: ili primer Lovernja. Ista situacija kao sa Bobijem. I naravno da je partizan ključni period njegove karijere kao i zvezda u bobijevom slučaju.

Partizan nije pravio igrace da bi opstao nego da bi Vujosevic napunio dzepove. Da Partizan prodaje igrace ne bi se raspao posle jedne sezone. Koje crno opstajanje Zvezde i Partizana od prodaje igraca kad drzavne pare cine 80% budzeta.

Posted

Rajo Božović i Falji Ramadani ne dobijaju dinar od države. Ti goniči robova su fudbalski Miško Ražnatović Arkan.

Posted (edited)

Mega je izlog zanatske radnje. Pokupe sirovinu i malo je obrade i ture u izlog i još pomalo dorađuju dok ne naiđe prvi kupac. Čak nisu u stanju ni da izbace vrhunski proizvod već mora bolji zanatlija da dorađuje da bi mogao da ga koristi, ako već pričamo o Bobiju. Izraz mi se sviđa jer naglašava da klub postoji isključivo zbog prodaje igrača i koristiću ga i dalje. Isto važi i za izraz ergela, i nekako mislim da je i tebi od starta jasno šta želim da kažem i da ne mislim da su igrači Mege konji već da ciljam na manjak takmičarskih ambicija.

Šta znam, vidim da ima ljudi kojima se sviđa ovaj neobavezni stil košarke koji forsira Mega, meni se to ne sviđa i bez obzira na tvoje intervencije i dalje mi više liče na trening centar (ergela u konjičkom sportu) nego na košarkaški klub.

Kul, koristi izraz kakav god želiš, ne moramo da se oko svega slažemo. 

Samo par napomena. Ako već pričamo o Bobiju, mislim da je važno da konstatujemo napredak koji je postigao u periodu dok je bio u Megi. Karijera mu je bila u raspadu. Dujo ga je doveo u CSKA, onda pozajmica u Novgorodu. Posle neka pauza ili kratkoročni angažman po drugim timovima, ne sećam se gde je sve gubio vreme, Potom odlazak kod Mute u Radnički gde ništa nije pokazao.

Sa takve pozicije Marjanović odlazi u Megu, kao sirovima na obradu i turenje u izlog za prodaju. Vaspostavilo se da je kupac bio EL klub. Ako imamo u vidu progres koji je u Megi napravio, zaista neobično zvuči da se Megi zamera to što u Bobijevom slučaju nisu uspeli da ga učine savršenim igračem (vrhunski proizvod, kako kažeš), nego je morala Zvezda da se pojavi da ga učini boljim. 

Dalje, Mega zaista postoji zbog prodaje igrača ali čini mi se da ti promiče značaj usputnih koraka ka tom cilju. A to je pravljenje dobrih igrača, koji su dobri za klub za koji navijaš, a posledično i za reprezentaciju.

Edited by pacey defender
Posted

Bravo, zanimljivu temu je Pejsi otvorio! Da vidimo koliko je Dule unazadio Bobija dok mu je bio trener, a koliko je napredovao kod Miška i Ćokija.

Posted

Partizan nije pravio igrace da bi opstao nego da bi Vujosevic napunio dzepove. Da Partizan prodaje igrace ne bi se raspao posle jedne sezone. Koje crno opstajanje Zvezde i Partizana od prodaje igraca kad drzavne pare cine 80% budzeta.

I tvoj predlog je da Partizan damo menadžerima u vlasništvo iako ULEB to zabranjuje?

Uostalom, zašto skrećeš temu na Partizan, to je bio samo primer i neka bude da je loš ali ne menja poentu. Mega ne prodaje igrače da bi obezbedila dalje postojanje i takmičenje nego postoji i takmiči se da bi Miško mogao da proda igrače.

Partizan i Zvezda su izuzetno problematični i mnogo veći problem od male Mege, ali to ne čini Megu idealnim klubom, čak da je moguće dokazati da je Miško pravi vlasnik oni ne bi mogli ni da se takmiče u ABA ligi.

Posted

Ne skrecem temu na Partizan vec na Zvezdu i Partizan. I napisao sam upravo ovo sto i ti kazes da jeste Mega problem ali mnogo manji od blizanaca i zbog toga je bzvz ovoliko sranje po Megi. A to seru i jedni i drugi samo zato sto Misko jebe i jedne i druge za igrace umesto da se naguzi i deli igrace za dzabe.

Posted (edited)

Kul, koristi izraz kakav god želiš, ne moramo da se oko svega slažemo.

Samo par napomena. Ako već pričamo o Bobiju, mislim da je važno da konstatujemo napredak koji je postigao u periodu dok je bio u Megi. Karijera mu je bila u raspadu. Dujo ga je doveo u CSKA, onda pozajmica u Novgorodu. Posle neka pauza ili kratkoročni angažman po drugim timovima, ne sećam se gde je sve gubio vreme, Potom odlazak kod Mute u Radnički gde ništa nije pokazao.

Sa takve pozicije Marjanović odlazi u Megu, kao sirovima na obradu i turenje u izlog za prodaju. Vaspostavilo se da je kupac bio EL klub. Ako imamo u vidu progres koji je u Megi napravio, zaista neobično zvuči da se Megi zamera to što u Bobijevom slučaju nisu uspeli da ga učine savršenim igračem (vrhunski proizvod, kako kažeš), nego je morala Zvezda da se pojavi da ga učini boljim.

Dalje, Mega zaista postoji zbog prodaje igrača ali čini mi se da ti promiče značaj usputnih koraka ka tom cilju. A to je pravljenje dobrih igrača, koji su dobri za klub za koji navijaš, a posledično i za reprezentaciju.

Ne zameram Megi ništa u Bobijevom slučaju samo konstatujem da nije tačno da su oni glavna adresa za zahvalnicu što Bobi igra kako igra. A i brate, rade ljude za pare šta ima da im se zahvaljuje. I da, odličan su trening centar i izbacuju dobre mlade igrače i to je to, tim ne postoji. Igra je postavljena tako da maksimizuje statističke parametre individualaca dok je rezultat ekipe u drugom planu. Prosto, mnogo mi je lepše da gledam Metalac koji ima zdrave sportske motive nego njih.

Edit: za reprezentaciju su mnogo bitniji klubovi kojima zalizani proda svoje pulene, prerano odlaze iz Mege da bi moglo da se kaže da je Mega ključna. Neće niko u Megi postati nosilac reprezentacije.

Edited by Heaviside
Posted (edited)

Meni je mega simpaticna. Mislim da misko moze da uvalja igrace i bez mege ali ovako ima i siru bazu i poligon za povratak u zivot. Zvezda ranije i partizan sada prosto ne prave mlade igrace i tu je misko iskoristio prostor (zvezda sad ima perspektivne klince ali cak i oni potpisuju za miska poput aranitovica).

I ne vidim sta je tu problem. Zvezda (i partizan) dobijaju igrace koji su igrali jedan solidan nivo kosarke i koji mogu odmah ili vrlo brzo da se prilagide na uslove vrhunske kosarke.

Bobi je ove godine napravio veliki bum a prosle ga je nagovestio. Godina u megi mu je bila bitna za povratak u kosarku ali je od kls igraca za dve godine u zvezdi postao mvp evrolige. Ko zna kako bi prosao u nekom drugom timu...

Jedino ne kontam sto se toliko primate...

Edited by adasevic
Posted

Ne znam ni ja što se ložim :D

Ne gotivim klub i to je to, preterano sam se raspisao.