Baba Ji Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 oduševio me Boro:http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1066445
Turnbull Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 (edited) Jeste, super intervju. Nisam znao da je čovek tako razuman.Edit: Mada me zaibtrigiralo ono sa Koljevićevim samoubistvom. Ako neko ima više informacija na koje Stjepanović aludira kao na javnu tajnu, voleo bih da ih čujem. Edited August 10, 2012 by Syme
luba Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 ima vise verzija, romantizovana kaze da je, zgrozen postupcima dvojca k&k posle dejtona pao u depresiju sto je uopste ucestvovao u svemu, pa je odlucio da sam sebi presudi. protiv ove verzije se posebno buni koljevic dr bogdana jer se ne uklapa u ponosno nacion bice oca.druga verzija koju, uslovno receno, potkrepljuje plavsicka u svojim pisanijima, kaze da je posle dejtona prilegao na sredjivanje i dopisivanje onog sto se zove od platona do dejtona, ali da ti novi elementi nisu bili bas po volji vec pomenutom dvojcu, te su poceli da vrse raznorazne pritiske (bp cak tvrdi da joj je koljevic rekao da ga raso leci nekim tabletama te na tome zakljucuje da ga je trovao ili sta vec).treca verzija, koja je verovatno najbliza istini, zove se haski istrazitelji. iako zvanicno nije bio na optuznicama, pominjao se u svim, ali se nikako nije pojavljivala njegova. da li to znaci da je pevao, pa mu je "zapreceno" ili nije hteo da ide pred sud, ko zna. zna se za dva razgovora koja je sigurno imao sa istraziteljima, istim onim koji su plavsicku pripremali na priznanje krivice.kada bi postojao promil mogucnosti da se ne uzme u obzir sve sto je radio od 1989 do malo pre smrti, bilo bi zanimljivo proucavati lik i delo. no, ne zasluzuje.
vinska musica Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Sve što mi je ostalo u sećanju glede Koljevićevog samoubistva je reakcija Marka Vešovića: "Stradao je od zločinačke ruke!".
Turnbull Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Hvala! Da, i meni ova poslednja deluje najuverljivije.A sad, pošto vidim da informacija ne manjka, ima li šta o samoubistvu Mladićeve ćerke. To me je oduvek mučilo- Čuo neke spekulacije, ali ne znam koliko im je verovati. Obzirom da je devojka studirala u Bgd. mora da ima ljudi koji su je poznavali, ili bili s njom bliski.
luba Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 rekla bih da ce sve ostati na spekulacijama. jer su ti koji su bili bliski ili je poznavali uglavnom, u zavisnosti od sklonosti prema tati, govorili u sustini istu stvar, a nikada nisam dosla do neke price koju bih smatrala dovoljno proverenom ili argumentovanom da bih je ozbiljno uzela u razmatranje.samo se secam da je sahrana bila mozda jedina situacija u kojoj je ludak delovao makar jedan minut kao nesto sto moze da se nazove ljudskim bicem.jebote, umesto da otvorim onaj topik o krimicima koji obecavam pet godina, pecam se na hronike samoubojstava. budis nekrofila u meni, syme.
aram Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 e, a sta je danas sa sonjom karadzic, zna li neko?
luba Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 pa da je depresija presudila, u jednoj varijanti zbog optuzbi/pretnji cija je, u drugoj, zbog njegovih vaspitnih mera. mada ljiljana bulatovic tvrdi da je ubijena.a sonja sedi na palama, nesto se kao ukljucila u sds za prosle izbore, ali nikom nista koliko znam. i ne snima nove ploce, nazalost.
Turnbull Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Dakle ništa neprijatna saznanja/kompleks krivice/šta si radio u ratu tata, itd?
luba Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 pa ovo drugo je mozda malim delom to. iskreno, sumnjam, s obzirom na glumatanje kosovke devojke na letnjem raspustu, ali ko zna.
Frank Pembleton Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Sve što mi je ostalo u sećanju glede Koljevićevog samoubistva je reakcija Marka Vešovića: "Stradao je od zločinačke ruke!".Kulturno, nema šta....
notenoughreasonsforclaire Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 NIN, poslednji broj, autori teksta Slobodan Ikonić i Milan Ćulibrk: Četiri dana pošto je ispred zgrade u kojoj stanuje zapaljen službeni automobil Zdravka Deurića, v.d. direktora Jugoremedije, oglasila se i policija. Ali ne u vezi paljevine automobila, već saopštenjem o hapšenju Deurića i još tri osobe - Milana Zlokasa, v.d. direktora u Luksol farmaciji i Penfarmi, ovlašćenog sudskog veštaka Stevana Gregovića i finansijskog direktora Jugoremedije Ankice Malušić.Milan Zlokas je, zapravo žensko i zove se Milana.Btw, "u vezi paljevine" mi isto tako bodljika oči...
Turnbull Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 Večernje novosti opet šire moralnu paniku, a čitaoci se odušljeno primaju. Niče džamija u BeograduM. KOVAČEVIĆ | 15. avgust 2012. 20:58 | Komentara: 85Nepriznata Islamska zajednica Roma na Starom sajmištu gradi verski objekat bez dozvole. Objekat od 340 kvadrata sagrađen za mesec dana. Na Bajram očekuju 300 vernika BEOGRAD je dobio još jednu džamiju! Pripadnici udruženja „Islamska zajednice Roma i ostalih pripadnika“, za samo mesec dana, na Starom sajmištu, bez odgovarajućih dozvola, podigli su dvospratni objekat veličine 340 kvadrata, koji umesto minareta ima kupolu.Nadležni o objekat, koji je još uvek u „sivoj fazi“ gradnje, nisu imali pojma. Tek u sredu popodne, inspektori opštine Novi Beograd su posetili gradilište.Međutim, Alija Duljaj, vođa udruženja građana, koje uglavnom okuplja Rome sa Kosova i Metohije, kategorično tvrdi da ima sve potrebne „papire“.- Džamija je izgrađena na mestu nekadašnjeg molitvenog mesta, koji je izgorelo u maju - za „Novosti“ priča Duljaj. - Želja nam je da u ovom centru okupimo svu siromašnu romsku decu i njihove roditelje. Imamo sada 76 mališana, od četiri do 17 godina, koji pohađaju našu školu. Tu se mole bogu i uče da ne kradu, da se ne drogiraju i da žive u skladu sa verom.Prema njegovim rečima, novac za izgradnju, pored priloga vernika, dobio je od prijatelja Srba. Sredstva za izgradnju pokušao je da potraži i od ambasada arapskih zemalja u Beogradu.NEREGISTROVANIU zvaničnom državnom Registru crkava i verskih zajednica, nema „Islamske zajednice Roma i ostalih pripadnika“. Oni su pravno registrovani maja 2011. godine, ali samo kao obično udruženje građana (APR rešenje br. BU17386/2011).- Ambasadama islamskih zemalja poslali smo dopis, ali niko od njih nije nije nam odgovorio ili poslao novac - priča Duljaj, koji je potvrdio da nema nikakavu saradnju sa Rijasetom Islamske zajednice Srbije.Pripadnici, do sada nepoznate „Islamske zajednice Roma i ostalih pripadnika“ žele da u novoj džamiji, u nedelju proslave veliki praznik Ramazanski bajram, u prisustvu oko 300 vernika. Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić nije želeo da razgovara na ovu temu .Za novopodignuti objekat na Starom sajmištu, niko nije čuo, pa čak i komšije iz okolnih ulica. U ovaj deo Beograda, iako je samo dva kilometra od centra prestonice, malo ko zalazi. Ulice su uske i mračne. Nema velikih stambenih zgrada. Tu su stare, oronule kuće i kartonske udžerice. Posle bombardovanja 1999. godine, u ovaj deo glavnog grada doselilo se oko stotinak porodica sa Kosova i Metohije. Posle raseljavanja nehigijenskog naselja ispod Gazele, neki su novi dom potražili, upravo u ovom kvartu.INSPEKTORI OBUSTAVILI RADOVEGRAĐEVINSKI inspektori opštine Novi Beograd naložili su da se prekinu svi građevinski radovi. Za udžericu, na kojoj je podignuta džamija, je 2003. godine podnet zahtev za legalizaciju, pa taj deo objekta neće biti diran. Ali dozidani deo, ako bude bio u svrsi stambenog prostora, mora biti srušen. Prema Duljajevim rečima, reč je o verskom objektu, pa će konačnu odluku doneti gradski Sekretarijat za urbanizam, koji jedini i može da da dozvolu za gradnju verskog objekta. Kako „Novosti“ saznaju, zona oko Starog sajmišta je zaštićena i tamo nije dozvoljeno nikakvo zidanje. Prema detaljnom urbanističkom planu, na Novom Beogradu još uvek nije definisana lokacija za izgradnju džamije. Komentari: 85 Pošaljite komentarSakrij odgovore na komentareSMOKI 16. avgust 2012. 10:27 #2105479Ma kakva bre dzamija usred Beograda. Jeste li vi normalni. Hocete da vam prave za koju godinu dzamije po dvoristima. Ako to dozvolimo onda smo kao narod potpuno ugasili. Nema nas vise.Ocenite Preporučujem 7 Ne preporučujem 2Odgovorite na komentarD. Morrissey 16. avgust 2012. 10:26 #2105476Dosta je nama vise Islama. Hteo bi nesto da napisem ovde ali risikujem ondak da mi se i ovaj komentar ne objavi.Ocenite Preporučujem 7 Ne preporučujem 2Odgovorite na komentarDragan 16. avgust 2012. 10:13 #2105456"... No lomite munar i džamiju,pa badnjake srpske nalagajtei šarajte uskrsova jaja,časne dvoje postah da postite;za ostalo kako vam je drago! ... "(Gorski Vijenac - Petar Petrovic Njegos)Ocenite Preporučujem 11 Ne preporučujem 2Odgovorite na komentarDana 16. avgust 2012. 09:51 #2105430Ovoliko komentara gradjana, a jedino se gradonačelnik Beograda ne oglasava?Ocenite Preporučujem 13 Ne preporučujem 1Odgovorite na komentarNikola Crnogorac 16. avgust 2012. 09:43 #2105425Sve sto je bez dozvole gradjeno treba ukloniti kao i crkvu u CrnojGori na Rumiji.Ocenite Preporučujem 4 Ne preporučujem 20Odgovorite na komentarVeritas1389 16. avgust 2012. 09:29 #2105409Francuska - Deportuje Cigane, London ih kratkim postupkom isteruje iz Prestolnice, Ceska i Slovacka - svaki dan cigani dobijaju batine po ulicama i narod su drugog reda a iste te drzave kritikuju srbiju i namecu joj kako da se ponasa prema ciganima!!!!!!!!Licemerje !!!!!!!!Ocenite Preporučujem 31 Ne preporučujem 0Odgovorite na komentarDejan 16. avgust 2012. 09:26 #2105404Ko zna odakle došli u Bgd , napravili neka kartonska naselja i umeszo da im ti dinatori naprave neke kućice oni dižu džamiju a grad Beograd treba da se nategne da im napravi kuće , ulice , voda i td i to besplatno ?!! Jel !Pa ko je ovde lud a ko zbunjen ?Zna se šta se radi sa bespravnim objektima dok još nije kasno !!!!!!!!!!!!!!!!!Ocenite Preporučujem 22 Ne preporučujem 0Odgovorite na komentarILIC 16. avgust 2012. 09:17 #2105393Ovo moze lako da poremeti pocetak pregovora o ulasku u EU.Nek neko proba da rusi,pa cete videti koja hajka na vlast ce biti.A dici ce se sve moguce islamske zajednice i nevladine organizacije.Treba prvo ispitati ciji su oni gradjani i odakle im novac za to.Ako je to od poreza,onih sto kradu,prose i ostalih hobi delatnosti,vrlo je moguce da to grade tako brzo.Ovo je vrlo smisljeno uradjeno.Neko je smislio dobro.Oni nisu naravno.Po pitanju religija Srbija ima gori rejting od Kosova.Ocenite Preporučujem 7 Ne preporučujem 0Odgovorite na komentaridi begaj 16. avgust 2012. 09:15 #2105392Sve manjine u Srbiji imaju vise prava od samih srba,pa posle pitate zasto srbi napustaju Srbiju!Da je trebala pravoslavna crkva da se gradi bez dozvole,vlast bi odmah stopirale gradnju!Muka mi je od nepravdi koje haraju Srbijom,zato je i ja uskoro napustam!Ocenite Preporučujem 15 Ne preporučujem 1Odgovorite na komentaroo 16. avgust 2012. 10:14 #2105458Ti si nasao logicki razlog zasto odlazis i u tome je vrhunac tvoje ( individualne ) mudrosti.Ocenite Preporučujem 0 Ne preporučujem 6Odgovorite na komentarGoran 16. avgust 2012. 08:57 #2105380Ako drzava i grad nemaju slobodnih bagera ili eksploziva da srusi ovu (ko zna koju po redu) mandovsku svinjariju na Novom Beogradu, moj kum je spreman da volonterski odradi posao svojim buldozerom, mada ja bih vise voleo da se to odradi trotilom.
Аврам Гојић Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 Potpuno neverovatno, zidaju kucu bez dozvole. Toga do sada nije bilo u Beogradu.
Recommended Posts