kud u maglu Simoviću Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 (edited) edit: ima vest na temi Beograd Edited June 11, 2011 by kud u maglu Simovicu Link to comment
pp34 Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 hvala bogu .. ionako sam platio samo jednom pre par godina tu kaznu. posle toga su se samo gomilale :) Link to comment
kapetanm Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 Iskreno, nemam pojma. Koristio sam ovo prvo do skoro, a ovi u Kraljevcima mi sipali ovo drugo.Pa razlika je drastična. Prvo ti je sintetičko, i ima drugi interval zamene od ovog GM koje je polusintetičko. Nadam se da nisi dolivao jedno u drugo, već komplet izmenio. Neki tvrde da motor treba isprati pri izmeni tipa ulja (sintetika vs. minerali), al ja to ne znam. To plavo GM 10-40 sam i ja u vektri godinama koristio i nijedno drugo, jer je navedeno u manualu. Odlično je i nemoj menjati više, dolivaj isključivo to, ili ako baš mora drugo, takođe polusintetičko ulje Link to comment
Zli Gli Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 E ovako. Mislim da nisam linkovao dobru sliku posto sam ja trazio polusinteticko i kad sam kupovao ovo prvo, Valvoline, i mislim da nije pisalo "synthetic blend" napred. Evo, mislim da je ipak ovo bilo u pitanju:Nisam nikad dosipao razlicita ulja, samo ono koje je u motoru. U svakom slucaju, sa ovim GM-ovim je tek sad potroseno nesto malo a presao sam skoro 2500km od zamene, pre mozda mesec i po. A jos je drasticno jeftinije. Link to comment
yolo Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 Pa razlika je drastična. Prvo ti je sintetičko, i ima drugi interval zamene od ovog GM koje je polusintetičko. Nadam se da nisi dolivao jedno u drugo, već komplet izmenio. Neki tvrde da motor treba isprati pri izmeni tipa ulja (sintetika vs. minerali), al ja to ne znam. To plavo GM 10-40 sam i ja u vektri godinama koristio i nijedno drugo, jer je navedeno u manualu. Odlično je i nemoj menjati više, dolivaj isključivo to, ili ako baš mora drugo, takođe polusintetičko uljenije prvo sinteticko. sintetic blend je eufemizam za polusiteticko. mesavina sintetike i nesintetike, sto ce reci polutan. vozi. Link to comment
zorglub Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 nije prvo sinteticko. sintetic blend je eufemizam za polusiteticko. mesavina sintetike i nesintetike, sto ce reci polutan. vozi.Yes. Nema sintetike 10w-40, da ja znam. A i da je sintetika (5w-40), neće mu ništa biti, a zimi može samo da mu godi. Gledaj samo da si siguran da je original - koji god da je od iole zvučnijih proizvođača, menjaj u propisanom intervalu ili za 20-30% manje ako je većinski gradska vožnja i to je to. Link to comment
copkillah Posted June 20, 2011 Share Posted June 20, 2011 Da li se neko seća, po starom zakonu, kako su sve išle kazne za prekoračenje brzine? Od-do i za koje granice brzine? Link to comment
nesha taxista Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Znam da je u gradu za prekoracenje do 30 km/h bilo 3000 din, a preko toga je isla dozvola na 3 meseca + veca kazna. To do 30 km je i najcesci prekrsaj, a ako ti treba nesto drugo javi pa cu iskopati stari zakon. Ne znam da li ga ima na netu, ali ja ga imam ovako pa cu pogledati. ;) Link to comment
nesha taxista Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 E ovako. Mislim da nisam linkovao dobru sliku posto sam ja trazio polusinteticko i kad sam kupovao ovo prvo, Valvoline, i mislim da nije pisalo "synthetic blend" napred. Evo, mislim da je ipak ovo bilo u pitanju:Nisam nikad dosipao razlicita ulja, samo ono koje je u motoru. U svakom slucaju, sa ovim GM-ovim je tek sad potroseno nesto malo a presao sam skoro 2500km od zamene, pre mozda mesec i po. A jos je drasticno jeftinije. Nemoj da te zbuni sto novija pakovanja nemaju decidno upisano to ''semi'', nabavicu sliku novijeg pakovanja da vidis. Link to comment
Кристофер Лумумбо Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 keva kupila kola i hoce da ugradi neki sigurnosni sistem. mozda zeder? koliko to kosta? Link to comment
kud u maglu Simoviću Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 bilo 80€ pre 4 godine kad sam ja ugradjivao Link to comment
Đipalo Junuz Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 U novembru 2010. je u Beogradu Zeder koštao 200 evra, tako meni rekoše tad preko telefona... Link to comment
Töölönlahti Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Ako je novi auto, neka se raspita sa kojim sigurnosnim sistemom joj i dalje važi garancija.Na primer, za VW je okej i Zeder, a za Opele je moralo nešto drugo, recimo ovo... Link to comment
Кристофер Лумумбо Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Ako je novi auto, neka se raspita sa kojim sigurnosnim sistemom joj i dalje važi garancija.Na primer, za VW je okej i Zeder, a za Opele je moralo nešto drugo, recimo ovo...dobro je, na vreme smo ovo provalili. reno je u pitanju i oni ugradjuju neki sigurnosni sistem. Link to comment
Recommended Posts