Jump to content

Pitanja o svemu i svacemu

Featured Replies

Just now, brusli said:

Jel gepek onaj da moze ceo da se podize, tj jel moze da stane frizider ?

Ja imam onaj klasicni sedan doduse matoru Hondu, i gepek jeste veliki, ali ne moze nista kabastije da stane, to me izludjuje.

Nije da se diže ceo..., ali ja sma stavljao 3 kofera, poprilične veličine... Iili dva kofera i dečija kolica...

Sad na RAV4 imam problem nekad da stavim ono što sma sa lakoćom gurao u Corrolu...

• Replies 7.9k
  • Views 573.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da prijavim samo da mi je onaj advokat sto radi auto odstete izvukao na onih 25 hiljada dinara jos dosta, do 200 hiljada sto je valjda i maksimum preko evropskog izvestaja. Dao sam mu 15% po dogovoru,

• InvisibleLight
    InvisibleLight

Nasla sam, na 500m od stana u travnjaku/liscu na putanji gde kiki kaki a ja se sagnem da pokupim i d3sava se da mi ispadne telefon iz dzepa jakne, a sinoc ocigledno i kljuc  Koje olaksanje..

• Pa to vise nije subotnji vec celodnevni Bukvalno ne izlazim iz auta, jos sad kad sam na odmoru, pa se vozikam onako, pomalo i besciljno. Da mi je neko rekao da cu toliko da zavolim da vozim… dobr

Posted Images

Mislim jel otvor gepeka veliki, moze i nesto kabastije da stane ?

Drugo pitanje, nije mi jasno pa kako Corolla tako jeftina, to je klasa Oktavije, a ipak Toyota ima dobar imidz, kao Japanac i te fore.

Za 20.000 E mozes da dobijes samo Fabiju, doduse ni ona nije losa, ali je ipak klasa ispod.

On 11. 6. 2025. at 10:36, Serena said:

Jel imao neko slican problem sa klimom i kako ga je resio?

Upalim je sve normalno radi, hladi jedno sat vremena i onda kraj, duva ali kao obicna ventilacija.

Punjena ne tako davno gledali su sa nekom lampom nema gubitaka.

Jedan nas covek koji radi kao mehanicar gradjevinskih masina kaze da moze biti da je izbusen radijator, ili kako se vec zove na srpskom, mozda hladnjak i preporucuje da ga zamenimo.

Isparivach.

Vrlo moguce da on negdje pusta, a jos je vjerovatnije se negdje gubi "freon" na crijevima ili spojevima.

On 11. 6. 2025. at 10:36, Serena said:

Ima li to vama logike?

Meni cudno ako je izbusen kako moze i taj sat normalno da radi.

Radi jer ima nesto tekucine i isprva toplotna razmjena funkcionise, ali posto nema dovoljno freona pritisak je nedovoljan i isparivac je prehladan te zamrzne kondenzovanu vlagu u vazduhu i blokira protok vazduha.

Ako su ti pak mjerili pritisak u sistemu i tvrde da neme curenja, onda je moguce da su neki od senzora pokvareni i sistem ne radi kako treba.

13 minutes ago, Peter Fan said:

Isparivach.

Vrlo moguce da on negdje pusta, a jos je vjerovatnije se negdje gubi "freon" na crijevima ili spojevima.

Radi jer ima nesto tekucine i isprva toplotna razmjena funkcionise, ali posto nema dovoljno freona pritisak je nedovoljan i isparivac je prehladan te zamrzne kondenzovanu vlagu u vazduhu i blokira protok vazduha.

Ako su ti pak mjerili pritisak u sistemu i tvrde da neme curenja, onda je moguce da su neki od senzora pokvareni i sistem ne radi kako treba.

Hvala puno na logicnom objasnjenju.

Kupili smo isparivac i od nedelje ga vozimo u servis. Nadamo se da ce se zavrsiti na tome.

4 hours ago, *edited by mod said:

Jel ima neko iskustva sa Tojotom Korolom (sedan Luna) ima neka akcija za 20k benzinac pa gledam da li vredi da se uzima ili da gledam neke polovnjake za slične pare tipa Kia Sportage.

Možda je malo bučnija i tromija za preticanje na auto-putu (trocilidraš je), ali generalno sasvim OK auto, pogotovo za te pare kad su svi podigli cene nenormalno. Vozio sam se u njoj par puta, meni bilo ok a i vlasnici su njome zadovoljni.

50 minutes ago, Serena said:

Hvala puno na logicnom objasnjenju.

Kupili smo isparivac i od nedelje ga vozimo u servis. Nadamo se da ce se zavrsiti na tome.

srecno i javi sta je bilo

21 hours ago, brusli said:

Drugo pitanje, nije mi jasno pa kako Corolla tako jeftina, to je klasa Oktavije, a ipak Toyota ima dobar imidz, kao Japanac i te fore.

Japanac pravljen u Turskoj.

E hvala svima, definitivno sam prelomio da uzmem corrolu, dao kaparu pa javljam utiske kada stigne tamo nekad u septembru :)

masallah

koji motor? jesi uzimao nešto od dodatne opreme, gledao sam yaris hybrid svojevremeno i bili su bolesno skupi sa multimedijom i tako nekim stvarima koje sam smatrao minimumom, sećam se da sam je nakarikao na +3k, a ionako sam bio nategnut pa sam odustao i uzeo kadjara

2 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

masallah

koji motor? jesi uzimao nešto od dodatne opreme, gledao sam yaris hybrid svojevremeno i bili su bolesno skupi sa multimedijom i tako nekim stvarima koje sam smatrao minimumom, sećam se da sam je nakarikao na +3k, a ionako sam bio nategnut pa sam odustao i uzeo kadjara

5 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

masallah

Jeste da je 3 cilindra ali ne bi trebalo da pravi neki razliku.

Screenshot_20250614-214700.png

On 14. 6. 2025. at 21:25, *edited by mod said:

E hvala svima, definitivno sam prelomio da uzmem corrolu, dao kaparu pa javljam utiske kada stigne tamo nekad u septembru :)

Ta ista Corolla Luna u Toyota centru Beograd 2023 sa 25000km kosta 18400 evra.

www.polovniautomobili.com
No image preview

Polovni Toyota Corolla 2023. god. Polovni Automobili Srb...

Toyota Corolla , 2023. godište, Limuzina, Benzin 1490 cm3, vozilo prešlo 24987 km, Beograd. Putnička vozila - Polovni Automobili

Definitivno vredi dati 1600e vise za nov, makar cekao 3 meseca.

Javljaj utiske @*edited by mod

Da li si je probao, izvozao malo?

Edited by Milosh76

1 hour ago, Milosh76 said:

Ta ista Corolla Luna u Toyota centru Beograd 2023 sa 25000km kosta 18400 evra

Koliko drže cenu govori o kvalitetu. Šampion je car u Srbiji koji prodaje 12 godina starog Aurisa hibrida sa 400+ k km za nepunih 9 hiljada!

Ko skupi 18000e za 2023 godiste, skupice i 20.000e za nov auto. A da je ta cena za 2023 godiste 16.500, ne bi na oglasu izdrzao 2 dana, sve bi ih rasprodali.

@radisa ajd prebaci ovu pricu o Toyoti na temu o novim automobilima

odavde recimo...

17 hours ago, Milosh76 said:

Ta ista Corolla Luna u Toyota centru Beograd 2023 sa 25000km kosta 18400 evra.

www.polovniautomobili.com
No image preview

Polovni Toyota Corolla 2023. god. Polovni Automobili Srb...

Toyota Corolla , 2023. godište, Limuzina, Benzin 1490 cm3, vozilo prešlo 24987 km, Beograd. Putnička vozila - Polovni Automobili

Definitivno vredi dati 1600e vise za nov, makar cekao 3 meseca.

Javljaj utiske @*edited by mod

Da li si je probao, izvozao malo?

Javljam naravno. Što se tiče test vožnje nisam ništa loše primetio. Vidim da su neki pominjali da je problem sa visinom krova, ali iskreno meni nije smetalo čim sam podesio sedište.