Jump to content

Pitanja o svemu i svacemu

Featured Replies

On 24. 5. 2025. at 15:58, bios said:

Jedno pitanje iz čiste radoznalosti. Da li neko vozi automatika sa dve noge? Ili neko zna nekog ko tako vozi? Dakle, leva noga gas, a desna kočnica.

Moja žena je imala SRB vozačku, ali nije bila preterano iskusan vozač. Kad smo došli u USA prvo je malo vozila sa mnom, da bi u jednom trenutku krenuo razgovor.

-Šta ti radiš sa levom nogom kad voziš?

-Pa zabodem je u levi ćošak i zaboravim na nju. Atrofirala

- A ne kočiš levom

-blink

-Pa da meni tako logično

-gospode

Ispostavilo se da ima još ljudi osim F1 i reli vozača koji tako voze. Nije nelegalno, samo nije preporučljivo

Ja sam se kao klinac zajebavao i nakon prvog pobadanja nosa u volan prilikom pokušaja kočenja levom nogom rešio da naučim i onda sam par godina vozio tako - kada ima potrebe za kvačilom, kočenje desnom, kada je samo kočnica, kočenje levom.

Posle sam batalio kao i ostale nepotrebne stvari na novom autu, duplo kvačilo, međugas...

• Replies 7.9k
  • Views 573.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da prijavim samo da mi je onaj advokat sto radi auto odstete izvukao na onih 25 hiljada dinara jos dosta, do 200 hiljada sto je valjda i maksimum preko evropskog izvestaja. Dao sam mu 15% po dogovoru,

• InvisibleLight
    InvisibleLight

Nasla sam, na 500m od stana u travnjaku/liscu na putanji gde kiki kaki a ja se sagnem da pokupim i d3sava se da mi ispadne telefon iz dzepa jakne, a sinoc ocigledno i kljuc  Koje olaksanje..

• Pa to vise nije subotnji vec celodnevni Bukvalno ne izlazim iz auta, jos sad kad sam na odmoru, pa se vozikam onako, pomalo i besciljno. Da mi je neko rekao da cu toliko da zavolim da vozim… dobr

Posted Images

hehe pa to je klasična F1 vožnja

oni isto imaju 2 pedale

bila je na početku karijere priča za maksa da sve vreme istovremeno gazi i kočnicu i gas

sem na otvorenom pravcu

ne znam da li je istina

gledao sam nekog beskucnika iz japana i ono sto mi je bas zastrcalo jeste da mu je bio cilj ili mu je i dalje, nisam siguran [znam samo da je iznajmio na nekoliko dana isti kamper] da kupi za 100k $ kampera..

sada bas gledam po oglasima neke najskuplje i da ulazi u tu cenu 100k$. nalazim, ali jedva. mislim.. pretpostavljam da bi i onaj od npr 20k$ da bio sasvim ok..?

jel se razumete u ovakva kola? da li to sto je nesto 100k$ stvarno toliko bolje od npr nesto slicno tome i da kosta npr 12k$?

Edited by hoffnung

Sad sam video novi Pežo 408, bogo mili kakav sex od kola

On 25. 5. 2025. at 12:31, hoffnung said:

gledao sam nekog beskucnika iz japana i ono sto mi je bas zastrcalo jeste da mu je bio cilj ili mu je i dalje, nisam siguran [znam samo da je iznajmio na nekoliko dana isti kamper] da kupi za 100k $ kampera..

sada bas gledam po oglasima neke najskuplje i da ulazi u tu cenu 100k$. nalazim, ali jedva. mislim.. pretpostavljam da bi i onaj od npr 20k$ da bio sasvim ok..?

jel se razumete u ovakva kola? da li to sto je nesto 100k$ stvarno toliko bolje od npr nesto slicno tome i da kosta npr 12k$?

Sve zavisi od ugradjene opreme i komfora ali da vredi - vredi.

Jednostavno - imas svoju kucicu koju mozes da vozis gde god hoces uz komfor koji odaberes.

Objašnjava mi jedan Švabo, nemač pojma kao i ja otprilike, zašto od japanskih najviše ceni Micubiši. Kaže da su ASX i Outlander auti koji se ne kvare a da su servis i održavanje jedno od jeftinijih u klasi. Generalno sve bolje od Tojote a tvrdi i od Honde.

Inače, 1 preporuka za ovoko.de

Crče mi neka elektronika u Mazdi 6 (koja je prema svemu sudeć polako crkavala otkad je bila u autu, dok konačno nije umrela prošle zime). Među ostalim šaltala signal na pravu stranu kad se priključu iPhone ili Android. Ova moja je nakon prethodno spomenutih dugih muka prestala priznavati da Android postoji.

Naručio dio iz karambolirane Mazde 2 u Litvi, isti došao za tri dana (dpd dostava), radi bolje nego ovaj originalni fantom (Android Auto se brže pali, kasnije ne gubi kontakt). Uštedio sam cca 200€

Edited by Roger Sanchez

On 24. 5. 2025. at 21:08, Eleniko said:

hehe pa to je klasična F1 vožnja

oni isto imaju 2 pedale

bila je na početku karijere priča za maksa da sve vreme istovremeno gazi i kočnicu i gas

sem na otvorenom pravcu

ne znam da li je istina

To je 1/1 sportske voznje. Prsti peta tehnika. Koristi se i sa 3 pedale ako ima kuplung. Jednom nogom kontrolises i ubrzanke i kocenje, nema premestanja stopala.

Sve se to nauci.

P.s. i jos da stavis hidraulicnu rucnu pored volana i da budes sampion otoka.

On 26. 5. 2025. at 19:44, Desmond Bojčinski said:

Objašnjava mi jedan Švabo, nemač pojma kao i ja otprilike, zašto od japanskih najviše ceni Micubiši. Kaže da su ASX i Outlander auti koji se ne kvare a da su servis i održavanje jedno od jeftinijih u klasi. Generalno sve bolje od Tojote a tvrdi i od Honde.

kenja svabo kvake. asx i outlander su ok kola, al nista bolji od honde ili toyote.

ova silna suv kola su uzas za isparkirati se pored njih sa parkinga..visoki,zaobljeni sa malim tim zadnjim prozorima..kroz normalna kola mozes da gledas kroz ovo cvrc..kao pored kombija da sam se parkirala

da li mi treba međunarodno ovlašćenje ako vozim auto koji se vodi na mog rođenog brata? da li prave problem za to makedonci i grci na granici?

On 2. 6. 2025. at 11:07, Sandens said:

da li mi treba međunarodno ovlašćenje ako vozim auto koji se vodi na mog rođenog brata? da li prave problem za to makedonci i grci na granici?

po propisima da, u praksi-niko mi nikad to nije to trazio.

On 2. 6. 2025. at 11:07, Sandens said:

Uzmi to ovlascenje - `leba ne iste.

Ima li ko iskustva sa ovim servisima za zamenu autostakala, znam da je u startu bio Glass Service, a sad ih ima na svakom ćošku? Neki mozda za izbegavanje i slicno?