Jump to content
IGNORED

Pitanja o svemu i svacemu

andjelija

Recommended Posts

Posted
Bas se cuje...meni zvuci kao da nesto nije podmazano pa skripi...probao sam sa podizanjem i spustanjem volana ali sve je ostalo isto...dogodi se ponekad i da se ne cuje ali uglavnom je pistanje tu...
Ako se čuje kad navijaš odma kod majstora, ne samo nivo ulja da proveri nego i nek zaviri da se ne skuplja isto kad iscuri u manžetnitm.Isti problem sam imao i - remont servoletve - 250 Eura, ne bih da slutim, ali proveri
Posted (edited)
ako menjam lamelu i korpu, jel istina da moram i druklager?
Ne moraš, ali bi bilo najbolje, pošto će ti u suprotnom postojeći propasti brzo. <_<
Može li pumpadžija da prevari, tj. u čemu je štos?Sipao sam plin na Lukoilu za 1000 dinara i nisam prešao ni 30 km i auto se ugasio. Nema plina. Probe radi, sipao sam za manju sumu posle i ide. Znači nije iscurio. Kada je lik sipao nisam uopšte gledao šta radi, odmah sam ušao unutra da platim karticom. Kapiram da je pumpa povezan sa fiskalnom kasom. Kako je on uspeo da napravi račun a da ne uspe gas? Ne verujem da je šatro prikačio crevo a da je gas iscureo..Vratio sam se posle na pumpu, taj momak nie bio tu a ovi što su radili me naravno ubeđuju da je sve ok sa njihove strane.
Verovatno nije poništio stanje od prethodnog koji je sipao recimo za 500 i to je to. Stari štos. Dakle obavezno uvek gledajte brojač pre nego što započnu sipanje. To će vas zaštititi od većih prevara. Manje prevare koje recimo nastaju zbog malo ''nabildovanog'' brojača teško se mogu dokazati. Meni se recimo desilo da uvek nakon sipanja kod onih Grka ispadne da troši 2l više. Pazite, auto mi isto vuče, ništa lošije, znači nije do slabog butana nego pretpostavljam da je problem u brojaču, posebno zato što su recimo čoveku pre mene sipali 52l u bocu od 50. Svađao se on, ali ne vredi. :( Edited by nesha taxista
Posted

zar se stanje automatski ne ponistava cim skines onu surlu za punjenje sa "odmorista" na automatu?

Posted
zar se stanje automatski ne ponistava cim skines onu surlu za punjenje sa "odmorista" na automatu?
Требало би, ако је била окачена како треба. Не мора да значи да је и била.
Posted

pa na modernim pumpama ne mozes da platis ako se surla ne okaci. odnosno fiskalna kasa nece da se aktivira. mislim, mozes da platis, uvek mozes, ali odokativno, bez racuna:)

Posted

Jel u Hrvatskoj putarina može da se plaća evrima il moram menjat novce u zečeve?

Posted
Jel u Hrvatskoj putarina može da se plaća evrima il moram menjat novce u zečeve?
Može, ali pazi se na onoj rampi kod Bregane od 5 zečeva, hoće da uvale iste kao kusur od eura.Najbolje da platiš kreditnom.
Posted

ja uvek plaćam kunama jerbo uvek ukradu na evrima i iznerviram se neverovatno. zato lepo pravo u prvu menjačnicu i 100€ u kuniće i nema da misliš...provizija na kartici za mesec dana (česte su nam vožnje) je prelomila da se koriste isključivo kunići.

Posted
ja uvek plaćam kunama jerbo uvek ukradu na evrima i iznerviram se neverovatno. zato lepo pravo u prvu menjačnicu i 100€ u kuniće i nema da misliš...provizija na kartici za mesec dana (česte su nam vožnje) je prelomila da se koriste isključivo kunići.
Kakva provizija? :blink:
Posted

pa za korišćenje valjda kartice u inostranstvu, nemam pojma, samo znam da iznos puatrine na izvodu svakog meseca je bio uvećan za nešto malo. banka valjda izmišljala neku provizijicu. ovako prva menjačnica i 100€ u kune i ćao

Posted
pa za korišćenje valjda kartice u inostranstvu, nemam pojma, samo znam da iznos puatrine na izvodu svakog meseca je bio uvećan za nešto malo. banka valjda izmišljala neku provizijicu. ovako prva menjačnica i 100€ u kune i ćao
Ah, to je neka lokalna pljačka u Srbiji. Meni se više isplati da plaćam karticom. Aj što nema te provizije, nego još ovamo ubiju kuniće sa kursem, pa me izadje još i jeftinije.
Posted (edited)

pa u osijeku, županji, zagrebu, sisku, šibeniku, gde god uđeš u menjačnicu (ne banku) i zameniš 100€ u kuniće i miran si 2 vožnje putarina :)a dok sam skapirao da banka pljačka reko kako skidaju svako malo za neko održavanje <_<

Edited by twisted
Posted

Odradio karticom, zečeve preostale od mora letos utroših na Jafa keks i okrepljujuće napitke. Potpuno je carski to što putarina u Austriji iznosi 7,5e za sve puteve 10 dana a potez od HR granice do BG preko S. Mitrovice svega 3,5e. Imao sam rašta i platiti, na putu nije bilo kratera većih od 7,22 metara, a i Scila i Haribda su bile blagonaklone prema meni.

Posted

vidju ga, vec se pokondirio a jos posteno nije ni zapalio. kao, nase rupe smrde, a?