Filozof manijak Posted November 21, 2024 Posted November 21, 2024 Kada se to meni desilo, bacio sam pogled na info tablu u SUP-u u Kraljevića Marka, i tamo je sve lepo pisalo. Mislim, logično je pomisliti da - ako u ličnom dokumentu postoji upisan podatak o adresi prebivališta, kada se ista promeni, to se mora uraditi i u dokumentu. - ovo je meni objasnio saobraćajac kada sam mu postavio isto pitanje kao ti meni.
Milosh76 Posted November 21, 2024 Posted November 21, 2024 (edited) Meni je u pasosu razlicita adresa u odnosu na licnu kartu. I niko me nikad nije cimao za to. Edited November 21, 2024 by Milosh76
Boksi Posted November 21, 2024 Posted November 21, 2024 59 minutes ago, Filozof manijak said: Ja sam zbog toga (razlika u mestu prebivalište u ličnoj karti i vozačkoj dozvoli) svojevremeno završio kod sudije za prekršaje. Kada neko promeni mesto prebivališta, mora se izvršiti promena u oba dokumenta. I taj odgovor ja to nisam znao, niko mi nije rekao - ne pali, jer nepoznavanje zakona ne oslobađa od odgovornosti. Ne pitajte kako znam Ja imam taj tupast pogled i dobroćudnu facu pa mi prolazi
Filozof manijak Posted November 21, 2024 Posted November 21, 2024 A ja nemam nikakav dekolte, pa mi nije prošlo Spoiler
Boksi Posted November 21, 2024 Posted November 21, 2024 3 minutes ago, Filozof manijak said: A ja nemam nikakav dekolte, pa mi nije prošlo Hide contents Spoiler
ivy Posted November 21, 2024 Posted November 21, 2024 40 minutes ago, Filozof manijak said: Kada se to meni desilo, bacio sam pogled na info tablu u SUP-u u Kraljevića Marka, i tamo je sve lepo pisalo. Mislim, logično je pomisliti da - ako u ličnom dokumentu postoji upisan podatak o adresi prebivališta, kada se ista promeni, to se mora uraditi i u dokumentu. - ovo je meni objasnio saobraćajac kada sam mu postavio isto pitanje kao ti meni. logicno je...ali i nije.. samo sto na vozackoj nigde ne pise adresa nego se uvek uz daje i licna karta.. i meni je u pasosu drugacija adresa nego na lk..
radisa Posted November 21, 2024 Posted November 21, 2024 Da se ne iznenadite, morate i na saobračajnoj da promenite, ako menjate LK (ako se dobro sećam, i tamo piše isto, i pre par godina su me nešto drndali kod registracije za to),...
ivy Posted November 21, 2024 Posted November 21, 2024 za saobracajnu mi je logicno da adresa ide sa tobom
Filozof manijak Posted November 21, 2024 Posted November 21, 2024 (edited) A zašto nije logično za vozačku, to je isto lični dokument? esid: btw, meni se to desilo dok su još stare vozačke, one papirne, bile u opticaju. Nisam siguran, ali mislim da saobraćajni policajac nema prava da ti traži ličnu kartu na uvid, samo saobraćajnu i vozačku. Edited November 21, 2024 by Filozof manijak
ivy Posted November 21, 2024 Posted November 21, 2024 (edited) zato sto ti RS dala dozvolu da vozis na teritoriji RS na osnovu polozenog vozackog ispita i za to nije bitno gde zivis...za to je tu licna karta.. onda bi svi dokumenti trebali da imaju cip za promenu adrese i gotovo. Edited November 21, 2024 by ivy
radisa Posted November 21, 2024 Posted November 21, 2024 13 minutes ago, Filozof manijak said: mislim da saobraćajni policajac nema prava da ti traži ličnu kartu na uvid, samo saobraćajnu i vozačku. Loše misliš... Desi mi se da mi vozačku ne traži (što može da ima nekog smisla imam 50 godina, teško da vozim bez vozačke u tim godinama), ali LK i saobraćajnu uvek...
Filozof manijak Posted November 21, 2024 Posted November 21, 2024 traže i meni stalno, ali neko mi je svojevremeno objasnio, kako nemaju pravo po zakonu da traže LK. E sad, možda se zakon u međuvremenu promenio, ili taj neko mene pogrešno informisao. jel može neki pravnik da odgovori na ovo?
ivy Posted November 21, 2024 Posted November 21, 2024 uvek traze vozacku i licnu kartu...meni cesto ne traze saobracajnu ali zato je tu nalepnica..
Eleniko Posted November 21, 2024 Posted November 21, 2024 1 hour ago, Milosh76 said: Meni je u pasosu razlicita adresa u odnosu na licnu kartu. I niko me nikad nije cimao za to. Znao sam da si u prekršaju 1
Milošica Posted November 21, 2024 Posted November 21, 2024 2 hours ago, Eleniko said: Znao sam da si u prekršaju Ne znam dal mu je pametno što je to napisao javno. 1
Recommended Posts