Jump to content
IGNORED

Pitanja o svemu i svacemu

andjelija

Recommended Posts

Posted

Kada se to meni desilo, bacio sam pogled na info tablu u SUP-u u Kraljevića Marka, i tamo je sve lepo pisalo.

Mislim, logično je pomisliti da - ako u ličnom dokumentu postoji upisan podatak o adresi prebivališta, kada se ista promeni, to se mora  uraditi i u dokumentu. - ovo je meni objasnio saobraćajac kada sam mu postavio isto pitanje kao ti meni.

Posted (edited)

Meni je u pasosu razlicita adresa u odnosu na licnu kartu. I niko me nikad nije cimao za to.

Edited by Milosh76
Posted
59 minutes ago, Filozof manijak said:

Ja sam zbog toga (razlika u mestu prebivalište u ličnoj karti i vozačkoj dozvoli) svojevremeno završio kod sudije za prekršaje. Kada neko promeni mesto prebivališta, mora se izvršiti promena u oba dokumenta.  

I taj odgovor ja to nisam znao, niko mi nije rekao - ne pali, jer nepoznavanje zakona ne oslobađa od odgovornosti. Ne pitajte kako znam :sad:

Ja imam taj tupast pogled i dobroćudnu facu pa mi prolazi :D

Posted

A ja nemam nikakav dekolte, pa mi nije prošlo :sad:

Spoiler

:rolleyes:

Posted
3 minutes ago, Filozof manijak said:

A ja nemam nikakav dekolte, pa mi nije prošlo :sad:

Hide contents

:rolleyes:

:tongue:

Spoiler

Posted
40 minutes ago, Filozof manijak said:

Kada se to meni desilo, bacio sam pogled na info tablu u SUP-u u Kraljevića Marka, i tamo je sve lepo pisalo.

Mislim, logično je pomisliti da - ako u ličnom dokumentu postoji upisan podatak o adresi prebivališta, kada se ista promeni, to se mora  uraditi i u dokumentu. - ovo je meni objasnio saobraćajac kada sam mu postavio isto pitanje kao ti meni.

logicno je...ali i nije..

samo sto na vozackoj nigde ne pise adresa nego se uvek uz daje i licna karta..

i meni je u pasosu drugacija adresa nego na lk..

Posted

Da se ne iznenadite, morate i na saobračajnoj da promenite, ako menjate LK (ako se dobro sećam, i tamo piše isto, i pre par godina su me nešto drndali kod registracije za to),...

Posted

za saobracajnu mi je logicno da adresa ide sa tobom

Posted (edited)

A zašto nije logično za vozačku, to je isto lični dokument?

esid: btw, meni se to desilo dok su još stare vozačke, one papirne, bile u opticaju. Nisam siguran, ali mislim da saobraćajni policajac nema prava da ti traži ličnu kartu na uvid, samo saobraćajnu i vozačku.

Edited by Filozof manijak
Posted (edited)

zato sto ti RS dala dozvolu da vozis na teritoriji RS na osnovu polozenog vozackog ispita i za to nije bitno gde zivis...za to je tu licna karta..

onda bi svi dokumenti trebali da imaju cip za promenu adrese i gotovo.

Edited by ivy
Posted
13 minutes ago, Filozof manijak said:

mislim da saobraćajni policajac nema prava da ti traži ličnu kartu na uvid, samo saobraćajnu i vozačku.

Loše misliš... Desi mi se da mi vozačku ne traži (što može da ima nekog smisla imam 50 godina, teško da vozim bez vozačke u tim godinama), ali LK i saobraćajnu uvek...

Posted

traže i meni stalno, ali neko mi je svojevremeno objasnio, kako nemaju pravo po zakonu da traže LK. 

E sad, možda se zakon u međuvremenu promenio, ili taj neko mene pogrešno informisao.

jel može neki pravnik da odgovori na ovo?

Posted

uvek traze vozacku i licnu kartu...meni cesto ne traze saobracajnu ali zato je tu nalepnica..

Posted
1 hour ago, Milosh76 said:

Meni je u pasosu razlicita adresa u odnosu na licnu kartu. I niko me nikad nije cimao za to.

Znao sam da si u prekršaju :laugh:

• +1 1