Jump to content
IGNORED

Pitanja o svemu i svacemu

andjelija

Recommended Posts

Posted
4 minutes ago, ivy said:

A kad dodje vreme za zamenu dozvole? 

Pa zameniš je.

• Haha 3
Posted

Pa ne, ozbiljno, u čemu je problem? Kad menjaš dozvolu, prijaviš promenu adrese.

Posted

a kad vide da je nisi menjao a da je prebivaliste promenjeno pre x godina a vozacka jok?

mislim retroaktivno..

Posted (edited)
5 minutes ago, ivy said:

a kad vide da je nisi menjao a da je prebivaliste promenjeno pre x godina a vozacka jok?

mislim retroaktivno..

Pogledaš ih šokirano i ljutito kažeš: “Pa to meni niko nije rekao!”

edit

A zaista su mi kada sam poslednji put menjala adresu pomenuli samo saobraćajnu i to šalteru AMSS-a. Vozačku niko.

Edited by Boksi
  • +1 1
Posted
1 minute ago, ivy said:

mislim retroaktivno..

Pobogu, pa ne očekuješ valjda da te tetka na šalteru kažnjava i to još retroaktivno?

Ako te nešto pita, kažeš ne vozim kola, i dozvolu sam jedva našla da je produžim, selili smo se, zapala za šifonjer... Pa ne može niko da te kazni za "neispravnu" dozvolu ako te ne uhvati da voziš kola sa njom.

Posted

pa nije mi logicno ni da je vozacka vezana za mesto prebivalista pa jeste...misim vozacku ti izdaje RS za upravljanje vozila na teritoriji RS i sta tu koga briga gde zivis..

Posted
Just now, ivy said:

pa nije mi logicno ni da je vozacka vezana za mesto prebivalista pa jeste...misim vozacku ti izdaje RS za upravljanje vozila na teritoriji RS i sta tu koga briga gde zivis..

Pa nije logično ni da je saobraćajna vezana, auto ne živi nigde, pa opet jeste.

Verovatno i jedno i drugo da bi te lakše našli, ako udariš nekog pa pobegneš i te kako ih briga gde živiš.

• +1 1
Posted

za auto mi je logicno jer je vlasnik taj i taj..

a za vozaca je tu licna karta..

14 minutes ago, Boksi said:

to je neki plan :D 

• Haha 2
Posted

Za godinu dana zastareva pokretanje prekršajnog postupka, tako da chill.

Posted

Krenuo sneg, moram sutra u Šumadiju a i dalje imam letnje gume.

Da li je po zakonu dovoljno da na pogonske točkove stavim 2 all season gume ili nije?

Posted

Moze valjda i dalje letnje ako ne bude bilo snega i ako imaju minimalno 4mm sare.

• +1 1
Posted

Bolje solidne zimske, nego najnovije letnje.

I zbog snega i klizanja i upravljanja vozilom...

Samo ces unistiti letnje gume.

Posted (edited)
On 17.11.2024. at 19:48, ivy said:

mislim retroaktivno..

On 17.11.2024. at 19:50, Boksi said:

edit

A zaista su mi kada sam poslednji put menjala adresu pomenuli samo saobraćajnu i to šalteru AMSS-a. Vozačku niko.

Ja sam zbog toga (razlika u mestu prebivalište u ličnoj karti i vozačkoj dozvoli) svojevremeno završio kod sudije za prekršaje. Kada neko promeni mesto prebivališta, mora se izvršiti promena u oba dokumenta.  

I taj odgovor ja to nisam znao, niko mi nije rekao - ne pali, jer nepoznavanje zakona ne oslobađa od odgovornosti. Ne pitajte kako znam :sad:

Edited by Filozof manijak
Posted
27 minutes ago, Filozof manijak said:

Ja sam zbog toga (razlika u mestu prebivalište u ličnoj karti i vozačkoj dozvoli) svojevremeno završio kod sudije za prekršaje. Kada neko promeni mesto prebivališta, mora se izvršiti promena u oba dokumenta.  

I taj odgovor ja to nisam znao, niko mi nije rekao - ne pali, jer nepoznavanje zakona ne oslobađa od odgovornosti. Ne pitajte kako znam :sad:

da..ali kako to gradjani da znaju?!?

evo,kad sam saznala to za adresu u vozackoj, pitala sam 20 ljudi o ovome i niko nije imao pojma