Indy Posted March 8, 2014 Posted March 8, 2014 Prodaj taj auto i kupi drugi. ^_^ A nije da mi nije palo na pamet.
Lancia Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 mazda 6 i mazda cx-5. mozes da ih nadjes po relativno dobrim cenama u svabiji. atmosferski stedljivi motori, skoro full oprema u bazicnim verzijama (fali valjda samo navigacija), vozne karaktarestike u rangu bmw-a i retko se kvare. (dizel je prvoklasan motor, energicniji od benzinca, al ga jebe porez jer je 2,2 litre) jedino ne znam kakvo je stanje sa servis mrezom u srbiji.
SleeperSleep Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Stanje sa servis mrezom u Srbijo je tragicno. Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Tresko Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 (edited) Da li porez moze da se dobije nazad za polovnjake iz Nemacke ako kupuje privatno lice? Kolike su ukupne dazbine prilikom uvoza u Srbiju? Cale hoce da kupi auto srednje klase ili dzipa Sta je najbolje u klasi Passata, Accorda i slicnih? Može da dobije nazad VAT, ako kupuje fizičko lice od dealership-a. Ako kupuje od drugog privatnog lica, ne. Osim što vraćaš tablice, moraš da overiš fakturu na izlaznoj granici iz EU. Kao za svaku fakturu veću od 150 EUR. Edit: Naravno, moguće je i da mu dealership neće uopšte ni obračunati VAT, jer auto ide u izvoz. Edited March 10, 2014 by Tresko
Tresko Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Hvala Tresko. Sta kazes, da mu uzmem nekog Fiata? Uzmi mu Pandu. Motor je izvanredan, i auto je taman ono za gradsku i prigradsku vožnju. Mislim, ako je ta namena. A u Nemačkoj sigurno imaju dobru cenu, po tebe mislim.... ;)
Filipenko Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Kakvo je stanje sa servisima i delovima za Hyundai? Ne mislim tu samo na dostupnost, nego i na troškove, i nadoknađuju li i dalje niske cene kola velikim cenama servisa kako sam čuo u mnogo navrata? I uopšte, u kakvom su stanju ti automobili nakon 5-7-10 godina eksploatacije? Neverovatno je kako dobre cene daju, Elantra sa automatskim menjačem za 15k, ix35 za 16,2k, i30 za 9+k...
*edited by mod Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Koje je generalno misljenje o polovnim Minijima? Vredi li to uzimati ili ne?
Amos Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Jedan moj drugar je kupio Minija pre godinu-dve i prilicno je skupa zajebancija. Mogu da ti prosledim kontakt za detaljnije informacije.
I*m with the pilots Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 Da li je neko od vas koristio mali usisivac za prasinu u kolima (valjda se ti nazivaju stoni?) i da li vredi uzimati nesto takvo za povremeno skupljanje prasine unutar kola?
Indy Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 Ja kupio pre par godina, sad ne znam ni gde je. Nikad ga nisam koristio, dosta je valjda sto usisavam prasinu udisuci je. :D
radisa Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 i da li vredi uzimati nesto takvo za povremeno skupljanje prasine unutar kola? Ne vredi. Bolje ga oteraj, s vremena na vreme, na neku pumpu koja ima usisivač.
I*m with the pilots Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 Ne vredi. Bolje ga oteraj, s vremena na vreme, na neku pumpu koja ima usisivač. Usisa dobro momak kod kog teram auto na kompletno pranje ali ja bih upravo to da izbegnem, jer on to sve istina posteno odradi za nevelike pare ali traje sat vremena, Da imam resenje za tu prasinu ne bih morala da se cimam sa tim, spolja ionako sama operem.
ivy Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 a jel nemaju usisivaci na onim ,,operi sam,, mestima?
I*m with the pilots Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 (edited) Nemam pojma, nikad nisam isla tamo. Ja to ispred zgrade ili u dvoristu u selu Ali inace me ubedio tata da ti usisivaci nista ne vrede (on to zna iz teorije, ne iskustva) al resih da ipak proverim Edited March 11, 2014 by I*m with the pilots
Recommended Posts