July 8Jul 8 2 hours ago, Čutura said:prvi put cujem da se neko dvoumi dal da radi veliki servis ili da prodaje auto 2 hours ago, brusli said:Posto je taj veliki servis ?Ako ne izuva, a sve ostalo OK, ne vidim zasto bi menjao auto.Čitajte bolje, motor koji ima je zbog kaiša tamo gde treba da stoji lanac u ogromnoj šansi da zariba, sa potpuno novim agregatom kao jedinim rešenjem - skandal veći nego vw laganje s izduvnim gasovima imho.
July 9Jul 9 VW je stavio kevlarski kais pa si miran minimum 100 k posle menjanja.Prvi servis posle 150 k ili 10 godina.
July 9Jul 9 Nisam ni znao da VW ima motor sa tzv. wet belt?U svakom slučaju, u pitanju je kriminalan odnos prema kupcima koji proizvođači neće promeniti jer ih eu porezima štiti od konkurencije.
July 9Jul 9 6 hours ago, zorglub said:Nisam ni znao da VW ima motor sa tzv. wet belt?U svakom slučaju, u pitanju je kriminalan odnos prema kupcima koji proizvođači neće promeniti jer ih eu porezima štiti od konkurencije.VW samo na uljanoj pumpi ima wet belt. Timing belt je suv i kevlarski kao sto rekoh.
July 9Jul 9 On 9. 7. 2025. at 0:33, zorglub said:Čitajte bolje, motor koji ima je zbog kaiša tamo gde treba da stoji lanac u ogromnoj šansi da zariba, sa potpuno novim agregatom kao jedinim rešenjem - skandal veći nego vw laganje s izduvnim gasovima imho.Jeste skandal - al opet ne pije ekonomski vodu novi auto. Odradi taj veliki servis, dobije novi kaiš koji traje 70K i miran je. Pa onda kupuje sa lancem.Mala je mogućnost da će mu zaribati motor sa ovim znatno smanjenim servisnim intervalima.E sad, ako baš hoće ponovo miris novog auta - što da ne, a priča oko lanca ili kaiša je onda samo umirivanje sopstvene savesti.Mnoge naše kupovine nisu čisto ekonomska pro benefit analiza.
July 10Jul 10 7 hours ago, Spooky said:Mala je mogućnost da će mu zaribati motor sa ovim znatno smanjenim servisnim intervalima.To iz iskustva?https://www.instagram.com/reel/DJOIYtdsTg4/?igsh=MTNiNGFwbmk4cGRiaA==
July 10Jul 10 Mi smo prodali par auta s tim motorima, i to od 40 do 200+ hiljada km, i svi su mislim bili ispravni tj. jedan Citroen C4 nije ali nije imao problem sa tim kaisem u ulju nego nesto drugoVerovatno su dobri i kad se redovno odrzavaju bar tih 150-200 hiljada km moraju ici bez vecih problema
Sunday at 18:115 days Hvala svima ljudi još jednom. Razmisliću još sigurno, nije da moram to sada da hitno prelomim.
Monday at 07:064 days On 8. 7. 2025. at 18:24, radisa said:Jel vam se desilo nakad na granici da vam proveravaju broj šasije?Danas pri povratku sa letovanja, na Hr granici me zamole da parkiram auto sa strane, došao neki čeh, reko bih, sa još jednim Hr policajcem, i proveravali mi brojeve šasije na 2 mesta (negde kod suvozača, nisam tačno skontao gde jer sam gnjavio hrvatskog policajca da mi objani što to rade i na vozačkim vratima)... Kaže mi hrvat mi da nasumično proveravaju Toyote jer se puno kradu... Ja mene su pre nekoliko god na cg-bh granici zaustavili sa strane ali gledali su nesto ispod haube ..nemam pojma, nisam se brinula.. moj auto je star 20god..
Monday at 10:554 days i sam vozim auto sa 1,2 benzin motorom i tim resenjem kaisa u uljuto svakako nije najpametnije inzenjersko resenje, daleko od togaali nakon gomile razgovora, pregledanih videa, procitanih tekstova, apsolutno sam siguran da problemi sa tim kaisem exponencijalno rastu sa neadekvatnim odrzavanjemtakvo resenje prosto zahteva redovno odrzavanje i sto se tice zamene kaisa (i naravno svih onih pripadajucih zajebancija) i zamene ulja, a cesto kod tih motora i dolivanja uljaproblem je sto bi prosecan balkanac (ne kazem da je na forumu takva situacija, ovde mahom svi voze nove aute) da sto manje ulozi u odrzavanje, a da ga sto duze sluzipa se stvaraju mitovi o "nepoderivim mercedisima, golfovima" od pre 30+ godinamislim da u slucaju vlasnickog automobila starog nepunih 5 godina uopste nema dilemeuostalom koliko moze da kosta veliki servis za njega? 600e?
Thursday at 13:171 day Prepoznaje li neko ovo zlo:Covek doslovno vozi kao batman kad krene u akciju...
Thursday at 15:541 day Neka preporuka za amortizere? Ne znam da li da se ispruzim za bilstein b6, da li je dovoljno i b4 ili nesto trece za nase puteve…Iskustva?