Jump to content
IGNORED

Avionski udesi i nesreće


dare...

Recommended Posts

30.11.2007.GOD. KATASTROFA AVIONA U BLIZINI ISPARTE Danas, u ranim jutarnjim časovima se dogodio udes aviona Boeing MD-83, turskog avio prevoznika "Atlasjet" koji je leteo na liniji Istanbul "Ataturk"- Isparta "Suleyman Demirel". Uzroci koji su doveli do udesa su za sada nepoznati, mada se sumnja da je letelica koja je bila iznajmljena od strane "Atlasjet" od kompanije "World Focus Airlines" u ranim jutarnjim časovima udarila u vrhove planina koje okružuju aerodrom u Isparti. Svih 57 putnika i članova posade su poginuli kada je posada koja je, prema navodima turskih medija, krenula vizuelno u prilaz za sletanje udarila u vrhove visoke 5000ft koji se nalaze na nekih 12km od aerodroma Isparta. Naime, poslednje što se moglo čuti je da je posada deklarisala vizuelni prilaz za sletanje, da bi odmah nakon toga avion udario u brdo. Pored ovih navoda pretpostavlja se da je odmah nakon vizuelne identifikacije piste i deklarisanja za vizuelni prilaz uletela u tanak sloj oblačnosti u kome je bez obzira na gubitak uslova za letenje bez spoljne vidljivosti, nastavila da ponire do udara. U navodima agencija, koje su još uvek grube obrise kontura ovog događaja preneli putem elektronskih medija, se može naći i informacija da je posada ovog vazduhoplova kasnila sa poletanjem sa aerodroma Istanbul "Ataturk" jer je došlo do kašnjenja na prethodnom letu iz Prištine, tako da je avion umesto u 23:20 sa aerodroma u Istambulu poleteo 50 minuta nakon ponoći. Navodi dakle posredno ukazuju da je letački deo posade koju su činili piloti iz kompanije "World Focus Airlines" bez predaha odradio vezanu liniju sa kašnjenjem i da je zamor dodatni faktor koji je opteretio posadu "World Focus Airlines-a", bez obzira na prethodno iskustvo pilota. Kompanija "Atlasjet" je o udesu aviona registarske oznake TC-AKM na liniji br.4203 Istanbul "Ataturk"- Isparta "Suleyman Demirel" obaveštena negde posle oko 6.15, dok su spasilački timovi već uveliko krenuli ka mestu udesa. Glavni uzrok udesa još uvek nije istaknut od strane istražnih organa, mada je očito da je došlo do grubog kršenja pravila letenje od strane posade "World Focus Airlines", međutim mora se uzeti u obzir i činjenica da je posada bila izgledno premorena kako bi odgovorila zadatku avio prevoznika "Atlasjet" koji će svakako snositi deo krivice za gubitak 57 ljudskih života u ovom udesu.Tekst: Velimir Isaković sa Yalpeprilog slika MD-83 ( slično kao naše stare DC-9)md83-02.jpg

Link to comment

Pilot koji je upravljao avionom 1-2-Go (Avion prakticno isti kao ovaj turski, MD80, let OG269) koji se srusio u Phuketu 16. Septembra 2007. je bio na svon petom letu tog dana.Umesto da kruzi ili trazi promenu aerodroma, vise je mislio kako ce da okrene jos jednu turu za taj dan.I izgleda da nije (vise) tacno da je avion najbezbedniji prevoz. Kada se sve uzme u obzir, jedino su motocikli opasniji od aviona.Bila je jedna studija koja je delom preneta u stampi prosle godine.Kada se uzme u obzir broj i trajanje putovanja kola ispadnu 12 puta bezbednija od aviona.Ista studija, neutralniji pogled, kada se uzme u obzir "man-hour of exposure", svede bezbednost kola i aviona na istu ravan.1togo.jpgEdit: attachment zamenjen linkovanom slikom.

Edited by nesha taxista
Link to comment
Kada se uzme u obzir broj i trajanje putovanja kola ispadnu 12 puta bezbednija od aviona.Ista studija, neutralniji pogled, kada se uzme u obzir "man-hour of exposure", svede bezbednost kola i aviona na istu ravan.
što onda znači da je po broju pređenih kilometara avion i dalje ubedljivo najbezbedniji.Jbg, stara priča o statistici, od toga kakav efekat želiš da postigneš zavisi u koji kontekst ćeš da postaviš rezultate.
Link to comment
Jbg, stara priča o statistici, od toga kakav efekat želiš da postigneš zavisi u koji kontekst ćeš da postaviš rezultate.
Statistika otkriva i najskrivenije ljudske namere. Fantasticna grana nauke.
Link to comment
Ako želite da smanjite rizik da je u avionu kojim putujete podmetnuta bomba, ponesite jednu. Manja je verovatnoća da su u avionu dve bombe nego jedna.
:lol: Nemoj da te čuje neki matematičar...
Link to comment

Ovako bi ti to RecycleBin objasnio:Ako u avionu ima 100 putnika i ako svaki od njih može da ponese ili ne ponese bombu (dakle, verovatnoća posedovanja bombe svakog od njih je 50%), najverovatnije je da u avionu ima 50 bombi. Pošto je razlika izmedju 2 i 50 manja nego izmedju 1 i 50, verovatnoća da se u avionu nadju 2 bombe je veća nego da se nadje 1 ili, dalekobilo, nijedna.

Link to comment
Što, jesam li nešto pogrešio :unsure:
Uhm... pretpostavljam da nisi ozbiljan... ali ako jesi, prepustiću paculli ili kurdiju da te propuste kroz šake. -_-edit: ili betty, ili kome god... valjda se niko preskočen neće uvrediti... :inn: Edited by Al-Khwarizmi
Link to comment
Dajte objašnjenje jer ja ne vidim gde grešim. Iz statistike sam valjda dobio 7edmicu :P .I onako seljačkom logikom ako može, da ne mora dva puta da mi se crta :blush:
Provokacija uspela - kao ekspert za seljačku logiku ne mogu da ostanem ravnodušan na prizivanje iste. :s_d: U najkraćem - to da li si ti poneo bombu ili nisi ne može uticati na verovatnoću da ju je neko drugi (sa kim nisi ni u kakvom dogovoru) takođe poneo. U pitanju je uslovna verovatnoća. Tvojim izigravanjem Boška Buhe dobio si verovatnoću da su u avionu dve bombe pod uslovom da si ti poneo jednu, što nije isto kao verovatnoća da se u avionu nađu dve bombe kad uslova nema.Da ne smaram ovde više, navrati na nauku, tamo se u zanimljivoj matematici već pričalo o tome. :wink:
Link to comment

Dve reči su bile dovoljne-uslovna verovatnoća. Shvatio ^_^ . Ipak nisam džaba u škole išo :twak: Od zanimljive matematike bežim ko od krsta. Privirio, video neke mozgalice, kugle end staff i pobegao..@dare, izvini za troll, nije namerno.

Link to comment
Provokacija uspela - kao ekspert za seljačku logiku ne mogu da ostanem ravnodušan na prizivanje iste. :s_d: U najkraćem - to da li si ti poneo bombu ili nisi ne može uticati na verovatnoću da ju je neko drugi (sa kim nisi ni u kakvom dogovoru) takođe poneo. U pitanju je uslovna verovatnoća. Tvojim izigravanjem Boška Buhe dobio si verovatnoću da su u avionu dve bombe pod uslovom da si ti poneo jednu, što nije isto kao verovatnoća da se u avionu nađu dve bombe kad uslova nema.Da ne smaram ovde više, navrati na nauku, tamo se u zanimljivoj matematici već pričalo o tome. :wink:
Pazi ovu kuratu srecu: tip koji je preziveo Tsunami u Phuketu 2004. nasao se u avionskoj nesreci u Phuketu 16. Septembra i preziveo i nju.Trebalo bi da pazim gde se on krece i da gledam da ne budem na istom mestu sa njim.http://www.abc.net.au/news/stories/2007/09/17/2035747.htm Edited by Yoyogi
Link to comment
  • אַף אֶחָד locked and unlocked this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...