Jump to content

Avionski udesi i nesreće

Featured Replies

2 hours ago, bags said:

Koju tacno mislis?

Pa China Eastern 5735. Vertikalno zakucavanje u zemlju brzinom zvuka

• Replies 5.3k
  • Views 458.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Koliko bljutavo saopstenje, da, znamo da u wet leasu kompanija ciji je avion i posada (ovde Maraton) ima operacionu i krivicnu odgovornost, ali to su vasi jebeni partneri koje ste vi jebeno izabrali,

• Neka gleda oznake na pisti i ako vidi D5 neka lupa na vrata pilotske kabine.

Posted Images

1 hour ago, Roger Sanchez said:

Pa China Eastern 5735. Vertikalno zakucavanje u zemlju brzinom zvuka

Ja sam otisao na neku drugu nezgodu a mislio sam da se ta zemlja opisuje kao Kina.frust

AIR INDIA 171

Neko ili nesto je ubacio neku maintenance proceduru za servis aviona kada je na zemlji u kod i to se aktiviralo prilikom uzletanja i smanjilo gas vise od 60%.

ostaje da se vidi da li je sabotaza ili je neko lose programirao.

Edited by 3opge

Gde si to procitao? Izvor?

Posted 23h ago, 71k views, 0 comments, na ovu temu je, a nije zatvoren za komentare? Mora da ih brišu...

Nisam gledao video, čim si ga okačio pretpostavljam da je neki legit kanal u pitanju, ali ovaj poster frame sa uplakanom neindijkom (a i ceo sadržaj kanala) me baš podseća na AI-generisan clickbait, tipa: https://www.theguardian.com/technology/2025/jun/29/fake-diddy-ai-videos-youtube

Edit: ma ovaj kanal mi deluje 101% fake, eno rešili su i MH370 i Marie Celeste.

Edited by papapavle

2 hours ago, papapavle said:

Posted 23h ago, 71k views, 0 comments, na ovu temu je, a nije zatvoren za komentare? Mora da ih brišu...

Nisam gledao video, čim si ga okačio pretpostavljam da je neki legit kanal u pitanju, ali ovaj poster frame sa uplakanom neindijkom (a i ceo sadržaj kanala) me baš podseća na AI-generisan clickbait, tipa: https://www.theguardian.com/technology/2025/jun/29/fake-diddy-ai-videos-youtube

Edit: ma ovaj kanal mi deluje 101% fake, eno rešili su i MH370 i Marie Celeste.

bolje prvo pogledaj od momenta koji sam postavio pa onda proceni.

• 2 weeks later...

Na aerodromu u Bergamu juče nesreća - neko je usisan u motor aviona koji se spremao za poletanje ☹️

Nekako imam u glavi da se slična nesreća već dogodila relativno skoro (možda pre dve - tri godine), i to isto na nekom evropskom aerodromu. Možda se varam...

1 hour ago, bisa said:

Na aerodromu u Bergamu juče nesreća - neko je usisan u motor aviona koji se spremao za poletanje ☹️

Nekako imam u glavi da se slična nesreća već dogodila relativno skoro (možda pre dve - tri godine), i to isto na nekom evropskom aerodromu. Možda se varam...

Da, bilo je ja mislim Amsterdam ili tako negde, navodno samoubistvo...

Za ovo juce kazu da je neko ko je bezao od policije koja ga je jurila (zbog neautorizovanog ulaska na aerodrom) i da je isto u pitanju samoubistvo…

Al' jbmmumater mora da postoje i prijatniji nacini da se samoubijes od skoka u kombinaciju masine za mlevenje mesa i krematorijuma...

A šta drugo može da bude. Osoblje aerodroma zna opasnosti, a putnici i ako ih sa piste ukrcavaju - to rade samo sa ugašenim motorom. Ostali ne bi trebalo da su tu.

33 minutes ago, Radoye said:

Al' jbmmumater mora da postoje i prijatniji nacini da se samoubijes od skoka u kombinaciju masine za mlevenje mesa i krematorijuma...

Da ne pominjemo koliko je traumaticno za one koji vide to, ili tek za one sto treba da saniraju posle :(

38 minutes ago, Radoye said:

Ovo je i meni palo na pamet.