vememah Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago (edited) Ovde ima još snimaka. Naravno, ne mora da znači da su svi autentični. https://www.youtube.com/@BestSubscriptions/search?query=embraer Edited 15 hours ago by vememah
dragance Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 2 hours ago, Shan Jan said: Ovo bi moglo da ima ozbiljne implikacije ako neruski prevoznici krenu da zaobilaze ruski vazdusni prostor. Odavno ga 90% prevoznika zaobilaze.
jms_uk Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 10 minutes ago, dragance said: Odavno ga 90% prevoznika zaobilaze. Manje vise svi, osim kineskih avio prevoznika.
ZSNj Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 9 hours ago, Have_Fun said: Generalno ceo let mi je frka. Poletanje me plaši da li ćemo uspeti da uzletimo i da li avion ima dovoljno snage. U toku leta sam prestravljen kad počnu turbulencije. Čak i kad je let miran u meni sve treperi jer isčekujem da u nekom momentu počnu. Kod sletanja mi je frka da li će biti ok, jer pri jednom sletanju na bečki aerodrom, vetar nas je tako grunuo da sam pomislio da nas je odneo u Bratislavu. Mislim da je strah vezan za to što nemam kontrolu nad situacijom i što moj mozak ne može da prihvati to da smo u vazduhu. Generalno imam i strah od visine. Ovo kao da sam ja pisao. Cetiri puta sam se vozio avionom (neko bi rekao dva puta, ali ja racunam tamo i nazad kao dva puta, normalno) i drugo vracanje, odnosno poslednji moj dosadasnji let mi je najteze pao. Nzm sta je, sve sam mislio bice bolje, ali tesko. Bukvalno od momenta kad udjem u avion, razmisljam koliko je ostalo vremena do izlaska. Pazim kako disem. Sam ulazak na ovu temu tri puta odmeravam, jer mi je i to stresno. Supruga je opustena totalno, uziva u letu, i ona me je i naterala da letim, naravno. Ne dozvoljavam joj da me hrabri. To me posebno nervira. Toliko sam "tezak" saputnik da je posle tog, za sada poslednjeg leta, rekla samo "vise ni ja ne zelim da letimo". I da, posebno me nerviraju ljudi koji me "hrabre' i onda usput ispricaju neku pricu kako su eto imali bar jedan let kad su bile nenormalne turbulencije", ili su kruzili 3 sata.. nisu mogli da slete zbog nevremena i sl. 1 1
garmonbozia Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Xanax je za takve situacije zakon. Imam drugaricu koja putuje 2x mesečno avionom, a ima ozbiljan strah od letenja. Uzme 0.25 pre leta i bude opuštena. Neće ništa naškoditi pogotovo ako se ne leti toliko često, a 2x mesečno više škodi stres nego ta mala doza Xandže. 2
Eleniko Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago možete i da se napijete, pijanstvo na velikoj visini je stravica 1
Have_Fun Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 6 hours ago, Baldrick S. said: @Have_Fun Iako se sranja kao sto je ovo danas desava ali raaaaaaaako retko strahovi od letenja nisu nesto skroz neracionalno. Na stranu sve, koliko sam od tebe procitao a i iz licnog iskustva mislim da je vise u pitanju "nepoznanica" ili totalni gubitak kontrole nego bilo stra drugo. I meni je bilo neprijatno, nikad previse strah da letim. Pri poletanju, sletanju i turbulencijama znojenje dlanova, osluskivanje zvukova i slicnih stvari. Sad, mah. Vec sam pisao ovde cime sam se zabavljao i kako prebroditi strahove. Prvo, uzmi da odgledas klipove po youtube-u pilota sa objasnjenjima procedura poletanja, leta i sletanja. Imas na hiljade snimaka iz same kabine sa objasnjenjima od prechecka do izlaska iz aviona. Ovim ces prvo, sledeci put kad si u avionu da se super zabavljas. Znaces zasto osoblje u avionu na crosscheck stavlja narandzastve trake preko prozora, skracenice svakog znaka dok avion ide ka pisti, zasto se ponekad pojavljuje kondenzacija na prozorima ili na prtljaznom prostoru, sta je v1, rotate, bukvalno svaki zvuk koji cujes u toku leta, to/ga i sve ostalo. Ako ides dublje pre ulaska u avion mozes komotno da pokusas da sam uradis prostu dijagnostiku par stvari koje su najvaznije pred poletanje (kao na primer 3 srafa kojima sam zaboravio ime pored a koji se nalaze na diskovima tockova...) ili da prosto vizuelizujes sta piloti radi tokom leta i da na taj nacin steknes uvid da u toj kabini ili celom avionu, letenju nije bas toliko nepoznato. U stvari je letenje, ako ga posmatras iz te perspektive prilicno zanimljivo. Ako uspes ovo da uradis toplo ti savetujem da skines ili nadjes Microsoft flight simulator i krenes da letis. Znam da verovatno sve sto sam napisao zvuci cudno ali kada prodjes kroz sve ovo, ako prodjes svaki pogled na sletanje ili poletanje aviona cak gledajuci ih sa zemlje bude fascinantno! Hej Hvala puno Baldrick 😊 Pregledaću ovo!
Shan Jan Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 5 hours ago, dragance said: Odavno ga 90% prevoznika zaobilaze. 5 hours ago, jms_uk said: Manje vise svi, osim kineskih avio prevoznika. Pa sada ce verovatno i oni. Kapiram da ce jos samo muceni aeroflot da se igra zivotom putnika. Ukrajinci konstantno napadaju dronovima po celoj Rusiji.
Shan Jan Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 4 hours ago, garmonbozia said: Xanax je za takve situacije zakon. Imam drugaricu koja putuje 2x mesečno avionom, a ima ozbiljan strah od letenja. Uzme 0.25 pre leta i bude opuštena. Neće ništa naškoditi pogotovo ako se ne leti toliko često, a 2x mesečno više škodi stres nego ta mala doza Xandže. Kao iskusni korisnik™ leka samo da kazem da mu treba jedno pola sata da reaguje i da traje par sati. Cisto da popijete na vreme. Mada je meni pomagala i sama ideja, ja kako ga popijem tako istog momenta nestane pola straha.
Tsai Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Imam ortaka koji, kada mu objasnjavam moju agoniju pri poletanju kaze - sta ti je, ja tad spavam, tad je najsladje za spavanje Desavalo se da bas mrtav umoran odem na aerodom, nekad bez minuta sna prethodne noci. Gegam se po hodnicima ali cim udjem u avion, oci ko u lemura, sve do sletanja. Na ovim prekookeanskim nekad uspem da onako kljucam 20ak minuta do pola sata i to nakon 2-3 piva 2 1
makaronee Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, Shan Jan said: Pa sada ce verovatno i oni. Kapiram da ce jos samo muceni aeroflot da se igra zivotom putnika. Ukrajinci konstantno napadaju dronovima po celoj Rusiji. Po pisanju RBK iz septembra, 40% međunarodnog prevoza obavljaju strane kompanije, među njima je i Air Serbia. 2
Recommended Posts