Jump to content
IGNORED

Avionski udesi i nesreće

dare...

Recommended Posts

Posted

An Austrian Airlines Airbus A320-200, registration OE-LBM performing flight OS-434 from Palma Mallorca,SP (Spain) to Vienna (Austria), was descending through about FL200 about 60nm southsouthwest of Vienna when the aircraft encountered hail. The crew continued for a safe landing on Vienna's runway 11 about 20 minutes later.

Austria's Unwetterzentrale (UWZ) reported the aircraft had a "date" with a thunderstorm cell over Hartberg, Styria, in about 6000 meters of altitude. After a "blind flight" the aircraft landed safely.

The airline reported the aircraft entered a thunderstorm cell that was not visible on the weather radar. Both windshields, the nose/radome as well as several panels were damaged. The crew declared Mayday and continued for a safe landing. All on board remained uninjured.

Posted

Par slika :

image.jpeg

image.jpeg

• Hvala 2
Posted

Meni je isto chudno kako su razbili ceo taj prednji deo a stakla sa strane nista. Ili ovaj krug oko nosa. Neverovatno.

Posted
2 hours ago, Radoye said:

Takodje, oplata na tom nosnom delu je tanja nego na ostalim delovima jer ovde ne vrsi strukturalnu funkciju vec samo pokriva radar i cini da oblik bude aerodinamicniji / smanji otpor vazduha. Ostatak oplate je mnogo jaci jer je deo nosece strukture aviona.

Na sve to, oplata nosnog dela nije od metala (zbog radara)

• +1 3
Posted

Zreo je za faces in places :)

Posted

Ali da ne bude vidljivo na vremenskom radaru... To ne bi trebalo da bude tako. 

Posted
49 minutes ago, Zaboravan said:

Ali da ne bude vidljivo na vremenskom radaru... To ne bi trebalo da bude tako. 

Jbg nije to bas egzaktna nauka, desava se. Sve to ima odredjeni % nepouzdanosti.

Posted
1 hour ago, Radoye said:

Jbg nije to bas egzaktna nauka, desava se. Sve to ima odredjeni % nepouzdanosti.

Slažem se, no led bi morao biti vidljiv na avio meteo radaru... E sada može biti splet okolnosti ali meni čudno. 

• 1 month later...
Posted

pao neki avion u nepalu :(

Posted

Opet Nepal... kazu da je pakao pokusavati tamo sleteti i poleteti. U spoileru snimak pada aviona.

Spoiler

111982675.jpg

Posted

Ja jutros gledao snimak i dalje mi nije jasno kako. Ovo je neki zajebani jednom-u-milion poletanja mehanički kvar. Poletanje je u pitanju. Očigledno da je avion zveknuo na zemlju skoro čim se odvojio od zemlje. Kapetan je inače preživeo. Izgleda da je avion pri padu nekako pukao i prednji deo sa njim se samo odvojio od eksplozije :blink:

Posted
2 hours ago, Baldrick S. said:

Ja jutros gledao snimak i dalje mi nije jasno kako. Ovo je neki zajebani jednom-u-milion poletanja mehanički kvar. Poletanje je u pitanju. Očigledno da je avion zveknuo na zemlju skoro čim se odvojio od zemlje. Kapetan je inače preživeo. Izgleda da je avion pri padu nekako pukao i prednji deo sa njim se samo odvojio od eksplozije :blink:

Ne znam kako bas samo sa njim, kad su dva pilota tamo.

Inace, neki primetise da nije imao izvucene flaps-ove.

9 hours ago, Shan Jan said:

Opet Nepal... kazu da je pakao pokusavati tamo sleteti i poleteti.

Poletanje je bilo, ne sletanje - svi 'putnici' su bili mehanicari (njih 17) i avion je isao na preglede/popravke.

Posted
41 minutes ago, jms_uk said:

Ne znam kako bas samo sa njim, kad su dva pilota tamo.

Izgleda da je avion pao na trup ili nekako na sredinu,  eksplodirao pa je kokpit odglumio puščano zrno, izbacilo ga unapred. Gde je drugi pilot, ko zna :think: