Jump to content
IGNORED

Avionski udesi i nesreće

dare...

Recommended Posts

Posted

Kakav je problem sto je neko u avionu, u poredjenju sa, npr. TGV-om? Ni tu ti niko ne pregleda ID.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

setio sam se danas ovog posta, jer su nam pregledali dokumenta na granici francuske i nemacke. prvo su usli francuzi i odmerili sve putnike, a onda su nemci pregledali isprave svima :D

btw, tgv-om od pariza za manhajm 3 sata :Hail: 

Posted

a znači baldiše Shengen polako :D

Posted

U Nemackoj, i nasi americki prijatelji sigurno znaju za to i savrseno imaju retku polnu bolest za to sve dok se leti unutar Evrope.

ozbiljan, ali bas ozbiljan propust.

ali zato ce i dalje ubitacno da maltretiraju na kontrolama rucnog prtljaga

Posted (edited)

:mellow: ne kapiram ovo burekdzijino o nepregledanju ID/pasosa. evo danas letela lokalno po EU i trazili mi dokument kad sam chekirala prtljag

letela dosta ovih godina lokalno po EU i cini mi se da su uvek gledali dokumenta na check-inu (ne uvek mada cesto i na boardingu). Doduse mozda to ima veze sa specificnim aerodromom sa koga se polece?

Cak i kad radis online check in i baggage drop off automat koji izdaje traku za checked-in luggage trazi sken pasosa na uvid pre izacivanja trake (ili je to bilo po USA mozak mi je out i sve mi se sad mesa)

Sto  se tice TGV i ostalih francuskih vozova ponekad traze nasumicnu indentifikaciju putnika, pogotovu u pogranicnim predelima. naravno kontrola je potpuno nasumicna te na nju ne utice boja koze :ph34r:

pakleno je bilo onih par dana posle charlie hebdo, upali sa mashinkama u lokalni voz, malo se protresoh ali razumem ih    :unsure:

Edited by lostfanforever
Posted

:mellow: ne kapiram ovo burekdzijino o nepregledanju ID/pasosa. evo danas letela lokalno po EU i trazili mi dokument kad sam chekirala prtljag

letela dosta ovih godina lokalno po EU i cini mi se da su uvek gledali dokumenta na check-inu (ne uvek mada cesto i na boardingu). Doduse mozda to ima veze sa specificnim aerodromom sa koga se polece?

Cak i kad radis online check in i baggage drop off automat koji izdaje traku za checked-in luggage trazi sken pasosa na uvid pre izacivanja trake (ili je to bilo po USA mozak mi je out i sve mi se sad mesa)

Sto  se tice TGV i ostalih francuskih vozova ponekad traze nasumicnu indentifikaciju putnika, pogotovu u pogranicnim predelima. naravno kontrola je potpuno nasumicna te na nju ne utice boja koze :ph34r:

pakleno je bilo onih par dana posle charlie hebdo, upali sa mashinkama u lokalni voz, malo se protresoh ali razumem ih    :unsure:

Ok shvatam da se svi ovdje  uzasavamo rasisma.

Ali kako onda da kontrolises ilegalne imigrante koji ovih zadnjih godina dolaze iz Iraka/Afganistana/Sirije/Afrike?

Ili kontrolisati sve ili ne kontrolisati nikoga.

Posted

meni se isto desilo da mi nekad ne pregledaju pasos unutar eu, tj desavalo mi se da ga ispruzim a oni mi kazu da ne treba ili ga ne pogledaju i vrate. ali ne uvek, vise se ne secam kad su gledali a kad ne.

Posted

pa evo meni nista zivo pogledali nisu iz norveske (koja nije ni u eu)

ali opet, nikad se ne zna kad hoce a kad nece tako da se ne bih usudila da krenem na put bez pasosa

Posted

Evo mali pokazatelj koliko su revnosni u tim bezbedonosnim proverama. Pre sat vremena sam sleteo na Heathrow, i kroz security (imam let za Mancester) proneo 3 puta vecu od dozvoljenu kolicinu tecnosti. Dve skroz pune kesice od 1l i ostatak u rancu. Istovremeno dok su pregledali to, ja sam dobio 'random' pistanje u metal detektoru i pretres i izuvanje. Kroz isti taj metal detektor sam prosao u petak dvaput obuven i nije nista pistalo. Kad sam to prokomentarisao tipu koji me je pretresao, i on mi je rekao da je to random.

Ovde (Heathrow) za domace letove ne pregledaju ID nego te uslikaju kad skeniraju boarding pass. I onda na gejtu ga ponovo skeniraju i provere da li si ti na slici.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Posted

Kako, meni svaki put oduzmu i poslednju kap vode i pobacaju kozmetiku kad se zeznem pa stavim u rucni?

Posted (edited)

^Moj je utisak da su se na N.Tesli i u Frankfurtu (na ne-SAD gejtovima) strasno opustili. Kada imam nesto od tecnosti u rucnom redovno zaboravim na to pa ne vadim niti mi ikad iko kaze za to sta je ostalo u rancu. Neki put bi mi se desilo sasvim slucajno da ne popijem vodu (flasa 0.25l) i da i tako prodjem..Isto tako mom momku ponekad gledaju njegovu spravu sa nekakvim aparatima (protiv bombi), nekad ne, a nekad ne ~toliko detaljno kao prethodni put.

Edited by I*m with the pilots
Posted

Treba da vidiš Istanbul sa svojih 60 miliona putnika i potencijalnom opasnošću od Al Kaide - svaki, ali svaki put u ručnom prtljagu mi lagano prođu dezodorans, pena za brijanje i shower gel. Prođu i u Beogradu i Zagrebu doduše, ali zato su me Česi slistili u Pragu. Ne samo da su promptno izbacili sve to iz kofera nego su ga sa gejta vratili na check-in jer je otpirlike za 2cm bio predugačak da stane u onaj "tester" za ručni prtljag.

Posted

Ako cekiras prtljag na salteru, naravno da ce ti traziti id. Ali ce posle toga na boardingu retko/nikada traziti. Dakle moze bilo ko da udje u avion umesto tebe. Ista situacija je i sa baggage drop off: ako radis na masini, zavisno od aerodroma i kompanije, nekada skenira pasos (jako retko), cesce trazi samo kod ili provuces kreditnu karticu kojom je placena karta. A i u tom slucaju posle toga u avion moze da udje bilo ko.

Kontrolu u nemackom vozu sam doziveo samo kada sam se vracao iz Amsterdama, ali to je razumljivo :)

Posted

ovo sto pisete za id je meni golemo iznenadjenje. nisam bas djemo iz uk, ali srebrni letac jesam

do danas sam smatrao da je standard:

id se gleda na chekiranju;

na security ctrl se gleda boarding pass i id;

na boardingu boarding pass i ponekad id

jasno mi je da moze electronic check in i bez prtljaga, ali saceka te provera id na security checku

Posted

izgleda da je lubic kapetanu sipao neku hemiju u kafu kako bi ga naterao da ode u wc.

via TT