barrcode Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 toliko o A320 i njegovoj familiji kao letećim grobovimatm Inače kaže Le monde da je kopilot ostao napolju. Crash de la Germanwings : le copilote était coincé à l'extérieur du cockpit avant l'accident
borris_ Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 A310 i Boeing 747-100/200/300 imaju najgoru statistiku.
duda Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 (edited) pa kakve veze ima kojih ima više, ako je ovaj rejt izražen u procentima a valjda jeste, jer bi inače bilo neuporedivo ed. a da, sad vidim, na milion letova, što mu dođe na isto Edited March 26, 2015 by dùda
radisa Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Jebem ti, ja totalno zaboravio na taj crash konkotrda. Demencija... :(
Muwan Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 večeras mi dolazi jedna gošća, koristi 2 povezana leta, drugi je a 320 sad se sa njom malo dopisivala, kaže muka joj, ne ulazi joj se u avion a do sada se uopšte nije plašila Možeš da je umiriš statistikom koju je Borris naveo. Broj do sada obavljenih letova u familiji A320 procenjuje sa na oko 80 miliona. Imali su 10 udesa sa žrtvama što statistički znači da se u tim avionima gine jednom u 8 miliona letova i prosek im je identičan onom koji imaju njihovi glavni konkurenti iz familije B737 (noviji modeli). Ako bi osoba životnog veka od npr. 80 godina svakog dana letela po jednom, za života bi sakupila oko 29 hiljada letova. Dakle, treba baš ubosti premiju pa nastradati u avionskoj nesreći.
Muwan Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 ako se dobro sećam, posle toga više nisu ni leteli Jesu ali ne dugo. Troškovi modifikacija koje je preporučio izveštaj o udesu u Parizu bili su ogromni a i bez toga im se nije smešila svetla budućnost jer se industrija odmicala od luksuza ka budžetu. Da je danas živ, jedino bi na Bliskom Istoku i možda u Kini mogli da ga napune.
barrcode Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 ima i ona statistike o savremenoj avio industriji koja kaže da bi u današnje vreme, odnosno sa današnjim obimom saobraćaja, a sa safety record-om iz 1974., imali po 1 pad aviona svakih 40 sati.
Muwan Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Toliko o tome da su stari modeli sa mnogo više manuelnog upravljanja mila majka u odnosu na današnje autopilote i FBW robote.
Singer Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 ja kad sam video koja je košnica gore preko onog flajtradara - opustio sam se skroz, baš baš baš mora da strefi, pre će grom da te udari nego da imaš avio nezgodu.
paculla Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 pa kakve veze ima kojih ima više, ako je ovaj rejt izražen u procentima a valjda jeste, jer bi inače bilo neuporedivo ed. a da, sad vidim, na milion letova, što mu dođe na isto Cak i ako jeste procenat, za dogadjaje koju izuzetno retki, racunati verovatnocu kao broj nesreca / broj letova statisticki nema nikakvog smisla. Da bi imalo smisla, broj letova mora biti bar nekoliko redova velicine veci nego sto jeste. Zato konkord izgleda ovako suludo, desila se jedna nesreca posle relativno malog broja letova i sad ne znamo da li bi se trend nastavio (verovatno ne) ili bi konkord nakrckao jos 30 miliona letova bez ikakvog incidenta.
duda Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 pa jasno za konkord , ali ja sam reagovala na singerov post u kome je on poredio erbas i boing
Muwan Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 A320 stoji nešto bolje u odnosu na starije generacije B737 iz prostog razloga što nije postojao u njihovo vreme. Poleteo je 20 godina kasnije, kada su izlazile nove generacije B737 i sa njima ima skoro u dlaku isti faktor na desetinama miliona obavljenih letova.
ducca Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Eto kako Boeing 777-200ER statisticki najeba prosle godine, 3 fatalne nesrece sad u totalu a pre Malesya Airlines padova jedna - i to greska pilota pri sletanju u San Franciscu, 3 poginulih, 300 spaseno.
Muwan Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 S tim da obaranje može a ne mora da se računa u nesreću dočim za onog drugog nemamo niti parčence materijalnog dokaza da je doživeo nesreću.
Recommended Posts