wall Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Ne verujem, to lici da se u kabini dogodilo nesto sto je trenutno ubilo posadu i onemogucilo provaljivanje unutra sa druge strane. Uklapa se u scenario po kome je izletela soferka.Ako su uopšte preslušali snimak, mislim da bi snimljena buka iz kokpita nesumljivo ukazala na to.
Muwan Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Sad moraju detaljno da ispitaju ko je bio "za volanom" O, ne sumnjaj u to detaljno ispitivanje. U narednim danima tzv mediji će ti isporučiti čitav život oba pilota, počev od toga koje igrice su voleli da igraju na svom kućnom PS2 i da li su nekada u svom životu popili pivo sa nekim imigrantom malo tamnije puti. Sve to na osnovu jedne neproverene vesti koja treba da insinuira planirano samoubistvo i lansira broj klikova/lajkova u stratosferu.
wall Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Oni fragmenti rasuti po planini im ne ostavljaju veliku nadu da na osnovu njih slože kockice, čini se.
Prospero Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 (edited) jel neko zvanično isključio nasilni scenario - brzu otmicu, pilot-ubica/samoubica itd? Edited March 26, 2015 by Prospero
Muwan Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Nemaju na osnovu čega ni da uključe ni da isključe takav scenario, kao ni većinu drugih scenarija. Eventualno mogu da isključe mogućnost da je avion poleteo tehnički neispravan (mada je i to upitno). Za sve ostalo trebaće im malo vremena da steknu bilo kakav osnovni pojam. Ali tako ne može kod ludih i brzih medija - mora sve i odmah da se zna.
Prospero Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 ma dobro, pusti medije, rade svoj posao (smetaju istrazi, jel).
Muwan Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 I Germanwings i Lufthansa su jasno rekli da nemaju nikakve informacije o tome šta se i kako dogodilo. Te informacije bi trebalo da im stižu od istražnog tima, kako ovi budu napredovali. I nadam se da će im to stizati zvaničnim kanalima jer je ovaj nezvanični pbp preslušavanja FDR zapisa potpuno skandalozan.
duda Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 da li ta novinarska gamad bar na sekund pomisle na porodice poginulih reklo bi se da ne koja je to stoka, da čovek ne poveruje
ducca Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Mislim da je ovo sa pilotom koji kuca tiho na vrata bullshit plasiran od ko zna koga. Od jutros se utrkuju ko ce ovako socan podatak da plasira na naslovnu stranu. U slucaju da se stvarno to desilo, ne vidim kako bi mogao da se u kokpitu desi neki kurslus koji bi ubio posadu a da se ne oseti u ostatku aviona (npr famozno pucanje soferke), plus sto navodno na tom snimku nema nikakve dodatne buke vec samo tisina iz kokpita. U ovoj verziji No342 pilot navodno prvo diskretno kuca da se vrati nazad u kabinu (sto je verovatno deo procedure) pa samim tim nista ne ukazuje da se bilo sta nepredvidjeno desilo niti da je mozda avion krenuo u spustanje pa pilot koji je bio van to primetio i uspanicio se. Ako je ovo stvarno slucaj - onda mi je najlogicnije da je opet neka otmica/samoubistvo u pitanju. Sumnjam da bi bas u tih 5 minuta dok je bio sam pilot u kabini (kopilot) riknuo od srcke ili cega vec, plus da po proceduri nije bilo vise nikoga sa njiim. To je stvarno domen verovatnoce kao da se ubode sedmica na lotou. S druge strane meni bitan podatak koji su juce preneli novinari je svedok iz obliznjeg hotela koji je navodno video avion u niskom preletu ali nije cuo nikakvu buku sto ukazuje da motori nisu radili. Da li kvar (oba motora istovrameno), ili namerno iskljucenje svega (ako je to moguce uopste) i spor ali siguran ponor.
Prospero Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 btw, scenario iz nyt priče se već dogodio (preliminarni zaključak): LAM Flight TM-470 operated on a scheduled passenger flight from Maputo, Mozambique to Luanda, Angola. It was flying at FL380 when the airplane entered a sudden descent. All 33 on board were killed as the Embraer 190 jet impacted the ground in the Bwabwata National Park in Namibia. Preliminary investigation results indicate that the accident was intentional. Minutes before the crash the co-pilot left the cockpit to the aircraft lavatory. The captain then manually changed flight altitude from 38,000 feet to an altitude of 592 feet below ground level. He did this three times, according to investigators. He also retarded the throttles to idle. He also repeatedly manually selected the maximum operating speed (Vmo). One the cockpit voice recorder sounds were heard of someone pounding on the cockpit door. The investigators stated that the reasons for these actions are unknown at this time. Rumours on several web sites suggest the captain’s son had died about a year prior to the accident. In the period leading up to the accident he is said to have had serious marital problems. @ducca oko motora i buke na maloj visini - pri brzom spuštanju 'gas' se obično postavlja na 'idle' ('mirovanje') (to bi uradio i autopilot ali verovatno i svestan pilot) jer bi 'gas' na motorima u kombinaciji sa visokim i negativnim uglom napada (oboren nos) mogao dovesti do strukturnog ugrožavanja aviona, tj eventualno do velikog prekoračenja maksimalne brzine i možda do raspada u vazduhu.
Singer Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 (edited) e u vezi "buke" aviona u niskom letu... ne zma jeste li imali prilike da bočno od piste gledate sletanje/poletanje aviona? ja na ledinama svojim očima posmatrao avion u sletanju koji se jedva čuje. bio mi bočno - tiši od tramvaja. edit. "dole" u blokovima, na pravcu, preko Dr Ivana Ribara - grmi! Edited March 26, 2015 by Singer
duda Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 ja u tom teretnjaku u kom sam se vozila u kokpitu imam slično iskustvo u nekom periodu spuštanja, bila je mrtva tišina, kao da motori uopšte ne rade a teretnjaci nisu tako komforni kao putnički, ni zvučna ni termo izolacija nije tako dobra, tj. bolje se čuju zvukovi motora unutra
gone fishing Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 srčka jednog od pilota može odmah da se isključi iz špekulacija, pilot koji je ostao napolju zna šifru kojom se otključavaju vrata kabine, nakon što on ukuca tu šifru uključuje se zvučni alarm u kabini (door x 3) nakon čega onaj ko je unutra ima 30 s da pritisne taster koji nastavlja da blokira vrata - ako su oni mogli da čuju diskretno kucanje na vrata kabine i budu sigurni da je to jedan od pilota, to može da znači da je onaj drugi svesno zakucao avion u planinu
yolo Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 cekajte, u kabini su samo dva pilota i niko vise? nekad je tu bio nekakav inzenjer leta, tehnicar, sta li vec.
Muwan Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 (edited) Gazzo, odavno je većina putničkih aviona prešla na dva pilota a flight engineer je postao prošlost. Samo najveći modeli širokotrupaca imaju inženjera u kokpitu i to ne uvek. Inače, CVR audio fajl nije prečišćena simfonija jednog kristalnog čistog zvuka. To je šuštanje i gomila neidentifikovanih zvukova koje pažljivim preslušavanjem i analizom treba raščlaniti na glasove pilota, audio alarme i upozorenja, druge zvukove iz kabine ili izvan kabine... Mene živo zanima ko je taj neimenovani izvor blizak istrazi koji je uspeo da na prvo slušanje identifikuje "diskretno kucanje" na vrata. Edited March 26, 2015 by beowl
Recommended Posts