Аврам Гојић Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 interesantno. "navodi medija" koriste se kao dokaz, a onlajn peticija se tretira kao prava. ovo da je javnost uznemirena zbog pritvora ne vredi ni komentarisati.zestoki populizam.
kim_philby Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 (edited) forumska javnost jeste bila uzbudjena. meni je super da nakon sto je DS doveo do potpunog kolapsa socijalne sigurnosti gradjana sada predlaze da se naoruzavaju za apokalipsu koja dolazi. Edited June 27, 2013 by kim_philby
Prospero Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 "Ovim zakonskim rešenjem se ne menja pravni institut nužne odbrane niti institut prekoračenja granice nužne odbrane već se posebno ustanovljava mogućnost oslobađanja od kazne ako je napad odbijan u objektu gde učinilac ima svoje prebivalište odnosno boravište, jer to mesto treba da uživa veću zaštitu"jbg, daj šta daš.
nera Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Hm, a sta je sa podstanarima koji nisu prijavljeni na adresi gde zive ili npr. gostima?
Caligula Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Meni ovo ok. Trebalo je da dodaju i otvoren lajsens to kil, bila bi ovo sigurnija drzava.Naravno, niko ne ogranicava zrtvu da pristavi lopuzi kaficu, kao onomad jedan hriscanin.
Аврам Гојић Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 (edited) otvoren lajsens to kil nikada i nigde ne daje sigurniju drzavu.osim, naravno, ako neces da kazes da su gradjani USA sigurniji zato sto imaju vecu slobodu samoodbrane. a neces posto to nije tacno. Edited June 27, 2013 by Marko M. Dabovic
Lezilebovich Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 (edited) Ovo je sve super, neko te napadne ti ga rokneš i sve u redu. Samo mi nije jasno kako će se ikada moći dokazati da ubijeni lopov nije napao nikoga ? Svako ubistvo provalnika je , maltene, oslobođeno odgovornosti jer se uvek može reći da je napao stanara.Dalje, kako će se uopšte znati da li je taj neko stvarno bio provalnik ?Možda previše gledam serije, ali mi nije baš jasno sve to. Edited June 27, 2013 by Lezilebovich
Caligula Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 (edited) otvoren lajsens to kil nikada i nigde ne daje sigurniju drzavu.Dobro, zezam se malo.Ja ne mogu da vidim sebe u situaciji gde nekoga lisavam zivota (mada ta situacija nije nemoguca) ali bi mi bilo milo da lopina zna ^_^ kako po zakonu necu glaviti zatvor ako ga lisim zivota/kicme/desnice u svom stanu.Tako bih makar odbio one plasljivije a ove druge naterao da me kradu samo kada nisam u stanu. Situacija u kojoj neko dok spavam sa zenom i detetom vrslja po mom prostoru, mom zivotu i mojoj sigurnosti me uzasava. Edited June 27, 2013 by CowBoy
Turnbull Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Dobro, zezam se malo.Ja ne mogu da vidim sebe u situaciji gde nekoga lisavam zivota (mada ta situacija nije nemoguca) ali bi mi bilo milo da lopina zna kako necu glaviti zatvor ako ga lisim zivota/kicme/desnice u svom stanu.Pa će onda lepo poneti pištolj da tu eventualnost predupredi. Ima ona poznata priča kad su u Engleskoj odrezali smrtnu kaznu za pljačku. Rezultat nije bio manje pljački nego više ubistava.
nautilus Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 (edited) lopina je ili ocajni raspali dzanki ili klinac sa nesrecnim djetinjstvom. profi lopov bira unosnije poslove.edit: ovaj slucaj je vise izuzetak nego pravilo, prava rijetkost. ubistva koja pocine provalnici koji zateknu vlasnika su jos rjedja(ne racunajuci monstrume tipa Magde, to ne spada u ovo). sa druge strane, ovakvom izmjenom zakona samo ce se povecati broj nedovoljno obucenih i nedovoljno svjesnih ljudi sa oruzjem. kontam da bi broj stradalih provalnika naglo skocio kada bi se ovo usvojilo. Edited June 27, 2013 by nautilus
Аврам Гојић Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 (edited) Tako bih makar odbio one plasljivije a ove druge naterao da me kradu samo kada nisam u stanu. Situacija u kojoj neko dok spavam sa zenom i detetom vrslja po mom prostoru, mom zivotu i mojoj sigurnosti me uzasava.ili bi naterao lopove, ako su u pitanju ozbiljni i sposobni kriminalci bez skrupula, da vas preventivno izrokaju na spavanju. u najmanju ruku, naoruzavanje domacina dovelo bi do toga da i lopovi cesce nose oruzje, pa ti zamisli sta zelis u kuci, raspalog dzankija sa srafcigerom, ili raspalog dzankija koji je odnekud pozajmio utoku sa kojom ne zna da barata.statistike su jasne. poostrena kaznena politika, i davanje vece slobode samoodbrane, ne smanjuju stopu kriminala i ne doprinose vecoj bezbednosti. Edited June 27, 2013 by Marko M. Dabovic
gospa buba Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 statistike su jasne. poostrena kaznena politika, i davanje vece slobode samoodbrane, ne smanjuju stopu kriminala i ne doprinose vecoj bezbednosti.sta doprinosi vecoj bezbednosti? (ne pitam zato znam, nego zato sto ne znam ^_^)
Аврам Гојић Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 sta doprinosi vecoj bezbednosti? (ne pitam zato znam, nego zato sto ne znam ^_^)jes da ti kazem pa da me proglase za komunjaru.
Recommended Posts