MancMellow Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 (edited) ti se zalazes za potpuni raskid sa pravnom drzavom.ne. ja se zalažem za radikalan (pravni) sistem odvraćanja od razbojništva Edited May 27, 2013 by MancMellow
Pontijak Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 ne. ja se zalažem za radikalan (pravni) sistem odvraćanja od razbojništvapotpuno podrzavam tvoje zalaganje.
Bakemono Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 ti se zalazes za potpuni raskid sa pravnom drzavom.Znači Australija i Amerika nisu pravne države?
Аврам Гојић Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 ne. ja se zalažem za radikalan (pravni) sistem odvraćanja od razbojništvadat ti je jednostavan argument da bi za tvrdnju da je provalnik upozoren sud imao samo rec domacina sa puskom, a ti kazes "pa neka dokazu da nije rekao" iako znas da to nije moguce.daj bre nismo deca. to sto nudis je raskid sa pravnom drzavom i necu dalje polemisati o tome.
Аврам Гојић Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 (edited) Znači Australija i Amerika nisu pravne države?u nekim aspektima, USA nije. to je zemlja koja ponekad ima veoma lezeran odnos prema zivotima i tudjih i svojih gradjana, bilo da ih sama oduzima bilo da to ostavlja na volju drugima. ja Castle Doctrine smatram primitivnim reliktom proslosti, isto kao i smrtnu kaznu. Edited May 27, 2013 by Marko M. Dabovic
MancMellow Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 dat ti je jednostavan argument da bi za tvrdnju da je provalnik upozoren sud imao samo rec domacina sa puskom, a ti kazes "pa neka dokazu da nije rekao" iako znas da to nije moguce.daj bre nismo deca. to sto nudis je raskid sa pravnom drzavom i necu dalje polemisati o tome.Kako samo reč, a gde se sad dedoše svi oni veštaci? Ozbiljno pitam.
panta rhei Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 ne. ja se zalažem za radikalan (pravni) sistem odvraćanja od razbojništvadapace, to bi samo imalo za posledicu da provalnici pored srafcigera nose sa sobom i vatreno oruzje i u svaku provalu ulaze sa namerom da (prvi) ubiju. kao sto ni zabrana trave ne odvraca od pusenja, smrtna kazna ne odvraca od ubistava, ni ovo tvoje ne bi odvratilo nikog od razbojnistva, samo bi legalizovalo 'uzimanje pravde u svoje ruke'. isto tako se mozes zalagati i da se donese zakon koji dozvoljava krvnu osvetu, zub za zub, oko za oko princip a ni kamenovanje ako napusti muza nije daleko (ok, malo se zezam sa ovim poslednjim, ali je to sustina).
bergasa19 Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Kako samo reč, a gde se sad dedoše svi oni veštaci? Ozbiljno pitam.Za sta vestaci? Za glasne zice?
MancMellow Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Za sta vestaci? Za glasne zice?pa...ono isto što ste vi nama - doduše, priznajem da sam malo ekstreman predstavnik nas - objašnjavali: da li su čule komšije, da li nisu čule. da li je npr. ubijeni molio za milost, da li je usmrćen pucnjem u leđa (što je uglavnom jasan znak da je pre nego što je pogođen odustao od provale), da li je stajao ili se kretao u trenutku kad je pogođen itd itsl. pa zatim, karakteristike ličnosti, osuđivanost i sve ostalo kao i sada. samo što bi se dokazivalo u suprotnom smeru tj. default bi bio na drugom polu.
Bakemono Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 u nekim aspektima, USA nije. to je zemlja koja ponekad ima veoma lezeran odnos prema zivotima i tudjih i svojih gradjana, bilo da ih sama oduzima bilo da to ostavlja na volju drugima. ja Castle Doctrine smatram primitivnim reliktom proslosti, isto kao i smrtnu kaznu.Ovo jesi u pravu kad razmislim.
bergasa19 Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 pa...ono isto što ste vi™ nama™ - doduše, priznajem da sam malo ekstreman predstavnik nas™ - objašnjavali: da li su čule komšije, da li nisu čule. da li je npr. ubijeni molio za milost, da li je usmrćen pucnjem u leđa (što je uglavnom jasan znak da je pre nego što je pogođen odustao od provale), da li je stajao ili se kretao u trenutku kad je pogođen itd itsl. pa zatim, karakteristike ličnosti, osuđivanost i sve ostalo kao i sada. samo što bi se dokazivalo u suprotnom smeru tj. default bi bio na drugom polu.A ko je to od nas govorio?
MancMellow Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 dapace, to bi samo imalo za posledicu da provalnici pored srafcigera nose sa sobom i vatreno oruzje i u svaku provalu ulaze sa namerom da (prvi) ubiju. kao sto ni zabrana trave ne odvraca od pusenja, smrtna kazna ne odvraca od ubistava, ni ovo tvoje ne bi odvratilo nikog od razbojnistva, samo bi legalizovalo 'uzimanje pravde u svoje ruke'. isto tako se mozes zalagati i da se donese zakon koji dozvoljava krvnu osvetu, zub za zub, oko za oko princip a ni kamenovanje ako napusti muza nije daleko (ok, malo se zezam sa ovim poslednjim, ali je to sustina).mislim da nijedno poređenje ne stoji.
MancMellow Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 A ko je to od nas govorio?čekaj, pa pun je topik toga kako je istraga jedna NSKIPIRS i koja može "sve da utvrdi" i sve što je potrebno sazna.
Аврам Гојић Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 Kako samo reč, a gde se sad dedoše svi oni veštaci? Ozbiljno pitam.zdrav razum, jebiga bas. ne postoji nacin da vestak utvrdi da li je neko nesto rekao u sobi sa betonskim zidovima, a kamoli na seoskom imanju. druge stvari vestaci mogu utvrditi trasometrijom, balistikom, medicinskim metodama itd, ali ovo je bukvalno neresivo bez telepatije.
panta rhei Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 mislim da nijedno poređenje ne stoji.posteno. nadajmo se samo da takvi zakoni za koje se zalazes nikada i nigde nece biti doneseni. svi mi zajedno za nase dobro.
Recommended Posts