Jump to content
IGNORED

365(ne)lepihdana

kim_philby

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• morgana

152

• Turnbull

137

• Аврам Гојић

120

• gospa buba

87

Posted
У анкети коју је радио сајт за запошљавање „Инфостуд”, такође се показало да је феномен „чекам посао” најзаступљенији у државним институцијама. Само 15 одсто од свих запослених у државним институцијама је нашло посао преко конкурса, а 10 одсто преко бироа. Ови проценти су далеко већи у приватним фирмама, а највећи у страним компанијама, где је половина запослених упала преко регуларног конкурса.Последице овог феномена виде се у ефикасности државних институција. Већина запослених су ту „дочекали посао” без икаквог конкурса и селекције. Стога, ви чак можете на чело државног предузећа да поставите паметног човека, са сјајном визијом, али проблем настаје када реализација те визије крене да се делегира на разне ситне огранке и дође до људи који су ту „дочекали посао”. Многи од тих људи једноставно нису капацитет да изгурају било какву визију.
istok je detektovao krivca:Hail:ponovicu, :Hail:
Posted

U ovome je, na žalost, u pravu, to ne zna samo onaj koji nije radio u/sa državnom firmom. <_<

Posted

a daj jebote, naravno da je u pravu, no je obrnuo stvar totalno. nisu cekaci posla krivi sto su cekaci posla zaposleni u drzavnim firmama. nego davaoci posla. ovaj pasus toliko ne pripada inace bezobraznom clanku o malim norvezanima traziocima posla, da je to prosto tragikomicno. ili samo tragicno, ako istoku pripisujemo poveci znacaj.

Posted (edited)
a daj jebote, naravno da je u pravu, no je obrnuo stvar totalno. nisu cekaci posla krivi sto su cekaci posla zaposleni u drzavnim firmama. nego davaoci posla. ovaj pasus toliko ne pripada inace bezobraznom clanku o malim norvezanima traziocima posla, da je to prosto tragikomicno. ili samo tragicno, ako istoku pripisujemo poveci znacaj.
+1000Istokov mozgić nikako da shvati da neki problemi nisu rešivi ličnom inicijativom i pozitivnim razmišljanjem, nego jedino institucionalnom reformom. Ako ti je država najveći poslodavac, a pritom još i užasno korumpirana i ogrezla u partotkratiju i populizam, onda ne vredi da aktivnije tražiš posao ako nemaš vezu ili nešto slično. Rešenje je institicuionlna reforma, a ona traži kolektivnu i političku akciju, a ne samo ličnu inicijativu. Ali dok su pametni ljudi pre izbora glasno kritikovali destimulisanje male privrede i lošu poslovnu atmosferu koju je stvorila Tadićeva vlada, Istok je bio previše zauzet agitovanjem za DS i protiv belih listića. Edited by Syme
Posted (edited)

mislim da vi ne razumete kako to funkcionise na Internetu.edit: veliko slovo

Edited by urkozamanje
Posted
+1000Istokov mozgić nikako da shvati da neki problemi nisu rešivi ličnom inicijativom i pozitivnim razmišljanjem, nego jedino institucionalnom reformom. Ako ti je država najveći poslodavac, a pritom još i užasno korumpirana i ogrezla u partotkratiju i populizam, onda ne vredi da aktivnije tražiš posao ako nemaš vezu ili nešto slično. Rešenje je institicuionlna reforma, a ona traži kolektivnu i političku akciju, a ne samo ličnu inicijativu. Ali dok su pametni ljudi pre izbora glasno kritikovali destimulisanje male privrede i lošu poslovnu atmosferu koju je stvorila Tadićeva vlada, Istok je bio previše zauzet agitovanjem za DS i protiv belih listića.
hocesh da kazesh da nije dao materinu gajbu na hipoteku, da ne sedi na mrtvom kapitalu, i od penzije pokrenuo mali biznis sa nekoliko zaposlenih, kako bi poboljshao privrednu scenu u srbiji? :unsure:
Posted
hocesh da kazesh da nije dao materinu gajbu na hipoteku, da ne sedi na mrtvom kapitalu, i od penzije pokrenuo mali biznis sa nekoliko zaposlenih, kako bi poboljshao privrednu scenu u srbiji? :unsure:
Ako on nije, ima ko jeste! Što rekla Sara Pejlin - it's all about job creation!
Posted (edited)
Ako on nije, ima ko jeste! Što rekla Sara Pejlin - it's all about job creation!
ali shime! ali to ne mogu da chitam! :cry:(od sare pejlin sam na trenutak prebacila na saru konor. ne znam zashto :unsure:) Edited by thermal bug
Posted

Verovatno si je zamišljala kako ovim nadljudima, praktično kiborzima, uništava memorijske čipove uz sladostrasni usklik.

Posted (edited)
Verovatno si je zamišljala kako ovim nadljudima, praktično kiborzima, uništava memorijske čipove uz sladostrasni usklik.
ne znam. ja sam 1 veoma ozbiljna i medjunarodno cenjena i citirana profesionalka u svojoj oblasti, u timu veoma ozbiljnih i cenjenih i citiranih profesionalaca u istoj oblasti, svako nashe pojavljivanje, imenom ili lichno, velicha srbiju taman onoliko koliko i neka uspeshna reprezrentacija u nekom sportu.pa sam mislila da vam utrljam to, dok ne dodje sara konor ^_^edip. i poreze placamo :s_w: Edited by thermal bug
Posted
ne znam. ja sam 1 veoma ozbiljna i medjunarodno cenjena i citirana profesionalka u svojoj oblasti, u timu veoma ozbiljnih i cenjenih i citiranih profesionalaca u istoj oblasti, svako nashe pojavljivanje, imenom ili lichno, velicha srbiju taman onoliko koliko i neka uspeshna reprezrentacija u nekom sportu.
džabe ti sve kad nemaš tviter
Posted
džabe ti sve kad nemaš tTviter
hmmm, it's Mister Twitter for you...
Posted

ja bih nekako vishe volela da se srbija malo popravi, recimo, od rama do gradishta, ako moze. a manje po krugu dvojke. sad jeste problem sto narod ne voli da ima struju, vodu i kanalizaciju, a od puteva se gadi sachuvaj boze, to nam je od rimljana ostanulo... i u vojvodini bi isto bilo dovoljno samo da hoce, i da se udruze, da te kanale raskopaju, makar i kashichicama za sladoled, onim pljosnatim. to imamo, to koristimo, vazna je dobra volja. kako bi nam bilo...

Posted
+1000Istokov mozgić nikako da shvati da neki problemi nisu rešivi ličnom inicijativom i pozitivnim razmišljanjem, nego jedino institucionalnom reformom.
Pre će biti da je dobro shvatio kako sistem funkcioniše, pa se zgodno uglavio u PR sektoru (nezvaničnom) i sad propagira priču iz naslova teme.Stoga, verujmo svim istocima ovog sveta. Verujmo da možemo u ovoj zemlji početi uspešan biznis sa 100e (dok nam 9900e uzimaju lopovi).Sve je do stava, sve je stvar srca, rešenosti, bla, bla, bla, itd itd.(jedimo kolače) :fantom: