Caligula Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 (edited) kako da kazem, u pravu jeSent from my iPhone using Tapatalk - now Free Sta je, bre, u pravu?edit: sad procitah poslednjih par strana, i sve se slazem sa onima koji kazu da indy istok nije u pravu."Stekli znanje na internetu" :Snalazljivi" "proaktivni" etc. - ti termini ne objasnjavaju iste pojave u Srbiji naspram npr. Australije danas. Pocev od Istoka, njegovog uvlacenja drzavi/strankama u dupe i svakome ko vise plati (pijes li otrovno mleko, Indy?).Eto to je znanje sa interneta i proaktivnost, da se skine kajmak tamo gde prilika dopusti. Jesi li radio skoro nesto za srbina pa posle pokusao da naplatis? Znanje sa interneta tu ne pomaze, kao ni fakultet.Btw. ova devojka nije dosla iz Rozaja i upisala rudarstvo te ga studirala 15+ godina, vec je zavrsila dva fakulteta sa jebackim prosekom, dakle u njenoj lepoj glavici ima dosta toga sto bi drustvu bilo korisno.Ajde sad da hvalimo princip (a Istok to radi) koji kaze "snadji se". Pa zbog toga se ratovalo devedesetih ovde jebemmu. Edited August 31, 2013 by CowBoy
Eraserhead Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Ne no ce da joj nude da bude direktorka samo zato sto je studirala duplo.
Аврам Гојић Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Ne no ce da joj nude da bude direktorka samo zato sto je studirala duplo.sta pricas ti?
Eraserhead Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Drugacije je izgledao CowBoyev post kada sam ja to ostavio.
Caligula Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Editovao slovne greske. Odnosno, prvo je pisalo samo"Sta je, bre, u pravu?"ne znam je li ovo tvoje odgovor na to. Aj procitaj ceo tekst odnosno ovo sto je devojka ispricala.
Eraserhead Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 U Srbiji je sranje i nema posla ni za obrazovane, to znamo. Potpuno mi jer ocekivano da ce joj traziti da stazira prvo. To sto je staziranje kod nas volontiranje je anomalija sistema, ali mislim da bi joj bilo bolje da je to odradila sa 22 i batalila drugi faks. Studiranje dva fakulteta kao resenje za probleme mi bas nije jasno.Tuzna istina je da kvalitetne strane firme vise interesuje engleski, rad na kompjuteru i spremnost da se cimas za male pare (u startu) nego diploma.
Аврам Гојић Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 (edited) prvo, to nije anomalija sistema nego krsenje zakona. staziranje je jedno, "volontiranje" nesto sasvim drugo, firme masovno uzimaju besplatnu radnu snagu, koristeci, izmedju ostalog, i cinjenicu da mladi ljudi kod nas nemaju pojma koja su im prava pred zakonom. drugo, sumnjam da je mogla da "odradi" to, jer citam da je morala da radi i tako hrani porodicu (butik, promocije...).jako malo ljudi moze sebi da dozvoli probni besplatan rad od godinu dana. takav rad obicno moras u sustini i da placas, treba ti prevoz, sendvic, kisela voda i tako dalje. to kosta djavo i po. jedna od volonterki kod mene kaze da je mesecno rad kod nas kosta od 10 do 12 hiljada dinara. Edited August 31, 2013 by Marko M. Dabovic
gagorder Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 mislim da istok i indy ne misle na isto pod tim mladim, proaktivnim samoukim ljudima. u lokalu to otprilike izgleda ovako: intenet ne znači dopisni kurs na nekom stranom ili domaćem fakultetu ili pasionirano istraživanje svega dostupnog na određenu temu tako da klinac zapravo više zna o nečemu nego da je to studirao, nego je "internet" pet domaćih sajtova, fejsbuk i tviter. jako bih volela da neko izvuče statistiku za tih 100 istokovih proaktivnih obrazovanih mladih ljudi - da se vidi šta najčešće posećuju na netu, gde se to edukuju. internet je tu po pravilu izgovor za nemanje nikakvog imputa u tupavu glavu osim njuza, blica, par društvenih mreža i srpske vikipedije. prosto, znam taj profil. a to što znaju da rade (a što ova mala sa dva faksa ne zna) - i to bih baš volela da vidim. sve se bojim da to znači da se zna što i istok zna, da se govori i piše kao što istok govori i piše. iskustvo me uči da je ta vulgarizovana fascinacija internetom na način na koji se to kod istoka zapatilo samo opravdanje za drugu jednu tezu, a to je da smo svi isti i da je sve isto i da je svaki trud zapravo jednako vredan kao njegovo palamuđenje. uostalom, eto, on ne radi to što su ga učili na etf-u, nego to u čemu je samouk i hajde da vidimo koji mu je učinak.
Lyckety Splyt Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Ma naravno, ne raspravlja se ovde o različitim metodologijama učenja. U Istokovoj verziji to znači završen neki kurs "malog Perice" i eventualno diplomu nekog miki maus unezveriteta ali i proaktivnost u uvlačenju u bulju onima koji mogu da te ubace u neku šemu za prodavanje magle i lapanje državnih para.
Caligula Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 (edited) jako malo ljudi moze sebi da dozvoli probni besplatan rad od godinu dana +1, bas htedoh da napisem.Erase, procitaj maike ti tekst, to je jedna od milion slicnih prica iz Srbije. Ovoj devojci se proaktivnost nikako ne moze osporiti.Moja svastika je zavrsila fakultet, desetine CV-eva poslala (na konkurse!), zaposlila se u par navrata van struke (poslednji put radila par nedelja dok joj gazda pedesetogodisnjak nije poverio da stalno misli na nju, na sta je ona svesno propustila sansu da bude proaktivna i snadje se ). Upisala master, jer ne zna sta bi inace, nada se da ce to da joj "uozbilji" CV.Ja sam joj predlagao da [istok] pokrene blog [istok] sa zanimljivim vestima iz svoje struke (ekologija) gde bi pisala svoje radove te prevodila neke tekstove ili radove na srpski i tako upotpuni CV i pokaze inicijativu™Ona kaze "niko to ne bi citao" te shvatih da je potpuno u pravu - ako poslodavac ode na taj blog i vidi deset komentara na pedeset tekstova, dzaba blog, to je onda argument manje.Tesko je za one koji nemaju neki shemu. Sve se svodi na cisto izrabljivanje. Edited August 31, 2013 by CowBoy
radisa Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 JA bih samo da se pokenjam na Istokove teze onako u prolazu.Moj brat ima dva mastera iz hemije(završio je faks(4 godine je tad još bilo) prvi u generaciji, sa ne baš brilijantnih 8.70 ili tako nešto), IQ blizak Damjinom, pamćenje kao slon, poslao je jedno zilon raznih prijava na konkurse, bio spreman da radi bilo gde, samo u struci... I dobio kurac u zube... Od radnog staža u (kao) struci ima 2 nedelje u nekoj školi na zameni, kao nastavnik hemije.Sad radi kod moje žene u firmi neki glupi administrativni posao jer ne može ništa drugo.Razmišlja, naravno o bežanju odavde. Baš se pitam što? Nija valjda dovoljno proaktivan ili tako nešto.
Eraserhead Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 (edited) Mislim da je pogresno dodavati diplome da bi se kao nabildovao CV kad tu nema potraznje ni na nivou osnovnih pozicija. Imam druga koji je zavrsio kod nas osnovne i onda otisao u nemacku na master. Vratio se i ne moze da nadje posao. Zvao me covek da ga preporucim kod mene, dok sam bio u banci, ali mi je sef rekao da je "prekvalifikovan". Sad decko zivi i radi u Becu. Jebi ga kod nas izgleda mora da se krene od najnizeg, izrabljivackog nivoa i to je to. Diplome tu ne pomazu. Samo konstatujem kakvo je stanje, nista tu ne znaci sto neko ima dve diplome. Edited August 31, 2013 by Eraserhead
gagorder Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 pa od najnižeg nivoa se kreće svuda, osim kod tate u firmi.ceo koncept dve diplome liči na dva mejdzora. ja bih uvek dala prednost nekome ko je zavrsio prava i neki jezik ili sociologiju ili istoriju ili političke nauke (a ima ljudi koji jesu, istovremeno ili za 6-7 godina), i imali prosek recimo 7.5, nego nekome ko je zavrsio prava sa 10.0. meni to svedoci o sirini, zainteresovanosti za svet oko sebe ... isto vazi za nekoga ko je zavrsio prava i radio u nekom ngo, recimo, po cenu proseka i brzine studiranja.ne radi se o tome da ne postoji trziste za takve, nego ne postoji trziste u pravom smislu te reci. mi smo duboko korumpirano drustvo i svaki napad na onoga ko je pri takvom stanju stvari resio da ide "zastarelim" putem je odbrana tog statusa kvo. kad vidis ko to tvrdi - pa to su upravo oni koji profitiraju od nedostatka utakmice u znanju i umenju.kapiram da indi to ne prihvata - on je otisao davno i navikao se na uredjeno drustvo, a i u vreme kada je otisao ovde su stvari bile malo drugacije. ali ti - kako ti ne vidis da su ti teze u kontradikciji?
Caligula Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Mada evo, neka deca se u nuzdi snalazekoji smo mi kurac od zemlje.
Recommended Posts