foto Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 (edited) http://foto.mij.rs/site/galleriesfototeka muzeja istorije jugoslavije.ima bas zanimljivih stvari. prvi utisak mi je da je najveca paznja posvecena titovim aktivnostima. sajt je veoma spor tako da razgledanje moze da bude veoma nervirajuce. ne znam da li je problem kod mene ili oni nisu lepo napravili sajt. najveca zamerka im je to da su potpisi fotki veoma sturi i ne ispunjavaju ni onih osnovnih 5ws (who, what, when, where, why). Edited December 3, 2013 by foto
Takeshi Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 (edited) Svih 150 000 fotografija iz foto-arhive Muzeja istorije Jugoslavije, većinom nepoznatih široj javnosti, od 27. novembra su dostupne na sajtu www.foto.mij.rs zainteresovanima iz celog sveta Svečani prijem povodom 5 godina UDBE Edited December 3, 2013 by Takeshi
hattori Posted December 3, 2013 Author Posted December 3, 2013 http://foto.mij.rs/site/galleriesfototeka muzeja istorije jugoslavije.ima bas zanimljivih stvari. prvi utisak mi je da je najveca paznja posvecena titovim aktivnostima. sajt je veoma spor tako da razgledanje moze da bude veoma nervirajuce. ne znam da li je problem kod mene ili oni nisu lepo napravili sajt. najveca zamerka im je to da su potpisi fotki veoma sturi i ne ispunjavaju ni onih osnovnih 5ws (who, what, when, where, why).you must be joking.u odnosu na ppp sajt prosto leti.
foto Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 jes da mi nismo neki pojam za brzinu ali eto, za utehu, postoji i nesto jos sporije. (znaci problem je na mojoj strani interneta. nisam probao sa posla ali sa kucnog meka je frustrirajuce sporo)
Takeshi Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 http://foto.mij.rs/site/galleriesfototeka muzeja istorije jugoslavije.ima bas zanimljivih stvari. prvi utisak mi je da je najveca paznja posvecena titovim aktivnostima. sajt je veoma spor tako da razgledanje moze da bude veoma nervirajuce. ne znam da li je problem kod mene ili oni nisu lepo napravili sajt. najveca zamerka im je to da su potpisi fotki veoma sturi i ne ispunjavaju ni onih osnovnih 5ws (who, what, when, where, why).valjda i jeste o titu najvise. arhiva cetvorice njegovih zvanicnih fotografa.meni su okej potpisi, datim, mesto, ko je na fotografiji... potrajalo bi da su sastavljali price o svakoj.p.s kilavi ppp ni da bekne da je stigao novi post dok sam pisao prethodni.
le petit nicolas Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 pre mesec dana u britanskoj biblioteci otvorena je nova čitaonica štampe sa dvadesetak kilometara polica i britanskom (i sa britanskih teritorija) štampom od 1600. do danas. uredjivanje je koštalo 33 mil funti. digitalna newsroom sa 7,5 mil potpuno pretraživih stranica za korisnike u prostorijama biblioteke je besplatna. na daljinu se može besplatno pretraživati. pregledanje se plaća - tradicionalno britansko bibliotečki. istina, cenovnik je prilično raznovrsna kombinacija vremena i bodova, ali čovek mora znati šta i kako da traži, ne kao kad neobavezno švrćka kroz besplatne baze. ovaj posao je uradila i vodi ga, sa britanskom bibliotekom kao "mlađim partnerom", medijska kuća dc thomson, to jest njen ogranak dc thomson family history. poz
stoka Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 Zna li neko šta se dešava sa digitalnom arhivom Politike na sajtu Narodne biblioteke, nije dostupna već danima?
Dr Arslanagić Posted June 4, 2015 Posted June 4, 2015 Arhiv srpskih i jugoslovenskih službenih glasila
stoka Posted June 4, 2015 Posted June 4, 2015 Arhiv srpskih i jugoslovenskih službenih glasila Dođe mi da oženim Jecu Trivan ...
ultra plasticni Posted May 13, 2023 Posted May 13, 2023 Jel sem digitalne NB nema nista od arhiva dnevnih/nedeljnih novina kod nas? Interesuje me jedan konkretan dogadjaj iz avgusta '50. sudar putnickog i teretnog voza kod Zajecara
Jimmy Kowalski Posted May 13, 2023 Posted May 13, 2023 Ja sam u vreme serije Montevideo iz radoznalosti uzeo da citam izdanja Politike iz tog perioda. Posle nekog vremena kad sam hteo nesto drugo da potrazim, arhiva je bila ukinuta. Ne znam zasto. Velika steta.. 1
Recommended Posts