Jump to content

Južnoamerički fudbal & copa libertadores

Featured Replies

1 hour ago, W.F.C. said:

Naporan maksimalno

I iritantan... sreća te sam morao da uspavam bebca :laugh: ( alternativa je bila mrtvi usporeni Svaba :D )

Osim rezultata ne gledam dosta dugo brazilski/ružno americki fudbal i iskreno nisam ocekivao ovoliki broj (grubih) faulova, provokacija ... Vargas je veceras mogao da se proslavi.

Svaka vama čast kad razlikujete ove brazilske klubove.

Meni to sve isti kurac

• 3 months later...

je li ovdje pišemo i o JA repstativnom fuzbalu?

je li se zeznuo još neko kao ja da gleda JA vječiti derbi, ARG - BRA? mislim, zeznuo ako je očekivao neizvjesnu utakmicu, pošto ne mogu reći da u utakmici sa pet golova (dosad) nije bilo baš ničega da se vidi...

elem, pišem ovaj post prije svega da bih izrazio svoju 1 šokiranost time koliko je Brazil šupalj pozadi, a neuvjerljiv u sredini i naprijed... jesu oni uvijek ovakvi,? ili samo kad vide Argentinu? tuga 1 velika...

2 hours ago, Pantelija jr said:

je li ovdje pišemo i o JA repstativnom fuzbalu?

je li se zeznuo još neko kao ja da gleda JA vječiti derbi, ARG - BRA? mislim, zeznuo ako je očekivao neizvjesnu utakmicu, pošto ne mogu reći da u utakmici sa pet golova (dosad) nije bilo baš ničega da se vidi...

elem, pišem ovaj post prije svega da bih izrazio svoju 1 šokiranost time koliko je Brazil šupalj pozadi, a neuvjerljiv u sredini i naprijed... jesu oni uvijek ovakvi,? ili samo kad vide Argentinu? tuga 1 velika...

Očajni su od starta kvalifikacija. Jedno vreme su čak bili izvan zone 6 timova koji direktno idu na SP

Da, Argentina je iznenadjujuce dominantna od starta kvalifikacija. No to sam mislio i za prosli WC, te verovatno i nije neko iznenadjenje. Brazil je bio sramotno los nocas. Na stranu defanziva, no onakva bezidejnost i nepokusavanje napred (makar i suetvima spolja), mi je neverovatno.

Kakvo je ovo razbijanje bilo. Od kad pratim Argentina nije bila ovoliko jaca od Brazila kao poslednjih godina.

6/10 timova iz ove besmislene lige ide direkt na SP, a 7. ide u neki baraž.

I ranijih 4+1 je bilo puno, no nakon prosirenja WC na milion timova, nece se kvalifikovati samo skroz nekonkurentan tim.

Da se razumemo, nemam nista protiv njih, iako njihovi medjusobni mecevi mogu biti predosadni. Na WC je vec druga prica, posto je veca varijacija timova.

Cini mi se da Brazil nikada nije bio ovako metiljav u ofanzivi. Ni na proslom WC se nisu ekstra istakli u produkciji sansi.

2 hours ago, goofs said:

6/10 timova iz ove besmislene lige ide direkt na SP, a 7. ide u neki baraž.

37jyls7vitqe1.jpeg

Pored Novog Zelanda koji se vec plasirao na prvenstvo Nova Kaledonija ce ucestvovati u interkontinentalnom barazu. Kad bi spojili juznoamericke kvalifikacije sa severnoamerickim lagano bi proslo svih 10 ekipa iz Juzne Amerike, ovako ce da se uvali neki Trinidad i Tobago ilim Honduras

Dal će Australija sad da se vrati u Okeaniju? Kapiram da im je za razvoj njihovog fudbala bolje da ostanu u Aziji, ali sve ostalo je bolje u Okeaniji - i lagan i siguran prolaz i manje putovanja, manje cimanja, manje logistike.

Realno je u ovom sistemu od 48 ekipa trebalo Evropa da ima bar tu negde oko 20, bar po sadasnjem (ne)kvalitetu. Ali posto je deviza "Futbol para todos" gledacemo cirkus od prvenstva.

18 hours ago, W.F.C. said:

Kakvo je ovo razbijanje bilo. Od kad pratim Argentina nije bila ovoliko jaca od Brazila kao poslednjih godina.

@MiddleClass Bez Mesija u postavi pa je valjda ovog puta sve bilo regularno tongue

On 26. 3. 2025. at 9:29, Miljenko said:

Da, Argentina je iznenadjujuce dominantna od starta kvalifikacija. No to sam mislio i za prosli WC, te verovatno i nije neko iznenadjenje. Brazil je bio sramotno los nocas. Na stranu defanziva, no onakva bezidejnost i nepokusavanje napred (makar i suetvima spolja), mi je neverovatno.

Brazilski selektor popio pedalu