Fins fleet Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Da, u principu mogli su da proglase ili Roberta ili Neda, odlučili su se za Roberta jer je neki njegov predak bio u braku sa nekim Targaryenom, pa kao teoretski ima neko tamo pravo na presto. Legitimitet uber alles -_-Pritom je imao i vise harizme 1 kralja, bio voljeniji u narodu.
Amelija Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 da, shvatih da je Mau-tata bio lud kao i da je neko njegov (mislila sam da je brat) ukrao Nedovu sestru, a on lično ubio Nedovog brata i ocaa ko je sestru koknuo?btw da, debeli Robert je hteo da kokne Mau al posle odust'o
Weenie Pooh Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Za sestru se ne zna šta se tačno desilo, ni u knjigama nije objašnjeno. Rhaegar (kraljev sin, stariji brat od Mau i generalno fin čovek) je naprasno oteo i odveo negde. Posle je njega Robert ubio u ratu, a Ned našao sestru na samrti... i nešto joj obećao. U knjizi se više puta priseća kako mu je govorila "Promise me, Ned". Tu sad postoje razne teorije da nju zmajeviti u stvari nije ni oteo nego je ona voljno pošla jer nije htela da se uda za Roberta i štaznam, ali ništa od toga nam nije poznato.Izneo bih vam sad najprihvaćeniju (i 100% sigurno tačnu) teoriju, ali Calavera bi me skalpirao <_<
Calavera Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 (edited) Jasno da bih, ta teorija nece biti bitna jos ihaha... <_< Edited April 22, 2012 by Calavera
Weenie Pooh Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Možda će postati bitna čim vidimo neke scene u House of the Undying, to je još samo nekoliko epizoda :)
Timmi Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 a zasto ne smijemo da znamo nesto sto se davno dogodilo?
Weenie Pooh Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Zato što kao ima neke kao implikacije po danas žive likove. U principu Martin je i u knjizi o tome pisao samo u naznakama jer nije previše bitno za radnju - kad bude bilo, pisaće se otvorenije. U seriji skoro da nisu ni pomenuli Nedovu sestru i tu pobunu koja je oko nje izbila, još od prve epizode.
MayDay Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 prikazani melisondr i njeno dete demon! quarth stvarno ko vavilon..nije se pojavljivao, ali se zato ukazao doktor tajvin lanister. kakav karakter, majko rodjena.. :o
Sludge Factory Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 (edited) Pa epizoda je onako, nista posebno moram priznati! Cak ni Tirionove scene, mada su opet bile medju boljim. Inace, ko zeli da ucestvuje, upravo pocinje live chat sa Martinom kod Empire magazina http://www.empireonline.com/chat/ Edited April 23, 2012 by Sludge Factory
Weenie Pooh Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Ma ko zna, vidim da su i tu svi bledunjavi (osim jednog ko je slučajno glavna faca ) Vizuelno izgleda kao neki bliski istok, ali ja sam ga nekako zamišljao pre kao Kalkutu nego kao Bagdad. Toliki grad a svih 13 lidera im ide peške, nemaju nijednu jedinu nosiljku. I ciglo 10 stražara.Meni epizoda OK, mada je 90% setup za buduća dešavanja.
Timmi Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 epizoda je shit, puna mi je hodorova kita setupova. koliko beznacajnih likova i zamkova se planira da se ubaci prije nego sto se nesto zapravo desi?
Fins fleet Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Bilo mi je super. I Qarth i Melisandra i Tickler.
Sludge Factory Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 (edited) Meni nije smetalo to sto je cela epizoda mahom setup za naredne, naprotiv, i ok scene mucenja i sve, slazem se da je bilo odvratno (sto je jelte i cilj). Moj problem sa epizodom je sto sam danas imao verovatno do sada najjaci osecaj da gledam latinoamericku/tursku sapunjaru, tipa Kasandra/Rosa Salvahe/Seherezada/Sulejman. Da l' zbog silnih rodbinsko-klanovskih veza i medjusobnih razmirica, da l' zbog dijaloga i glume u pojedinim trenucima, ne znam, ali osecaj sam imao takav. Procice valjda (nadam se). Edited April 23, 2012 by Sludge Factory
Timmi Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 (edited) i to. gluma u drugoj sezoni je, blago receno, losa, karketi je uzasan, na dvoru vise ni ne znam ko koga firca, pa onda ona scena kad tywin dolazi u poslednjeg trenutku da spasi kovaca. sapunjara all the way. Edited April 23, 2012 by Timmi
Recommended Posts