Jump to content
IGNORED

Game of Thrones

Ryan Franco

Recommended Posts

Posted

Prvo, nema šanse da će u knjizi da love zombije da ih pokažu Cersei, uglavnom zato što Cersei ne vlada ničim, Tommen i Margaery su još živi i zdravi, čeka se CLEGANEBOWL pa da vidimo ko će držati King's Landing.

Ok, ali pretpostavljam da CM nisu bas sami dosli na ideju da Dzon i ekipa treba ostatku sveta (ne mora biti Sersi uopste na vlasti ikad u knjigama) da dokazuju da stize pretnja, recimo da im je to Martin rekao okvirno. Nadam se samo da kod njega to nece biti ovako glupo

Posted

Šta vredi venčani papir kad na njemu ne piše da je Lijana rodila dete, pretpostavljam da će morati ćale Mire Rid biti iskopan da potvrdi čiji je mali uz Branove vizije, a sve to da ne bi trpeli vezu kraljice sa nekim kopiletom nego imali romantičnu priču o ljubavnoj vezi tetke i nećaka

U poslednje vreme me progoni ideja da se to uopšte i neće saznati, tj. da će čitaoci/gledaoci znati, ali će se akteri ponašati bez toga saznanja i bilo kakve intervencije Haulanda Rida ili nekog trećeg. Možda je to taj bittersweet end o kojem priča debeli gmaz...

Posted (edited)

Jon je u knjigama koliko juče izglasan za Lord Commander, na toj poziciji provodi samo jednu knjigu. Uglavnom pregovara sa Stannisom oko wildlinga, sa Iron Bank oko zajmova za preporod straže, ignoriše primedbe kolega da su im zalihe praktično istrošene i da će umreti od gladi tokom zime, na kraju ga izbodu kad im objavi da je rešio da povede wildlinge na Winterfel koji drže Boltoni. Cliffhanger!

Generalno se misli da Zid štiti od wildlinga, jer su samo njih viđali i samo sa njima ratovali vekovima unazad.

Jel Dzon video zombije u knjigama ili nije jos? Ko je iz Straze pokusao da spase divljane camcima ili se to ne zna detaljno iz tog pisma?

Edited by Sludge Factory
Posted

sto da iskopavaju zivog coveka?

20727849_1396916760376576_40295741431730

Posted

ruku na srce mora se reći i ono što je vini rekao da kod knjiga takođe timeline ne ide ujednačeno, pogotovo u knjigama 4 i 5 koje su maltene isti tajmlajn ali podeljene na 2 dela faktički. džon zombije vidi još u prvoj knjizi kada ubije jednog na Zidu. ali night king se još nije pojavio u knjigama recimo.

Posted

One će verovatno biti zabavljene u sledećoj epizodi klanjem LF-a, Glovera i Rojsa u Vinterfelu, čini mi se da sve ide u tom smeru...

jbt i taj Glover, koliko juce je dobio royal pardon i sad se opet pravi pametan :lol:

Posted

Ok, ali pretpostavljam da CM nisu bas sami dosli na ideju da Dzon i ekipa treba ostatku sveta (ne mora biti Sersi uopste na vlasti ikad u knjigama) da dokazuju da stize pretnja, recimo da im je to Martin rekao okvirno. Nadam se samo da kod njega to nece biti ovako glupo

Ma sve je ovo u sedmoj sezoni njihova papazjanija, kakvo lovljenje zombija kod Martina :) Možda ako izda slikovnicu na 20 strana da završi serijal , eto toliko je duboka priča kokmerčanta :) On im je dao okvirne smernice za tok priče i kraj serijala ali kako se do tamo dolazi je kreativno pisanje D&D.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Posted

Da, Jon je bio kod wildlinga kad su zombiji napali Night's Watch tako da je to propustio. Sam je ubio jednog WW što su videle kolege, dakle tu sumnje nema.

Računam da Jon svoju ubeđenost u horde zombija bazira na onom što su mu wildlings rekli, ne na ličnom iskustvu - isto kao Stannis koji veruje Melisandri. JS je inače poslao brodove u Hardhome da spasu wildlings, što mu neke kolege nisu oprostile.

Posted

Sve manje verujem da će se i krajevi(knjiga i serija) poklapati.

Posted

Fina epizoda, kao zatišje posle vatrene stihije i zatišje pred ledenu buru. Super mi je scena u zatvoru u East Watch-u kad se susretne i okupi ekipa Fellowship of the Wight.

Kao l lukavi Maloprstić, majstor intriga

Posted (edited)

Kritična epizoda :(

Vini, ozbiljno pitanje. Koliko puta si čitao knjige? Da li ove odgovore izvučeš iz glave, zagooglaš, podsetiš se?..

Ako je iz glave, ti si bog, jebote. Ja sam pročitao knjige jednom, ali mislim da ne pamtim ni tipa 1000x bitnije stvari. Zato mislim da bi čitanje drugi put verovatno bilo zanimljivije nego prvi.

Drugo, undead poslednji put viđeni na Hardhome gde masakriraju & regrutuju wildlings dok Night's Watch pokušava da ih ukrca u brodove (videli smo samo pismo, niko od bitnih likova nije bio prisutan kao u seriji). Šta i kako Zid tačno radi niko ne zna, misli se da White Walkers bukvalno ne mogu da prođu južno dok se on ne sruši, makar im vrata bila otvorena (ali obični zombiji izgleda mogu). U undead pretnju ne veruje niko ko ih nije video, a za sad su ih videli samo Night's Watch i wildlings. (OK, veruju valjda i Stannisovi fanatici ali pola njih veruje samo reda radi, jer im je kralj tako rekao.)

Kao što theanswer kaže, to je sve sagrađeno i običaji uspostavljeni pre više hiljada godina, ne zna se tačno ni kad ni ko ni zašto. Veruje se koliko u običajno pravo, i to samo na Severu.

Timeline je teško precizno odrediti i u knjizi i u seriji, ali tamo ima mnogo manje imbecilnih putovanja oko kontinenta/sveta pa se računa da je prošlo mnogo manje vremena. I zmajevi nisu izrasli u neke gigantske monstrume kao u seriji, zvuči kao da je samo Drogon dovoljno veliki da bi ga neko uopšte zajahao.

p.s. Meni najgluplje u epizodi što Bron i Džejmi isplovljavaju sa 2 tone oklopa 2 kilometra daleko, bez da se iko potrudio da je 1 Džejmi Lanister indeed upokojen.

Edited by Mil@n
Posted

Nije pitanje za mene, al 5 puta i sve iz glave :D

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Posted

Jednom redom, plus prelistavanje da se podsetim posle višegodišnjeg čekanja četvrte i pete. Mislim, nisu to ne znam kakvi detalji, to je samo u opštim crtama šta se dešava... detalji bi bilo nešto kao šta je ko jeo za doručak a šta za brunch, kako je izgledao grb kog nebitnog viteza na kom turniru, itd.

Posted

plus prelistavanje da se podsetim posle višegodišnjeg čekanja četvrte i pete.

A da nije bilo dva, tri prelistavanja?!

Super ako to tebi nisu detalji, prećutaću šta sve ja zaboravim tj čega ne mogu da se setim ponekad. 

Posted (edited)

ruku na srce mora se reći i ono što je vini rekao da kod knjiga takođe timeline ne ide ujednačeno, pogotovo u knjigama 4 i 5 koje su maltene isti tajmlajn ali podeljene na 2 dela faktički. džon zombije vidi još u prvoj knjizi kada ubije jednog na Zidu. ali night king se još nije pojavio u knjigama recimo.

Da, jbt to sam eto smetnuo s uma, a prvu knjigu sam procitao. 

Da, Jon je bio kod wildlinga kad su zombiji napali Night's Watch tako da je to propustio. Sam je ubio jednog WW što su videle kolege, dakle tu sumnje nema.

Računam da Jon svoju ubeđenost u horde zombija bazira na onom što su mu wildlings rekli, ne na ličnom iskustvu - isto kao Stannis koji veruje Melisandri. JS je inače poslao brodove u Hardhome da spasu wildlings, što mu neke kolege nisu oprostile.

Zanimljivo, to se dosta razlikuje od onoga sto smo videli u seriji, ako me secanje ne vara. 

Sve manje verujem da će se i krajevi(knjiga i serija) poklapati.

U poslednje vreme me progoni ideja da se to uopšte i neće saznati, tj. da će čitaoci/gledaoci znati, ali će se akteri ponašati bez toga saznanja i bilo kakve intervencije Haulanda Rida ili nekog trećeg. Možda je to taj bittersweet end o kojem priča debeli gmaz...

Meni je palo napamet (i sve mi vise deluje da moze biti tacno, pogotovu ako se u obzir uzme kvalitet onoga sto isporucuju trgovci) da je Martin resio (mozda zajedno sa izdavacem, mozda cak i u dogovoru sa HBO i trgovcima) da sestu i sedmu knjigu izda nakon sto se serija zavrsi u celosti. Hocu reci, mozda on sestu knjigu vec ima gotovu, a ko zna mozda je i sedma pri kraju, ali da ih planski ostavljaju za neko vreme nakon zavrsetka serije. Sto mozda i nije losa ideja, ja bih tako uradio da sam na njegovom mestu, cak bih pustio da prodje dosta vremena, recimo godinu ili dve, od kraja serije pa tek onda objavio sestu knjigu. Na taj nacin ostavlja se vremena da se na seriju polako zaboravi i da knjige opet iskoce u prvi plan. 

Edited by Sludge Factory