Jump to content
IGNORED

Game of Thrones

Ryan Franco

Recommended Posts

Posted

Pa znam, kaže Nerdwriter da je režiser naveo te izvore. Ne menja činjenicu da je praksa imbecilna. X je znate kao Y, to je moja inspiracija, moj touchstone imagery. Zmaj koji leti kroz dim je referenca na helikopter koji leti kroz dim. Marš bre, budalo nadobudna. Da sam ja neka vlast, takvi bi sledeći put režirali samo homemade youtube video, pa posle svojoj babi nek taksativno navode sve reference.

Posted (edited)

kao što je (između ostalog) i uporedio?!

Nije. Uporedio ih je sa Mongolima i Indijancima a pre svega toga, na početku pustio 3 sekunde Lawrence. Mogao je tako i Kosovski Boj da ubaci pa da kažeš da je to omaž Šotri.

Edited by Mercuzzio
Posted

Судар војски је баш могао да упореди с Косовским бојем али Дотракији не носе заставе да се измјешају :(

Posted (edited)

ja zapravo i nisam posebno, jer nemam ideju ko je deranin.

ok, jedan ruzan covek manje, nije ni to lose, al i dalje daleko od cinjenice koja me cini srecim.

da, nisam vido da si napisao hejteri, tako da za mene svakako ne vazi.

edit - jer pogino mali this is england?

Edited by ToniAdams
Posted (edited)

edit. pogreših topic

Edited by theanswer
Posted

Nije. Uporedio ih je sa Mongolima i Indijancima a pre svega toga, na početku pustio 3 sekunde Lawrence. Mogao je tako i Kosovski Boj da ubaci pa da kažeš da je to omaž Šotri.

Ali nije ubacio Kosovski boj ubacio je Lorensa od Arabije dok je pričao o istoriji bitaka u sinematografiji, da bi ti rekao "Kakvo lenje i retardirane paralele i osnovno nepoznavanje istorije filma.", zato što nije pomenut Lorens od Arabije, koji je (vizuelno) pomenut upravo u kontekstu istorije filma, tj. istorije bitaka na filmu.

Realno, obojica se sada vadite, ali i to je ljudski, mada lično više cenim kada neko prosto prizna da je pogrešio.

Posted

Судар војски је баш могао да упореди с Косовским бојем али Дотракији не носе заставе да се измјешају :(

Pa naši na Kosovu su imali konje tako da je to bio sudar dve konjice a ne konjice i oklopne pešadije.

Posted

plus bi ih nasi pocepali da turci nisu imali zmaja

Posted

@Clem

Ne vidim zašto bismo se vadili, paralele jesu lenje i retardirane. To što je neke od njih pravio režiser epizode a ne autor YT klipa ne menja apsolutno ništa. 

Mene redovno izluđuje ta blatantna površnost, to refleksno prepoznavanje najprostijih vizualnih sličnosti i zaključivanje "Omaž! Referenca! Podtekst!" Pobogu, valjda visuals postoje u funkciji nekakve priče, valjda iza scene letenja kroz dim ili masovnog galopiranja stoji neko dublje značenje vezano za širi narativni kontekst? "Nope, ja sam ovaj kadar uzeo iz Apocalypse Now jer mi je izgledao cool, to je moj omaž klasiku koji realno nemam pojma o čemu se radi, davno sam gledao a uz to sam površni idiot."

Posted

Pa znam, kaže Nerdwriter da je režiser naveo te izvore. Ne menja činjenicu da je praksa imbecilna. X je znate kao Y, to je moja inspiracija, moj touchstone imagery. Zmaj koji leti kroz dim je referenca na helikopter koji leti kroz dim. Marš bre, budalo nadobudna. Da sam ja neka vlast, takvi bi sledeći put režirali samo homemade youtube video, pa posle svojoj babi nek taksativno navode sve reference.

+1

Glupost neopevana, svaka scena u bilo kom filmu/seriji podseća na neku drugu scenu u nekom drugom filmu/seriji, i uvek se mogu naći nekakve sličnosti. Čuj, juriš srednjevekovne konjice u jednom filmu podseća na juriš srednjevekovne konjice u nekom drugom filmu, stvarno treba biti mnogo pronicljiv da bi se to zaključilo. Slutim da će sledeća epizoda da bude omaž Dawn of the Dead-u ili nekom drugom zombi filmu.

Posted

Ali čemu takva mehanička poređenja uopšte? Odakle ideja da praviš kolaž scena iz filmova koji kinda but not really podsećaju na scene iz aktuelne serije? Isti impuls idiote diljem interneta motiviše da prepoznaju "omaž" ovome ili onome kad god ih nešto u najmanjoj meri podseti na nešto drugo.

Neviđeno je pretenciozna ta teza koju kao ničim izazvan dokazuje, da je u kinematografiji sve već odavno rečeno ali evo, vidite, moguće je skrpiti nešto kul koristeći "elemente" istog "vizualnog "jezika"". Umetnost FTW! <_<

Pa cemu i ovi rentovi i napisane strane o irelevantnom YT video ili preozbiljne kritike blokbaster fantazi serije - nicemu. Waste of time.

Posted

Mene redovno izluđuje ta blatantna površnost, to refleksno prepoznavanje najprostijih vizualnih sličnosti i zaključivanje "Omaž! Referenca! Podtekst!" Pobogu, valjda visuals postoje u funkciji nekakve priče, valjda iza scene letenja kroz dim ili masovnog galopiranja stoji neko dublje značenje vezano za širi narativni kontekst? "Nope, ja sam ovaj kadar uzeo iz Apocalypse Now jer mi je izgledao cool, to je moj omaž klasiku koji realno nemam pojma o čemu se radi, davno sam gledao a uz to sam površni idiot."

Koji je režiser pokušao da objasni onako kako ga je on video i zamislio u tom linkovanom intervjuu, pa i delu koji sam postovao gore, ali naravno uvek se može to sve zanemariti i reći da je čovek površni idiot. A i uostalom, šta bilo ko ima da se bavi temama koje su im interesantne ako tebe izluđuju, a i pritom stoji nerešeno pitanje mosta na Blackwateru

Posted

Mda, pošto sam baš ja onaj koji gura priču o mostu <_< Ne znam ko ti brani da diskutuješ na bilo koju temu, vidiš da ljudi pričaju paralelno i o Džejmiju i o Lady Stoneheart i o svemu. Osim ako te pogađa činjenica da se ne sviđa baš svakome video koji se tebi sviđa?

Evo kako režiser objašnjava™ šta je video i zamislio: "There's one battle sequence between the helicopters attacking a village that's very similar and that you are dealing death from the sky and you have multiple points of view and you're with the villagers and they have to react to this horror on the ground. I used a lot of that as touchstone imagery: the idea of these helicopters flying through the smoke is very similar to Drogon flying through the smoke. And when he lands with the spear in his side, it really felt like those helicopters landing in the middle of all the smoke."

Izražavanje na predškolskom nivou, površnost over 9000.