Jump to content
IGNORED

Game of Thrones

Ryan Franco

Recommended Posts

Posted

Ma Targaryeni su napravili te puteve preko celog Westerosa. To su bukvalno desetine hiljada kilometara puta koji su kostali bogaoca, a onda su ostavili da se reka kod glavnog grada prelazi skelom. Besmisleno.

Nego, voda je onako duboka da bi Jaime mogao da tone duboko pa da izgleda bas kao mali Stark dok je padao sa prozora u s01e01. Mozda i Dzejmigula postane neka trooka riba? lol

Posted

Vini ne da de se špekuliše na topiku i da se povezuju konci, odmah da ti kažem. Pravi nam pakao od života kad to radimo.

Posted

Ma Targaryeni su napravili te puteve preko celog Westerosa. To su bukvalno desetine hiljada kilometara puta koji su kostali bogaoca, a onda su ostavili da se reka kod glavnog grada prelazi skelom. Besmisleno.

Nego, voda je onako duboka da bi Jaime mogao da tone duboko pa da izgleda bas kao mali Stark dok je padao sa prozora u s01e01. Mozda i Dzejmigula postane neka trooka riba? lol

Možda vaskrsne kao Gvozdenrođeni u onom njihovom ritualu davljenja....

Ček, za to je potrebna slana voda...

Posted

mozda ga sad izvade iz vode katatonicnog

Posted

nije  važno više šta će i kako će Srsi. Nju će vrv Džejmiška morati da sredi. Plus volim Džejmija i volela bih da se priključi borbi protiv Kralja noći.

Ja bih mogao na ovo da lupim +1.

Vrijeme mu je da postane Queen Slayer. Plus je prosao polu-katarzu i trenutno je dio axis of evil po inerciji i zbog ostatka lojalnosti sestri. Ali, ima taj neki potencijal da bude koristan za opstu stvar. A i Bron bi dobro dosao da ojaca the coalition of willing. Tanki su na poziciji efikasnog koljaca univerzalne namjene.
Posted

Džejmi stvarno ne dozvoljava da ga mrziš, jbt. Aj što je wubwub nego što stvarno nije neki podlac. Ali mislim da je nepovratno potonuo u bolest i nema tu leka. Ako ubije Sersei, ubiće i sebe.

Hound bi valjalo da se vrati u velikom stilu. On je meni skroz fun!

Posted

kolko zapravo jos ima likova sa mudima u seriji, a da nisu zene, jednoruki sestrojebi ili kepeci?

Џон, ујка Јурон и Давос.

Posted

Zaista nema nikakve logike da nema mosta preko Blackwatera.

Nemoj me sad i ti, jebote :isuse: Za hipotetičku pobunu ljudi bi se ukrcali u brodove i prevezli do bilo kakvog Stormlandsa neuporedivo brže; da ne pominjemo što je u pitanju jebeni feudalni sistem u kom se ne drže standing forces u glavnom jebenom gradu, nego kad zatreba svaki vazal regrutuje svoje podanike sa lokala i vodi ih gde gazda kaže.

Mostova inače nema ni na Tridentu, posred kraljevstva i omiljenovog omiljenog Kingsroada, valjda zato što reke to prosto ne dozvoljavaju - ljudi se voze skelama i nikom ništa. Ideja da se naplaćivanje mostarine više isplati od naplaćivanja skelarine je obična glupost. Neuporedivo veća glupost je to što namećete urbane, moderne standarde jednom primitivnom pseudo-srednjevekovnom svetu. Logika vam je potpuno naopaka: umesto da iz jedinog raspoloživog podatka (kod King's Landinga ne postoji most) izvučete jedini smislen zaključak (realna potreba < problematika izgradnje mosta), vi idete u potpuno suprotnom pravcu i lupetate čiste spekulacije (kladim se da je realna potreba u stvari ogromna, a problematika izgradnje zanemarivo mala, jer evo imamo primere Volantisa i Šangaja i Njujorka).

Ta vrsta vrlo specifičnog zakeranja mora biti podržana jačim argumentima, odnosno bar nekakvim argumentima koji nisu puka nagađanja. Blackwater, inače, sigurno ima i mostove i gazove tamo gde je plići, uži, više fordable. Nemam nimalo razumevanja za fanovsko kmečanje kojim se zahteva da most postoji specifično na jednom određenom mestu na kom su oni zamislili da treba da postoji, čvrsto zatvorenih očiju pred hiljadu i jednim potencijalnim razlogom da se most na tom mestu ne sagradi.

Vini ne da de se špekuliše na topiku i da se povezuju konci, odmah da ti kažem. Pravi nam pakao od života kad to radimo.

Ja vam pravim pakao od života kad i ako to sami tražite, ništa vam ne zabranjujem. Do as thou wilt = whole of the law itede.

Posted

Ni Sem nije virđina.

Bron

Littlefinger

Posted (edited)

Ako se to desi, ova dvojica će biti najbesmisleniji likovi u GoT serijalu, a nije da je konkurencija slaba. Jbt, uvedeš dva lika u šestoj sezoni da bi rekli u zbiru 15 rečenica, debeli Sem im ukrao mač, a Degeneris ih spalila. Ona kurva iz Vinterfela što je Joffrey prikucao samostrelom bi bila značajniji lik...

Потпуно тачно. Досад им је било тешко да мењају стране а онда су напрасно постали Нед Старк.

Meni su zapravo simpa ti njegovi pokušaji opusti napetu atmosferu  kad Jon dolazi na Dragonston ne znajući šta ih čeka.

То је тај софистицирани укус кој гајите ти Мејдеј.

Nigde nismo videli da se krunisanje Sersei smatra činom uzurpacije. Ona jeste nepopularna i ne vole je ali je de facto priznata kraljica. Tako gledano, pravi izdajnici su Olena i Grejdžoj deca jer su se priklonili napadaču.

S tim u vezi, strašno mi je zabavno nervirajuća Denerisina konstantna tvrdnja kako je presto NJEN i kako je ona zakoniti vladar Westerosa. Pa jbt, kako su došli tvoji preci na tron, tako su i otišli, šta oćeš koji q.

Она има све разлоге да себе види као легитимну наследницу престола. Вестерос није постојао као држава пре него што су га њени преци ујединили. Узурпација је све од Роберта па на даље.

Edited by porucnik vasic
Posted

Jon je jebo koliko/kako i Gray Worm, pa vi vidite šta to znači -_-

Posted

И колика је ширина Блеквотера?

Posted

Nemoj me sad i ti, jebote :isuse:  

:lolol:

Saga o mostu™ mi je za red veličina jača zabava od same serije.

Posted

Indeed, ćaskanje o got-u kao da je autentično parče istorije a ne fikcija u izmišljenom svetu, zabavno je do beskraja. :)