Jump to content
IGNORED

Game of Thrones

Ryan Franco

Recommended Posts

Posted

Pa dobro, ajd, gladni mogu da prebjegnu kod nje, spaljeni malo teže.

A daće im da jedu šta?

Posted (edited)

A zmajevi su nepobedvi. Napad noću na kamp protivnika. Kopnene trupe ti maltene i ne trebaju. Pitanje je samo da li će Mau umeti to da smisli.

Upitno je da li im radi instrumentacija za nocnu navigaciju, a i kraljici ciljnik je ogranicen po mraku, pa postoji velika mogucnost kolateralne stete. A znamo da joj je izbjegavanje nepotrebnih zrtava izuzetno vazno za strateski cilj of winning over the harts and minds of the KL citizenry. The fight against the insurgents usurpers is taking the back seat.

Edited by Peter Fan
Posted

winning over the harts and minds of the KL citizenry. 

Meni je smesna malo ta fiksacija na KL. Kapiram da pola Vesterosa mrzi KL i da ne bi mnogo kukali da KL nestane u plamenu

Posted

ja postujem sto ne ubija civile i nejac.

Posted (edited)

Pravi si Bosanac, jedini koji su iskreno vjerovali u ideju Jugoslavije i NOB-a. Uz možda Makedonce.

Edited by James Marshall
Posted

Jebes rat u kome ne stradaju zene i nejac. :fantom:

Posted

Makedonci sigurno u NOB nisu verovali, u Jugoslaviju posle toga da

Posted

A daće im da jedu šta?

Flambirane Lanistere.

Posted

Pa to je prije bitke, u prvom dijelu epizode, odmah nakon pljačke.

Jbg, vec sam pozaboravljao kad se sta desilo :D

Posted

Meni je smesna malo ta fiksacija na KL. Kapiram da pola Vesterosa mrzi KL i da ne bi mnogo kukali da KL nestane u plamenu

Reach radi King's landing se gradi!

Kad Deneris Majnhof napravi Socijalisticku Republiku Vesteros drumovi ce pozeleti lordova, a lordova nigde biti nece.

Posted

Sa 3% samodoprinosa bi mogao da se izgradi taj most do proleća. 

Posted

....jer tako su u mogućnosti!

Posted

Ma, glupača ovakvog kalibra rijetko se sreće, ali već je ona to radila, dođe pred grad i krene da prosipa neku "proleteri svih zemalja ujedinite se", usput malo nadleti zmajem. Nije joj prvi put, i upalilo joj je.

Pa šta se onda brinete. Lezite i opustite se. :-)

Uostalom, sve je to sa Srsi sekundarno. Super stvar kod ove epizode je samo to što smo videli bejbi Drogona u akciji. Meni uopšte nije emotivno važno više šta će i kako će Srsi. Nju će vrv Džejmiška morati da sredi. Plus volim Džejmija i volela bih da se priključi borbi protiv Kralja noći.

E da, super stvar u ovoj epizodi su i Deni i Bubi u pećini, da ne zaboravim.

Posted

Sa 3% samodoprinosa bi mogao da se izgradi taj most do proleća. 

Gledao sam sinoć malo detaljnije ovo oko mosta, i izgleda da zaista ne postoji jebeni most preko Blackwatera, tj. kaže se da se Rose Road završava na obali Blackwatera kod KL-a.  Ovo je potpuno sumanuto - ako su Frejevi od mosta preko Green Forka na putu Sever - Riverlands napravili ozbiljan biznis, kakav bi tek biznis bio napraviti most na putu koji vodi od KL-a i Crownlandsa prema Stormlandsu, Reachu i Dorni, gde non-stop ima jakog saobraćaja (to je i put između KL-a i Oldtwona koji su najveća naseljena mesta u Westerosu). Taj koji bi tu napravio most bi se razbio od mostarine - pretpostavljam da bi most bio lična svojina kralja, i da bi zabranio bilo kome da pravi bilo kakav most u krugu od 50 kilometara barem.

Argument da je to vojno nepovoljno je tanak. Jeste da bi on mogao biti olakšica za potencijalne napadače, ali bi bio još veća olakšica za neku lojalističku vojsku da može da manevriše sa severa na jug i obratno (npr. gušiš hipotetičku pobunu u Stormlandsu sa trupama iz Crownlandsa, Riverlandsa i Vale-a, i onda, umesto da pređeš most sa hiljadama vojnika, ti čekaš stotine skela i barži da ti prevezu trupe četu po četu, pri čemu rizikuješ da neka od njih potone i pobije vojsku). Nadalje, most bi se mogao tako napraviti da se brzo poruši u slučaju potrebe, npr. da između kamenih krajeva na sredini bude drvena konstrukcija koja može očas posla da se sruši i zapali. Zaista nema nikakve logike da nema mosta preko Blackwatera.