Jump to content
IGNORED

Game of Thrones

Ryan Franco

Recommended Posts

Posted

Hvala Valk i Vini. 

Pa sta je 3000 ansalida, koliko god da su mocni ratnici, spram neke vece vojske Vesterosa. Zar oni na Vesterosu ne barataju vojskama od vise desetina hiljada vojnika (plus sto ima strelaca, konjice, mornarice, itd.)? Ok, jesu oni svi sad osakaceni posle ratova od kad je krenula igra prestola, a Deni ima i Dotrake i zmajeve, ali ipak je bre to slabo.

Neko je spomenuo Lan army kao moćnu od "10000 strong" što i nije nešto. Jbg, istrebili se poslednjih par godina međusobno, dobro ima iko živ na tom Westerosu.
Posted (edited)

Ok. Mada nisam siguran koliko to menja. Plus sto ona nit je iskusni vojskovodja i osvajac, nit ima dobre savetnike. Realno[emoji769], nju ce da razbiju vesterosani, samo dok se konsoliduju i nadju nacin da organizuju PVO od zmajeva, makar da im okupiraju paznju, ako ne mogu da ih ubiju.

Koji Vesterošani :) Lanisteri, maksimalno osakaćeni posle svih bitaka i Gvozdenrođeni? Nemaju šta oni više da smisle kao odbranu od zmajeva, posebno odraslih. I zmajeve i vojsku Deni i severa će desetkovati White Walkers i Nights King... to su sledeće bitke koje će se voditi u celoj 8. sezoni. Posle te očekivane pobede niko više sem poludele Sersei i možda Jurona neće ni pomisliti na novi rat oko gomile metala kao što je Gvozdeni presto.

Prognoza da Džon i Deni neće oboje preživeti... tipujem da je Deni gonner i dva ili čak i sva tri zmaja. Govorim o samom kraju serije :)

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Edited by arheolog1981
Posted

Ok. Mada nisam siguran koliko to menja. Plus sto ona nit je iskusni vojskovodja i osvajac, nit ima dobre savetnike. Realno™, nju ce da razbiju vesterosani, samo dok se konsoliduju i nadju nacin da organizuju PVO od zmajeva, makar da im okupiraju paznju, ako ne mogu da ih ubiju. 

Koji Vesterosani, ne znam sta je ostalo od njih, eno najbolji general im izgleda postao raznjic. Po meni je skolski odradila bitku, zmajem razbila falangu da lagano uleti konjica, a tu jednom kad prodje nema vise povratka.

Ono drugo sto je meni wtf je sto je poslala svu vojsku bezmudih, koliko god da ih ima 6-7-8 hiljada, i dala ih na komandu Crvi koji je i sam bio rob, a o ratnoj strategiji zna nesto malo iz prvoborbenih redova, ali u sustini nista.

Posted

Od zmajeva prosto nema odbrane, ako su dovoljno stari tj. praktično neuništivi. Da su i druga dva upotrebljiva koliko Drogon (tj. da ima ko da ih vozi), računam da bi se većina odmah priklonila Degenerisanoj strani. Realno bi trebalo i ovako da se priklone, upravo zato se izmišlja neki imbecilni humanizam i ustručavanje od upotrebe zmajeva. Da je sletela na Red Keep odmah i spržila Cersei, sezona bi se završila pre nego što je počela, a to se ne sme dozvoliti.

Posted

sto je poslala svu vojsku bezmudih, koliko god da ih ima 6-7-8 hiljada, i dala ih na komandu Crvi koji je i sam bio rob, a o ratnoj strategiji zna nesto malo iz prvoborbenih redova, ali u sustini nista.

Dočim je ona Julije Cezar lično :lolol:

Beži bre, šta školski odradila kad je besmisleno žrtvovala gomilu Dotrakija. Ceo taj napad na provijant Lannistera je bio stihijski, bum-tras. Tirion je, ako ništa, komandovao odbranom Kingslandinga protiv Stanisa.

Posted

Dočim je ona Julije Cezar lično :lolol:

Beži bre, šta školski odradila kad je besmisleno žrtvovala gomilu Dotrakija. Ceo taj napad na provijant Lannistera je bio stihijski, bum-tras. Tirion je, ako ništa, komandovao odbranom Kingslandinga protiv Stanisa.

Pa ja nemam utisak da je nesto previse Dotrakija poginulo tamo, a jbg, ne moze da ima 0 zrtava. Uletela je sa zmajem neposredno pre njih i pustila ih da ciste sve redom, konjica je ionako superiorna nad neorganizovanom pesadijom, jos zmaj na konto svega toga, rutina po meni.

Naravno da nije Julije Cezar :) nisam ni mislio da sama treba da rukovodi vojskom, ali nekog Baristan Selmija je mogla da nadje. Evo bata djora joj se vraca uskoro, mozda ce on da uskoci u pricu. 

Posted

Ma kapiram ja sve to, trenutnu situaciju na Vesterosu, mislio sam vise generalno kad je Deni kretala u sve to. Doduse, zato je i trazila saveznike (a sad kad su rikavela ovi sa juga, okrece se severu i u njima trazi nove saveznike). Da je Vesteros ostao jedinstven (da je npr Robert ziv i kralj), cak i sa zmajevima ne znam kakve bi joj bile sanse. Sad, ovo sto Vini kaze, da su zmajevi velika prednost i kad porastu prakticno neunistivi, a mogu da nanesu ogromnu stetu protivniku, jebemliga, nasao bi se neki Sevel Tarli da u knjigama starostavnim nadje neki nacin da se sa zmajevima izadje na kraj. Ovo je samo SBBKBB razmisljanje nista vise, jasno je da ona u svakom trenutku moze ovo da zavrsi bez problema.

Posted

Pa ja nemam utisak da je nesto previse Dotrakija poginulo tamo, a jbg, ne moze da ima 0 zrtava.

Pa ona zapravo jedina moze da ima oko 0 zrtava, to je ono sto je cini idiotom :D

Posted (edited)

Pa ja nemam utisak da je nesto previse Dotrakija poginulo tamo, a jbg, ne moze da ima 0 zrtava. Uletela je sa zmajem neposredno pre njih i pustila ih da ciste sve redom, konjica je ionako superiorna nad neorganizovanom pesadijom, jos zmaj na konto svega toga, rutina po meni.

Naravno da nije Julije Cezar :) nisam ni mislio da sama treba da rukovodi vojskom, ali nekog Baristan Selmija je mogla da nadje. Evo bata djora joj se vraca uskoro, mozda ce on da uskoci u pricu.

Mogla je sa nula, to i jeste fora. Džora je i meni pao na pamet kao neko ko bi mogao da parira Vesterosima taktikom, ali tu joj dajem kredit jer nema pojma šta je s njim uopšte i ne računa na njega.

Pa ona zapravo jedina moze da ima oko 0 zrtava, to je ono sto je cini idiotom :D

+1

Edit

@Sludge

Ona ne traži saveznike i tu je veliki problem. Od svih koji joj priđu zahteva da bend the knee, tu je dosta zasrala sa Severom glupavim insistiranjem da joj se Džon sagne ali joj je dragonglass dao leverage.

Edited by Valkyrie
Posted

A sad, da li je mogla, ono 100% provereno? Mislim mogla je da proba pa mozda joj uspe, a mozda i zglajze u kom slucaju bi ispala jos veci idiot. 

Ne znam da li su druga dva zmaja upotrebljiva bez jahaca, ali samo sa ovim jednim je pitanje da bi uspela zbog strelaca, skorpiona, a i ovako je zamalo stradala u celom haosu. Pri tom juri i napada vojsku bez da je sasvim sigurna cime oni raspolazu, i jos ovo sto Robert kaze - Dotrakiji su rodjeni za ovakve napade.

Posted

jos ovo sto Robert kaze - Dotrakiji su rodjeni za ovakve napade.

Laka konjica naoružana srpovima rođena za juriš na postavljenu oklopnu pešadiju, sa kopljima i štitovima lol, možda u Martinovoj glavi, u stvarnosti bi bili masakrirani, osim u slučaju da ih ima baš mnogo više od tih koje napadaju

Posted

Laka konjica naoružana srpovima rođena za juriš na postavljenu oklopnu pešadiju, sa kopljima i štitovima lol, možda u Martinovoj glavi, u stvarnosti bi bili masakrirani, osim u slučaju da ih ima baš mnogo više od tih koje napadaju

Po Bronu zvuči kao da ih jeste bilo mnogo više, ali frontalni napad na postavljeni shield wall i kopljanike jeste apsurdno suicidan. Dothraki ratovanje je IIRC opisano kao mongolsko, zaleću se u talasima, ispale rafal strela kad priđu blizu pa se povuku, i tako sto puta. Tek kad protivnička formacija popusti i iz očaja krene ili u kontranapad ili u bežaniju, oni ih ugaze.

Uz zmaja, kao što neko ranije reče, trebalo je taj lanisterski zid da bude spaljen uzduž a ne popreko - ne bi niko bio lud da "hold the line" dok im kolege gore jedan po jedan. Mogla je samo jednom da prođe da se oni raspadnu, i onda da ih Dothraki potamane. Umesto toga, ona im je probila zid samo na jednom mestu, i onda su kao svi jahači tuda probili. OK, i to je dovoljno za pobedu, ali sigurno mnogo težu i uz više žrtava.

Posted

Frigidne  :Jova:

Onoliko jebacine i sisa, a nijedna da zatrudni sve ovo vreme :mellow:

Posted

Obaska sto bi zmaj koji dolece sa ledja bio kudikamo efektniji...