Valk Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 (edited) Ko ju je priznao? Uzurpacije iz ugla Deneris, ona vrši egzekuciju. Ovde nam je potreban westeroški pravnik da razmrsi čije je pravo preče :) Kako ko? Pa plemstvo Westerosa, inače šta su koji moj dolazili kod nje kad ih je sazvala da vide šta će i kako će. Plus IronBank koja od nje (krune) potražuje dugovanja. I, naravno, vesela rulja koja dočekuje Dornjanke i Jaru kao uhvaćene izdajnice krune. Rekoh DE FACTO, krunisanje je prošlo bez osporavanja krune (nebitno da li iz straha ili apatije ili "svi su isti, neću ni da glasam" stanja duha). Nisam westeroški ali sam pravnik a baš bih da vidim iz čega bi izveo pravo Deni na krunu (a da nije pravo jačeg i krilatijeg) Edited August 8, 2017 by Valkyrie
Filozof manijak Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 Kako ko? Pa plemstvo Westerosa, inače šta su koji moj dolazili kod nje kad ih je sazvala da vide šta će i kako će. Plus IronBank koja od nje (krune) potražuje dugovanja. I, naravno, vesela rulja koja dočekuje Dornjanke i Jaru kao uhvaćene izdajnice krune. Rekoh DE FACTO, krunisanje je prošlo bez osporavanja krune (nebitno da li iz straha ili apatije ili "svi su isti, neću ni da glasam" stanja duha). Ja nisam westeroški ali sam pravnik a baš bih da vidim iz čega bi izveo pravo Deni na krunu (a da nije pravo jačeg i krilatijeg) koje plemstvo Westerosa? Ako možeš, nabroj ko ju je podržao ili bio na krunisanju Deni možda ima pravo po rodnoj liniji, Sersei ni to nema. Sama Sersei se proglasila kraljicom upravo po zakonu jačeg, pošto je sve ostale protivnike u KL digla u vazduh. Tako da niko nije ni mogao da joj ospori koronaciju. Denin matori je bio kralj, pa su ga zbacili. Robert je zauzeo presto. Ne postoji ni jedan živ legitiman naslednik Barateona. Odakle onda Sersei pravo?
omiljeni Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 Dubina ne znam koliko je bila bitna, ali širina reke na jebenom ušću svakako jeste. Niko normalan ne gradi jebeni most na ušću reke - mostovi se grade tamo gde ih je moguće sagraditi. Sad, zašto si ti umislio da bi "po svakoj logici" morao da postoji most baš tu gde je King's Landing meni i dalje nije jasno. Koliko se sećam, pokušao sam da ti objasnim da je ta reka u vreme kad su Targaryens došli bila granica između dva lokalna kraljevstva, današnjih Crownlands i Stormlands, da su Targaryens ratovali i sa jednima i sa drugima koristeći zmajeve i da bi bilo apsurdno da protivnicima prave mostove radi lakšeg napada na grad. Znači, dve su zamerke: niti je bilo naročito potrebno da se tu gradi most, niti je izvodljivo da se tu gradi most. lol here we go again Koja bre granica izmedju 2 lokalna kraljevstva? Targaryeni su za svega par nedelja osvojili Stormsend i ceo taj deo kontinenta oko KL sve gore do Harrenhala. I niko ih realno nije ugrožavao sve do Roberta (baš ti si juče imao post kako je Aegon's Conquest bio blickrig i kako su suvereno vladali Westerosom), a to što su se s vremena na vreme međusobno borili nije bio razlog da ne izgrade taj most. Posebno što su gradili mnogo veća čudesa od 1 mosta. A ne znam ni zašto ti misliš da su mostovi na ušću neka velika egzotika. :) Kod Martina to imaš u Volantisu. u RL to imaš nekoliko komada u Beogradu pre ušća Save, u NYC imaš nekoliko mostova na ušću Madisona. Lisabon je na ušću reke u okean i isto imaju mostove, Porto, Šangaj i još milion drugih primera Ljudi imaju potrebu da prelaze reku čak i na njenom ušću, posebno ako je u blizini neki veliki grad. A tu potrebu zadovoljavaju gradnjom mostova.
Filozof manijak Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 Као жени Баратеона? malo mi to nategnuto za nasleđivanje. Plus što vlada pod stegom Lanistera. Ali svakako odosmo u nepotrebno cepidlačenje.... Ne bih da se na kraju osme sezone probudim kao Wini
Plavimost Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 Dosta dobrih fotki ovde iz sedme sezone , tko voli https://www.vanityfair.com/hollywood/photos/2017/04/game-of-thrones-season-7-photos#6
Valk Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 koje plemstvo Westerosa? Ako možeš, nabroj ko ju je podržao ili bio na krunisanju Deni možda ima pravo po rodnoj liniji, Sersei ni to nema. Sama Sersei se proglasila kraljicom upravo po zakonu jačeg, pošto je sve ostale protivnike u KL digla u vazduh. Tako da niko nije ni mogao da joj ospori koronaciju. Denin matori je bio kralj, pa su ga zbacili. Robert je zauzeo presto. Ne postoji ni jedan živ legitiman naslednik Barateona. Odakle onda Sersei pravo? Nije ni prikazano ko je bio prisutan na krunisanju, govorim ti da se nekolicina plemića odazvala njoj kao kraljici u vezi sa invazijom sa istoka. Nije digla u vazduh nikakve konkurente za presto jer se kralj, njen sin Tomen tek posle blow upa samoubio. Robert je izvikan za kralja nakon građanskog rata, što je krajnje legitiman način bio u to vreme. i to legitimniji (po meni) jer je izabran neko od njih a ne osvajač sa strane, što je bio Targ.Sersei je (zvanično) Baratheon, jbg. Deneris ima pravo da se sa Baratheonima igra Karađorđevića i Obrenovića. E, sad moram da se okupam, osećam se prljavo jer "zastupam" Sersei.
J-♣ Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 (edited) Walder Frey ju je priznao, a za uzvrat dobio Riverrun i dodeljen mu na upravu ceo Riverland. Edited August 8, 2017 by J-♣
Weenie Pooh Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 (edited) lol here we go again Koja bre granica izmedju 2 lokalna kraljevstva? Targaryeni su za svega par nedelja osvojili Stormsend i ceo taj deo kontinenta oko KL sve gore do Harrenhala. I niko ih realno nije ugrožavao sve do Roberta (baš ti si juče imao post kako je Aegon's Conquest bio blickrig i kako su suvereno vladali Westerosom), a to što su se s vremena na vreme međusobno borili nije bio razlog da ne izgrade taj most. Posebno što su gradili mnogo veća čudesa od 1 mosta. A ne znam ni zašto ti misliš da su mostovi na ušću neka velika egzotika. :) Kod Martina to imaš u Volantisu. u RL to imaš nekoliko komada u Beogradu pre ušća Save, u NYC imaš nekoliko mostova na ušću Madisona. Lisabon je na ušću reke u okean i isto imaju mostove, Porto, Šangaj i još milion drugih primera Ljudi imaju potrebu da prelaze reku čak i na njenom ušću, posebno ako je u blizini neki veliki grad. A tu potrebu zadovoljavaju gradnjom mostova. Možemo mi i sto puta u krug, ali teško ćeš me ubediti u bilo šta ovakvim nitpickingom. Porediš mostove u delti Jangcekjanga sa hipotetičkim mostom na Blackwater Rush, jebote. Odbijaš da prihvatiš da se Blackwater opisuje kao široka i brza reka, forsiraš neku svoju ideju "ma kenja Martin, sigurno je mogao da stavi tu most, štaviše morao je da stavi most" za šta nikakve argumente nemaš. U vreme Aegon's Conquesta, Westeros je bio iscepkan na više lokalnih kraljevstava od kojih nijedno nije imalo razloga da bude lojalno osvajačima. To što su uzeli Storm's End i instalirali im nekog tamo Baratheona kao vladara apsolutno ne znači da su mogli da računaju da im ovi nikad više neće predstavljati opasnost, što se uostalom i videlo par vekova kasnije. Ideja da najmlađi grad na kontinentu prosto mora da ima premošćeno ušće reke apsolutno je suluda. Šangaj je 6,000 godina star, Beograd 2,000 godina, King's Landing 300 godina, ali neee - sve je to isto, sve su reke iste, Brücke muss sein! Tačno se sećam da sam ti prošli put crtao kako južno od Blackwatera nema naselja, nema ljudi, samo neke šume, ali ti operišeš u nekom samo svom svetu gde je odmah prekoputa Novi Beograd pa prosto nema smisla da se ne sagradi most na Adi. Namećeš svoje standarde srednjevekovne urbanizacije, ej, zahtevaš da se hipotetičkim drvosečama obezbedi most umesto skele, i to odmah tu kod grada, da se ne smaraju ljudi i pešače uzvodno do prvog gaza. Edited August 8, 2017 by Weenie Pooh
Dankan Ajdaho Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 neposredno pre bitke: https://prnt.sc/g5oq7x Reka se obično prelazi na gazu, ako nemaš nameru da je preplivavaš.
omiljeni Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 Nema gazova jer je reka duboka. Prevozi ih Mita Skeledzija. Do grada sa 500.000 stanovnika koji se nalazi na reci i nema most. I sve to jer bi par vekova kasnije mogao neko da ih napadne preko mosta. Ovaj topic je skoro bolji i od Cetnika sa reketom lol
James Marshall Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 Ne vidim razlog za hejt da Davos opamprči prevoditeljicu/savjetnicu. Davos je jedan od rijetkih gud gajza, dajte da se malo i dobri mom i omrse, dosta je samo Remzi jebavo, sve neki skrnavi seksovi (incesti, silovanja, lezbo varijante, seksovi bez kurca), a i maloj neće škoditi, Crv je ionako dobar da optrči do treće baze, dalje neće moći. Mislim, zaljubila se u dobru dušu i ličnost/personaliti tipa koji bi po svim propisima trebalo da nema personaliti/dušu. Ona grđa od mene, jebem je u pamet.
Valk Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 Ona grđa od mene, jebem je u pamet. :lolol:A čekaj, zar nije Greyworm samo kastriran kao Farineli, tj odsečeni mu "samo" testisi a ne kompletno kao kukavni Theon? Nego, i Tirion malo utanjio sa seksanjem, ubi ga državnički poso.
Ivo Petović Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 Od ovog topika, na čelu sa raspravom o opravdanosti pravljenja mosta na Crnoj vodi, nema ništa jače trenutno. Šteta samo što sam pročitao par spojlera iz serija, nadam se da će Martin ipak biti malo kreativniji.
Recommended Posts