Jump to content
IGNORED

Game of Thrones

Ryan Franco

Recommended Posts

Posted

Za LF-a mi nije jasno šta radi u Vinterfelu, osim što čeka da bude ubijen. Da ima mozga, posle izbora Džona za Kralja severa bi se on spakovao u vratio u Eyrie, a naročito nakon povratka Brena i Arje, kada postaje sasvim jasno da nema apsolutno nikakve šanse da ovlada Severom, ni spletkaranjem, a ni silom. Potpuno mi je bizarna glupost da se LF zakleo na vernost Džonu, što se spominje u jednoj rečenici - niti on to može da uradi, budući da je Robin Arryn još uvek zakoniti gospodar Vale-a, niti vidim razlog zbog čega bi to uradio, jer je Vale vojno jači od isrpljenog Severa. Glupost par ekselans.

Ti to po knjigama. U seriji mi to nista ne znamo, tj. toliko je malo tome posveceno paznje da verujem da je za vecinu gledalaca Maloprstic vladar svega postojeceg. 

Inace, ova epizoda kao i cela serija. Bude povremeno nesto dobro u moru gluposti. Da ponovim, zali boze produkcije, reditelja, glumaca. Da se razumemo, bila bi potrebna zestoka ekipa opasnih pisaca da od Martinovih knjiga napravi ultrakvalitetni seriju za siroke narodne mase, posebno ako se uzme u obzir broj likova, porodica, oblasti... i njihovi medjusobni odnosi, interesi, motivi, zelje... O predistoriji cele price i istoriji celokupnog sveta i magiji koja sve to prati da i ne govorimo. Cak i ovako svedeno i suzeno kako je u seriji, moglo je mnogo bolje.  

Ali geografija, prostor, vreme... ubijaju. Jebote, setaju se po Vesterosu kao da je Beogradski pasaluk, svako stize svuda za pet minuta. Ja sam imao utisak da je taj Vesteros nemali kontinent. 

Posted

Ali geografija, prostor, vreme... ubijaju. Jebote, setaju se po Vesterosu kao da je Beogradski pasaluk, svako stize svuda za pet minuta. Ja sam imao utisak da je taj Vesteros nemali kontinent. 

svi su uzasno hitri sem uajtvokersa i arije. oni su bas mrcine. cak i bolesni djora pici ko car.

mozda je ono ko u skajrimu, otkrijes lokaciju pa imas fast treveling. i nekako svi znaju de su svi, i u moru i na zemlji.

Posted

Lanisteri nemaju nikakvu konjicu?

elem, preview za ep5

I'm not here to murder. Bend the knee and join me, or refuse and die.

:D

Posted

plus kako su prebacili dotrakije na kopno ako su im grejdzoji dva puta unakazili mornaricu?

Posted

plus kako su prebacili dotrakije na kopno ako su im grejdzoji dva puta unakazili mornaricu?

reče na Dragonstonu, neko od Degenerisinih savetnika da im je ostalo dovoljno brodova da prebace Dothrakije.

Posted

Zar nisu samo Uskopljeni isli na Lanistersku tvrdjavu? Bez Dotrakija...

Dobra ep. Vini jesi gledao? :D

Posted

svi su uzasno hitri sem uajtvokersa i arije. oni su bas mrcine. cak i bolesni djora pici ko car.

mozda je ono ko u skajrimu, otkrijes lokaciju pa imas fast treveling. i nekako svi znaju de su svi, i u moru i na zemlji.

Ma i Arja leti. U dve epizode je presla od severa ka jugu i nazad.

Posted (edited)

Dobra epizoda, najbolja do sad iz ove sezone.

Konačno odgledah 6. sezonu i ovih par iz 7. pa posle dugo vremena pratim iz nedelju u nedelju...

ne vidim što bi bilo nemoguće da jedan zmaj zagine (mada ne verujem da će od ovoga), Džejmi malo teže...

Edited by mraki
Posted

Dobra ep. Vini jesi gledao? :D

Nisam ali po defaultu podržavam sve što Ayatolah zapišava.

Posted

Ti to po knjigama. U seriji mi to nista ne znamo, tj. toliko je malo tome posveceno paznje da verujem da je za vecinu gledalaca Maloprstic vladar svega postojeceg. 

Inace, ova epizoda kao i cela serija. Bude povremeno nesto dobro u moru gluposti. Da ponovim, zali boze produkcije, reditelja, glumaca. Da se razumemo, bila bi potrebna zestoka ekipa opasnih pisaca da od Martinovih knjiga napravi ultrakvalitetni seriju za siroke narodne mase, posebno ako se uzme u obzir broj likova, porodica, oblasti... i njihovi medjusobni odnosi, interesi, motivi, zelje... O predistoriji cele price i istoriji celokupnog sveta i magiji koja sve to prati da i ne govorimo. Cak i ovako svedeno i suzeno kako je u seriji, moglo je mnogo bolje.  

Серија потпуно извршава задатак, прави паре на камаре. То шт о јој јеквалитет стално све гори и гори уопште није битно.

Posted

Taj momenat gde ovaj smišlja genijalno antizmajevosko oružje je fantastičan, da je bar premazano nekim otrovom ili nešto, vidim da se po netu pominje kako su Dornjanci svojevremeno tako oborili jednog, ali u seriji ispada da niko za stotine godina nije skontao da se zmaj može ubiti malo većim kopljem, elem ja se nadam da će svi zmajevi biti pobijeni, što bi reko onaj ljakse u potrazi za Svetim Gralom, prerasli gušteri koji bljuju vatru nisu nikakva osnova za sistem upravljanja zemljom. Takođe bezveze mi je i što nema neko ograničenje, recimo po pitanju koliko vatre može da izbljuje ili što zmaj nema radnu temperaturu, već može da leti i bljuje i po ledenom severu kao i po toplom jugu, ovako kako jeste igrica previše laže

Posted

Taj momenat gde ovaj smišlja genijalno antizmajevosko oružje je fantastičan, da je bar premazano nekim otrovom ili nešto, vidim da se po netu pominje kako su Dornjanci svojevremeno tako oborili jednog, ali u seriji ispada da niko za stotine godina nije skontao da se zmaj može ubiti malo većim kopljem, elem ja se nadam da će svi zmajevi biti pobijeni, što bi reko onaj ljakse u potrazi za Svetim Gralom, prerasli gušteri koji bljuju vatru nisu nikakva osnova za sistem upravljanja zemljom. Takođe bezveze mi je i što nema neko ograničenje, recimo po pitanju koliko vatre može da izbljuje ili što zmaj nema radnu temperaturu, već može da leti i bljuje i po ledenom severu kao i po toplom jugu, ovako kako jeste igrica previše laže

Дочим су зомбији сасвим реалан концепт.

Posted (edited)

Što bi rekla moja rahmetli premudra baba : "Sine, to je samo film, to nije stvarno".

edit: in other words, u seriji u kojoj mrtvaci ozivljavaju, tudjinska bića nastaju ubadanjem opsidijana u srce, nepokretan dečak umom upravlja drugim bićima, ubijeni nozem u srce vaskršnjuju™, ubice menjaju lica kao maske itd...bespredmentno i je besmisleno traziti racionalno objasnjenje morfologije i biomehanike jednog zmaja. Opustite se, iskljucite racionalni deo mozga dok gledate i uzivajte u voznji.

Edited by Filozof manijak