Jump to content
IGNORED

Game of Thrones

Ryan Franco

Recommended Posts

Posted

@Razz: Ma neće Young Griff imati nikakve čiste Targ gene, verovatno je tačna ona teorija da je sin Ashare Dayne (imala ljubičaste oči, Daynes su neki rod Targaryenima) i možda Neda Starka, ili Benjena Starka, ili nekog desetog. 

(A ionako ga u seriji neće biti, nema razloga da stavljamo spoilere. Ni da uopšte pričamo o njemu -_- )

Posted

Pa to i kažem, da je on moguće sin Iliria i one njegove žene iz Volantisa koja je isto imala srebrnu kosu. Nema on ni T od Targ gena, nego izgleda kao Targ zbog keve, te da je to sve vreme i igra Iliria i Varisa, da ga ubace na tron kao kukavičije jaje. Ne rade oni to sve zato što bi osnovali crveni krst, pardon, crvenu sedmokraku. Cela ta "stalo mi je do kraljevstva" priča i suma koju je Ilirio spucao u sve dobija neki smisao.

Posted

Naravno da oni nameravaju da vladaju iz senke, mislim da je to bio plan nezavisno od figure koju bi ponudili - Viserys, Dany, Griffaegon, ko god. Samo ovo divljanje sa zmajevima nisu predvideli pa im je malo frka, ne znaju šta će.

Posted

gledam drugu epizodu, i nije mi jasno ono kada onaj savetnik lepo kaze ovoj: "tvoj otac, ludi kralj je bio debil! nije imao milosrdje, i odlepio je u jednom momentu, stavise, u poslednje vreme se istripovao da cini dobru stvar" sve ova slusa, ali kada je trebao da se pogubi onaj i ljudi dole uzvikivali: "nemoj, pusti ga, smiluj se..!" ona ga ipak ubi? :wacko:

zanimljiva "kocka" smesna je fora sa muvom koja je upala u vino i kako je to prokomentarisao tyrion i sta mu je celavi odgovorio :D + interesantan topic su otvorili vezano za "kocku"

Posted (edited)

ove cetiri epizode nista posebno. koliko su samo razlicite ove dve sestre arya i sansa. jedna mucena iz sezone u sezonu. ne zna se ko je vise lozi, a ona se i dalje prima, umesto da kaze: "ma, jebite se svi, idem ja svojim putem!"  nekako mi je prilicno glup karakter, verujem da se u knjizi ne provaljuje toliko.

nista nismo videli sta se desava sa bran starkom i tom druzinom.

Edited by hoffnung
Posted

ove cetiri epizode nista posebno. koliko su samo razlicite ove dve sestre arya i sansa. jedna mucena iz sezone u sezonu. ne zna se ko je vise lozi, a ona se i dalje prima, umesto da kaze: "ma, jebite se svi, idem ja svojim putem!"  nekako mi je prilicno glup karakter, verujem da se u knjizi ne provaljuje toliko.

Ма уопште није замишљена овако тупаво у књизи.

Posted

Mislim da se Bren Stark uopšte ne pojavljuje u ovoj sezoni.

Posted

pa ne znam koliko sansa može da ide svojim putem, čak i da hoće. ona je jedini preživeli stark, držaće je pod kontrolom ko god naiđe na nju i manje loša opcija joj je da igra igru u koju bi kao dete jedne od kuća svejedno bila uvučena nego da se samostalno zaputi ko zna gde, a da posle najviše tri dana bude nasilno oplođena u kakvom šumarku. pritom je arja možda mlađa, ali snalažljivija, avanturističkog duha, sansa više dođe kao gospođica koja ne zna šta je vodomer™.

Posted

Cetvrtu i petu paralelno. Te dve knjige pokrivaju razlicite POV karaktere dogadjajima koji se desavaju u isto vreme, pa da ne bi neke zanemarili, paralelno pokrivaju obe knjige. 

Posted (edited)

Mislim da se Bren Stark uopšte ne pojavljuje u ovoj sezoni.

? bas bez veze... poslednje sto smo videli jeste da je on sa onom, svojom druzinom usao u ono "drvo/pecinu" neko mu je rekao da ce da dobije krila i to je to? ocekivao sam mnogo vise od te druzine, tj. od bren starka. da ce on u jednom momentu biti vrlo vazna figura.

pa ne znam koliko sansa može da ide svojim putem, čak i da hoće. ona je jedini preživeli stark, držaće je pod kontrolom ko god naiđe na nju i manje loša opcija joj je da igra igru u koju bi kao dete jedne od kuća svejedno bila uvučena nego da se samostalno zaputi ko zna gde, a da posle najviše tri dana bude nasilno oplođena u kakvom šumarku. pritom je arja možda mlađa, ali snalažljivija, avanturističkog duha, sansa više dođe kao gospođica koja ne zna šta je vodomer™.

kako mislis "jedini preziveli stark"? a arya, bran?

Edited by hoffnung
Posted (edited)

Nedostupni, kao i Rickon. Zvanično je Sansa jedina ostala.

S tim što je Lannisteri traže zbog regicida, i realno bi muž & tast morali direktno sa svadbe da je upute u prestonicu na suđenje, ali serija gura tu neku alle gegen alle atmosferu po kojoj svi jure samo presto, nikakvu kohabitaciju; Bolton već planira da zarati i sa Cersei, odmah pošto bude završio sa Stannisom, šta ga briga...

Edited by Weenie Pooh
Posted (edited)

tuzna i nesrecna je sudbina porodice stark :(

btw, stvarno ovo mislim. sada mi je tuzno sta se sve desilo toj porodici. stavise, u jednom momentu [nadao sam se tom nekom preokretu] da ce oni nesto da urade, da se skupe i da im vrate milo za drago.

Edited by hoffnung
Posted

Tako je to kad je glava porodice tupson.

Posted

btw, stvarno ovo mislim. sada mi je tuzno sta se sve desilo toj porodici. stavise, u jednom momentu [nadao sam se tom nekom preokretu] da ce oni nesto da urade, da se skupe i da im vrate milo za drago.

Nadao se i Martin - planirano je da poslednja knjiga nosi naslov A Time for Wolves :wub: ali je od toga odustao pa će se zvati A Dream of Spring :puke: Valjda će se ispostaviti da presto osvaja Loras Tyrell ili tako nešto.