Fins fleet Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 Zato što kopljima ne možeš da se mačuješ, nema onog klang-klang-klang zvuka koji publika očekuje kao da su filmovi o musketarima u pitanju. "En garde, ćelavi gospodine sa džinovskom sekirom! Dozvolite da vas izblokiram svojim tanušnim mačem koji držim jednom rukom!" Takođe, koplje se ne izvlači iz kanija uz zadovoljavajući švvvuić zvuk. Npr. Grenn u onom tunelu, čekao je da izecituje celu litaniju pre nego što je efektno izvukao mač, kad je džin bio na dve sekunde od njih. Šta bi mogao sa kopljem, samo da ga gurne kroz one rešetke da se džin sam nabode, to nije sexy. Unsullied koriste koplja. Izbor oruzja je prenet iz knjige, jbg. ratnici iz Westerosa (minus Dorna (Oberyn)) su slika i prilika vitezova iz decje maste.
Malvo Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 čime li se sto iljada divljana bori? nešto mi ne deluju baš sofisticirani kad je u pitanju izrada gvožđurije
Verterdegete Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 Sudeci po seriji i onome sto sam citao na wikiju, Martin i ne deluje kao neko ko je previse zainteresovan za vojevanje, niti mu je nesto stalo da bude istorijski verodostojan po tom pitanju. Sto se mene i serije tice, ovo je najeverovatnije sve sto cu odgledati od GoT. Radnja ne ide nigde. Stalno se nesto kao dogadja, a u stvari prica tapka na mestu. Likovi sve vise postaju karikature - Boltoni, "Reek", Mountain, pokojni Dzofri, oni ljudozderi... Cujem da nam dolaze i doktor Mengele, Golem, i Banshee Queen... A i ovo sa medieval brutalnoscu i dekadencijom odvrnutim na jedanaest je vec pocelo da smara.
Hella Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 bolje da ne ide nigde kao u got nego da ode u ništa kao u tru detektiv
Cane Vukic Prebranac Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 (edited) Sto se mene i serije tice, ovo je najeverovatnije sve sto cu odgledati od GoT. Radnja ne ide nigde. Stalno se nesto kao dogadja, a u stvari prica tapka na mestu. Likovi sve vise postaju karikature - Boltoni, "Reek", Mountain, pokojni Dzofri, oni ljudozderi... Cujem da nam dolaze i doktor Mengele, Golem, i Banshee Queen... A i ovo sa medieval brutalnoscu i dekadencijom odvrnutim na jedanaest je vec pocelo da smara. Ти као да никад ниси гледао Санта Барбару и Сансет Бич. Edited June 10, 2014 by Cane Vukic Prebranac
Geo Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 (edited) Ovaj Vasa je gori i od mene... Doduše, ja imam jednu "lanisteri jebu kewe" majicu i to je sve. Koja je majca ? Ja se dvoumim izmedju par nekih (isto Lanisterskih) na ebay ... Sto se tice epizode , razocaran sam jer isuvise holivudska shorka ... U knjizi je mnogo realnije opisan ovaj napad i scena sa Ingrid na samrti je mnogo emotivnija (zato sto je realnija :) ) Edited June 10, 2014 by Geograf
Razzmatazz Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 Nije ta, ali nije ni oficijelni mrčndajz. Ne mogu sad da nađem, kupila mi gospođa negde online, pošto sam ja njoj uzeo za Friday Night Lights.
garcia Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 .... Doduše, ja imam jednu "lanisteri jebu kewe" majicu i to je sve. lanisteri jebu sestre.
hazard Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 E to se zove epizoda! Ovo je bilo vrh. I baš je osvežavajuće odgledati jednu epizodu koja ne skače na 15 različitih mesta.
hazard Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 Ima li neko neku teoriju zašto u ovom svetu još uvek nisu izmislili koplja, najkorišćenije i najkorisnije oružje svih armija starog veka? Ono malo što ih ima se koristi po turnirima, ali ne i u pravoj borbi. Pa unsullied ti izgledaju kao na slici. A i crvena guja je mlatarala nekim dvostranim kopljem. No upravu si, vitezi na sve strane, sve kao srednji vek ovo ono, a nigde čestitog pikeman-a da nađeš.
Аврам Гојић Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 Ima li neko neku teoriju zašto u ovom svetu još uvek nisu izmislili koplja, najkorišćenije i najkorisnije oružje svih armija starog veka? ima. gledas seriju na preskok.
Recommended Posts