ultra plasticni Posted October 26, 2023 Author Posted October 26, 2023 ovo je vise gospel highlife, ali beat ne prestaje 1
Hermetico Posted June 29 Posted June 29 (edited) Napravio sam miks, presek savremene afričke eksperimentalne scene, uglavnom elektronika ali oni to samo ubace u svoju mjuzu tako da je i afrobeat. Ne volim taj termin (kao što rekoh tamo u komentaru, ali ne znam bolji sad). Šazamujte dok ne napišem treklistu, pa ću to objaviti naknadno sad moram da trčim da držim deci crtanje. Lajkujte slušajte jako je meditativno u smislu da sedneš ili da moraš igrati, kako god. Afrika je nemilosrdna i u muzici, ima i malo popa, fema, beduina, ali skoro sve je elektronika i gruv je ful afrički, začudan ne znaš de ti dupe de ti glava. Eto. Edited June 29 by Hermetico 2 3
Hermetico Posted June 29 Posted June 29 Evo trekliste. Inače, komplikovana je muzika za fejdovanje jer pesme uglavnom nemaju nikakav outro neko piče do kraja i onda samo pojačaš drugu stvar, nema ono 30 sekundi diži malo drugi kanal nego moraš odma. Ludaci. Smiksano u Traktoru na polovnom kompu koji sam uzeo pre tri godine za 130 evra. Stvarno moram opet da počnem da puštam mjuzu. Nihiloxica – Postloya (Source of Denial) Black Mango & Samba Touré – Are You Satisfied (Quicksand) Kayhan Kalhor – The Path of No Return (The Sky Is the Same Colour Everywhere) Arat Kilo, Mamani Keita, Mike Ladd– Nafqot (Visions of Selam) Kayhan Kalhor – Joyful Sun (The Sky Is the Same Colour Everywhere) Notilus – Sapin (Notilus) Thabang Tabane – Freedom Station (Matjale) Maalem Mahmoud Guinia & Floating Points – Mimoun Marhaba (Marhaba) Khalab & M'berra Ensemble – Dancing in The Desert Moon (M’berra) Rokia Traoré – Sara (Bowmboï) Jeri-Jeri - Bamba (with Mbene Diatta Seck, Ale & Khadim Mboup) (800% Ndagga) Nihiloxica – Salongo (Kaloli) Thabang Tabane – Babatshwenya (Matjale) Bolia We Ndenge – Bosamba Ndeke (Congotronics 2) Khalab & M'berra Ensemble – Curfew (M’berra) Kasai Allstars feat. Tandjojo – Nyeke Nyeke (Congotronics 2) Maalem Mahmoud Guinia, James Holden – Marhaba (Marhaba) Les Amazones d'Afrique - Les Amazones d'Afrique (République Amazone) Lady Aicha & Pisko Cranes Original Fulu Mziki of Kinsasha – Sebe (N'djila wa mudujimu) Arat Kilo, Mamani Keita, Mike Ladd – Dou Coula (Visions of Selam) 1 2
Hermetico Posted August 6 Posted August 6 (edited) E, objavili su mi ovaj afromix u najvažnijem južnoafričkom kontrakluturnom/antikolonilalnom magazinu Herri. Herri sam po sebi kida, a ja sam poslao ortaku iz SA miks samo da overi i on se kao primio, tražio odma tracklist i kao e ja ovo slušam svaki dan, šta je bre ovo? I posle mesečak dana pitao da objave. Kad sam video da su za Herri9 pisali Don Letts i Eugene Thacker malo sam se usro. A moj miks je u Herri10, u rubrici Selektah, Beskrajno sam se obradovao, objavljivali su oni moje radove i tekst o njima, ali da se afrikanci (koji prate scenu, taj ortak je snimio dokumentarac o prvom festivalu elektronske muzike u Africi) naprže na mix savremene afričke elektronske scene mi je bilo baš wow. Ovo ću metnem u CV. https://herri.org.za/10/aleksandar-jevtic/?fbclid=IwY2xjawEeyyxleHRuA2FlbQIxMQABHdEFZkW4-i9YBxcVSBAwBdZhGI90I5VyttAYgX8FmyYOmsfG3QS24xdacQ_aem_tjeMekK0sCaJgK56Gl8cZg Btw dizajn je genijalan, teme su genijalne i kako Herri napreduje meni postaje jedan od omiljenih online magazine na svetu. Tako da - čista radost. Čitajte, opasne su teme i tekstovi, Južna Afrika ftw EDIT Da začinim, ovo nema u miksu ali je vrhunski bend, afrobeat-postpunk. Kidaju. Edited August 6 by Hermetico 5
Ras Posted October 28 Posted October 28 Quote Quote A Jam Session performed by Jack Bruce, Fela Kuti, Ian Anderson and Eberhard Schoener & Band on the German TV program "Rock- und Klassiknacht", recorded at Circus Atlas in Munich, Germany, on November 15th, 1983. Seks! 2
beyoncé Posted November 14 Posted November 14 ovo je fenomenalno! Quote Fulu Miziki roughly translates as “music from garbage” which is in a literal sense is an accurate description of the thrillingly chaotic Eco-Friendly-Afro-futuristic-Punk-Assemble collective of artists who comes straight from a future where humans have reconciled with mother earth and with themselves. This multidisciplinary collective of artists is based in the heart of Africa, in the Congolese capital city Kinshasa. For several years now, it’s members have spent an amount of time conceptualizing an orchestra made from objects found in the trash, constantly changing instruments, and always in search of new sounds. Making their own instruments, performance costumes, and mask is essential to the approach of Fulu Miziki’s musical core ideology. Their unique sound supports a pan-African message of artistic liberation, peace and a severe look at the ecological situation of the Democratic Republic of Congo and the whole world. For Fulu everything can be recovered and re-enchanted. či ča či! 1 1 1
Recommended Posts