dragance Posted July 26, 2020 Posted July 26, 2020 Just now, trustno1 said: Dobro, kad budeš na mom mestu, ti idi u Kvebek Siti. A što tamo? Što ne u Šikutimi? Ili Troa Rivijer? Ili Ročester? Ili Alamo? Zato što obožavam Quebec City, i jednog dana ću se two preseliti. Jedino što su zime zajebane. 1
trustno1 Posted July 26, 2020 Posted July 26, 2020 Just now, dragance said: Zato što obožavam Quebec City, i jednog dana ću se two preseliti. Jedino što su zime zajebane. Dobro. Javi se kad stigneš. Čekam da mi odgovoriš na drugom topiku o policiji i recordu u Njujorku.
dragance Posted July 26, 2020 Posted July 26, 2020 (edited) Polako. U pabu sam, gledam fudbal. @trustno1 Edited July 26, 2020 by dragance 1
trustno1 Posted July 26, 2020 Posted July 26, 2020 Čekaj, sad gledam cene, pa Montreal uopšte nije nepristupačan, naprotiv. U mnogo pogleda, to je stvarno savršen grad. Svuda možeš peške ili bajsom, sve je blizu. Ako ti je skup Plato, makneš se na Mile End ili čak i negde drugde i kupiš predivnu kuću, i i dalje možeš peške na Plato. Koliko još ima gradova na svetu koji imaju cross country skijanje u centru grada? Sećam se kako bih zimi odšetala to Mont Royala, iznajmila nove novcijate skije i čizme za 15CAD i skijala po brdima i šumi, kao da sam na planini tri sata od grada. Hrana u Montrealu je bukvalno jedna od najboljih na svetu, iz mog iskustva. Njujork se hvali hranom, ali ne beh u restoranu koji može da se poredi sa biserima Montreala. Da ne pričam da može da se živi "evropski", svuda peške, pekare, lokalne mesare, pivnice... Kvebečani su druželjubivi i opušteni, vole ekologiju, prirodu, pivo i slobodno vreme. Ne znam kakve su državne škole ali privatne su trećina ili šestina cene onih u Njujorku. Igrališta su prostrana i uklopljena u prirodu. U Njujorku - igrališta izgledaju kao zatvorska dvorišta. Beton i visoka metalna ograda, prepuna dece. Isto kao i u Vil d Kebek postoji "problem" hladnoće, ali znaš u čemu je fora? Lakše je provesti zimu u Kvebeku nego u Njujorku. Tamo je sve pripremljeno za dugu i hladnu zimu, ima ceo taj podzemni grad, sve je čisto, nema gužve. U Njujorku je malo manje hladno, ali dovoljno hladno da ništa ne možeš da radiš napolju, i zima isto traje do prokletog maja. Ne znam zašto, možda zahvaljujući diskusijama ovde na forumu, upravo sam imala prosvetljenje da je Montreal jedan predivan grad. Takodje, osećam kako su me napustili i poslednji ostaci očaranosti Njujorkom (ko kaže da se barem malo ne loži na ideju uspeha u Njujorku, laže).
noskich Posted July 27, 2020 Author Posted July 27, 2020 Manite se teorija zavere i kopirajte one koji su uspesniji od vas. Tajland kao jedna od najuspesnijih zemalja na svetu po odgovoru na COVID-19:
dragance Posted July 27, 2020 Posted July 27, 2020 Ali tamo nema mega-giga plutkokratskih izrabljivača koji žive od spekulacija kreditima, a koji hoće da zaposle zgubidane koji “ruše sistem iznutra”. 1
braca Posted July 27, 2020 Posted July 27, 2020 On 26.7.2020. at 8:06, dragance said: Nema ga pa tri odjednom. E sad, barem nije lajkovao svoje postove - a i nisu nešto pro režimski ovog puta. https://youtu.be/_X4x78j5cSk ukinuo sam tu mogućnost samo zbog njega... 2
ObiW Posted July 27, 2020 Posted July 27, 2020 12 hours ago, noskich said: Manite se teorija zavere i kopirajte one koji su uspesniji od vas. Posmatrano na mikronivou... kad ces ti to da pocnes da radis?
Moracikus Posted July 28, 2020 Posted July 28, 2020 5 hours ago, ObiW said: kad ces ti to da pocnes da radis? Kad mu neko ponudi posao u SEA sa istom platom kao u NSW
Rowanoke Posted July 28, 2020 Posted July 28, 2020 https://www.abc.net.au/news/2020-07-28/landlord-sued-tenant-coffee-plunger-rent-ordered-pay-thousands/12495980?fbclid=IwAR1G4wauNNu7s2hABjlhQEpQBCiqbTBXzHijE1Wjtrf2G-uXeC14WLWTSRI Opaa, Noschich na aparati. Ispada da imaju vise tenanti od landlorda pravo u Australiji.
Moracikus Posted July 28, 2020 Posted July 28, 2020 5 hours ago, ObiW said: Al da ne plaća porez? Plus: Obrok < $1 Piće < $1 letovi za < $50 Gradski prevoz <$1 Gajba u centru za <$20k Hotel sa 5* za <$10 p/n Lokalci.da služe po potrebi.za <$1 p/h
magi Posted July 28, 2020 Posted July 28, 2020 Plus stan u džentrifikovanoj četvrti.Sent from my SM-G950F using Tapatalk
jms_uk Posted July 30, 2020 Posted July 30, 2020 On 11.7.2020. at 14:08, iDemo said: Jasno. To je onda problem - i kako da dodje ovamo i kako posle da se vrati tamo... Saga se nastavlja... Stigao joj odobren ulazak od WA vlade (posle drugog apliciranja), ali sad mora da vidi sa WA policijom da ne mora u karantin, ili da bar moze self-isolation kod majke.
Recommended Posts