noskich Posted April 5, 2019 Author Posted April 5, 2019 (edited) Dodjite u Australiju pa platite 36,000 dolara za "besplatne" preglede kod doktora opste prakse. Sve ostalo iz dzepa. Specijalisti, ocni, stomatolozi, fizio, hitna pomoc... Pre neku godinu bio predlog vlade da i preglede kod GP pocnu da naplacuju. Ne bi me zacudilo... Jeftinije izadje odmor na Tajlandu zarad medicinskog turizma nego ovde da se sve to plati. Lepo Tajland, avionske karte, hotel, restorani, privatne bolnice... i opet sve daleko jeftinije. Edited April 5, 2019 by noskich
gagilija Posted April 6, 2019 Posted April 6, 2019 da, samo kad ti pukne slepo crevo tesko da ces da dobacis do tajlanda
ObiW Posted April 7, 2019 Posted April 7, 2019 On 5.4.2019. at 18:38, noskich said: Ne, u DPRK nema poreza na prihod pojedinaca, samo porez na promet. Naravno da ima i jedno i drugo, samo se pojedincu ne saopštava koliko mu se uzelo od bruto dohotka. Tako je bilo i u SFRJ do kasnih osamdesetih, pa zato ljudi i sada kazu “bilo besplatno” u ex-Yu.
ObiW Posted April 7, 2019 Posted April 7, 2019 (edited) On 5.4.2019. at 19:34, roksi said: ja se i dalje nadam hepi endu u dprk-u Ti si od onih koji su do kraja predstave verovali da će Radovan III da se vrati u selo? Edited April 7, 2019 by ObiW
roksi Posted April 7, 2019 Posted April 7, 2019 59 minutes ago, ObiW said: Ti si od onih koji su do kraja predstave verovali da će Radovan III da se vrati u selo?
iDemo Posted April 7, 2019 Posted April 7, 2019 6 hours ago, ObiW said: Ti si od onih koji su do kraja predstave verovali da će Radovan III da se vrati u selo? 5 hours ago, roksi said: Tacno sam znao da cu jednog dana strashno zazaliti sto te drzim na ignore... @ObiW
Sestre Bronte Posted April 7, 2019 Posted April 7, 2019 postoji samo jedan model ukoliko nemate svoju firmu radite za firmu iz oblasti u kojoj je viši standard od oblasti u kojoj živite sve ostalo što ste pisali ovde je sviranje kurcu
papapavle Posted April 7, 2019 Posted April 7, 2019 Ko ume da se snađe, nije mu tako loše ni u plutokratskoj tamnici: https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/apr/02/millionaires-in-australia-are-managing-a-tax-bill-of-0
Gojko & Stojko Posted April 8, 2019 Posted April 8, 2019 On 6.4.2019. at 0:01, noskich said: Ti uopšte ne znaš o čemu je reč. A pričaš kao da znaš. Reč je o zaostavštini babe i dede za koju su u redu tri osobe, ta generacija pre moje. Ja u Srbiji nemam ništa i ni na šta ne računam. Znam ja odlično, život od rente jednom kad ti uđe u glavu teško je da se odatle izbriše. Zato ti pričaš o tome kako ti uzimaju veliki porez za koji tvrdiš da ti ilčno ne dobijaš ništa a ideal ti je da ideš među siromahe i da živiš od rente za koju po mogućstvu ne plaćaš nikakav porez. Po tome se ne razlikuješ od plutokrata koje ne vadiš iz usta. Za promenu, evo kako "prave" plutokrate za vikend pišu o Australiji - What the Rest of the World Can Learn From the Australian Economic Miracle. SaE
ObiW Posted April 8, 2019 Posted April 8, 2019 15 hours ago, iDemo said: Tacno sam znao da cu jednog dana strashno zazaliti sto te drzim na ignore... @ObiW Nadam se da ti nije upao cevap u zdrelo od smeha...
Balta Posted April 8, 2019 Posted April 8, 2019 Vidim i posle 5god na ovom forumu ista prica izmedju australijanaca...
eumeswil Posted April 8, 2019 Posted April 8, 2019 On 5.4.2019. at 17:32, ObiW said: Pod uslovom, naravno, da ce para u tom penzionom fondu biti kada ti dodjes na red za penziju. Sto u ovom trenutku nije izvesno za one ispod 40 godina. Od kojih faktora to zavisi?
Recommended Posts