Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted

Jedina zelena stvar koju sam u životu uzgajio se čak ni ne jede... osim u nekim specijalnim kolačima

Posted
Jedina zelena stvar koju sam u životu uzgajio se čak ni ne jede... osim u nekim specijalnim kolačima
jointma4.gif
Posted

Pa i to je krajnje eco-friendly, em imas za svoju upotrebu em mozes i da razvijes mali biznis

Posted (edited)
Pa, sad, ako nema nista krace (recimo, 5 min.) onda nista.
Ne moze niko umesto tebe, za tebe, da bilo sta uradi. Sto kaze nas narod nema nigde umesheno i obesheno. Mnogi su pozvani malo ih se odazvalo.Za 25 hiljada postova si imao vremena a hoces da ti ja prepricavam video od 25 minuta.Svi mi imamo vremena. Samo je pitanje kako ga koristimo. Edited by noskich
Posted
ko ih jebe kad nisu hteli da jedu organic.
Vec rekoh vrlo rado se ukljucujem u diskusiju na posebnoj temi o politici u Butanu. To ovde tema nije.
Posted
Ne razumem. Hoćeš reći da Butan nema dovoljno obradive površine da prehranjuje svojih 700.000 stanovnika sa 100% organic poljoprivredom? Ili šta?Ponavljam, poenta je na "može im se, to je samo 700.000 gladnih". Izvoli izračunaj koliko ti obradive površine treba bilo gde na ovoj planeti da prehraniš 7 milijardi ljudi sa 100% organic poljoprivredom pa se javi.S obzirom da je to misaona imenica, ostaje moja prva tvrdnja : organic je privilegija koju ne mogu sebi svi priuštiti. Tačka.P.S. Prva talasanja u Arapskom svetu koja su kasnije izrasla u Proleće su počela upravo posle brutalnog poskupljenja brašna tj hleba. It's just the beginning.Organic za sve... haha
Prijatelju, dao sam ti link agencije Ujedinjenih Nacija za poljoprivredu i odgovorio na ovo.Jeftina prehrana celokupne svetske populacije, i to organska sasvim izvodljiva prelaskom na vegetarijansku ishranu.Ali ko ce da cita izvestaje UN, bolje napamet ponavljati ono sto se misli, to jest ono sto se misli da se misli...
Posted

The Ultimate Guide to Traveling Without Moneyhttp://www.shareable.net/blog/the-ultimate-guide-to-traveling-without-money

Posted
Prijatelju, dao sam ti link agencije Ujedinjenih Nacija za poljoprivredu i odgovorio na ovo.Jeftina prehrana celokupne svetske populacije, i to organska sasvim izvodljiva prelaskom na vegetarijansku ishranu.Ali ko ce da cita izvestaje UN, bolje napamet ponavljati ono sto se misli, to jest ono sto se misli da se misli...
Samo to? Cena... prava sitnica... a i piše u izveštaju, mora da je istina...Prijatelju, ja sam prve godine svog života proveo na selu u Vojvodini, znam dosta o poljoprivredi i koliko je to težak i gorak hleb, pogotovo taj pomodni organic. Sve je bilo organic pre rata, na primer, meso se jelo jednom nedeljno (delimično vegetarijanska dijeta), u siromašnijim kućama ni tad, ti su bili silom vegatarijanci. Nisu se baš proslavili ni zdravljem ni kvalitetom života.Pitaj bilo kog seljaka, pusti tehnokratske izveštaje.
Posted

I odlicne preporuke, tekst uz gornju ilustraciju:“First of all, realize you aren't going to starve to death,” Suelo said. “There's absolutely no reason to worry or fear. Even if, by very rare occurrence, food won't be available, you aren't going to die if you don't eat for a few hours, or for a day, or even for a few weeks. Realize a human can go weeks without food and that fasting actually makes us healthier.”

Posted
simpa al prilican fejl, buduci da ne putuju bez novaca, vec za tudje novce
to je ono što me nervira od početka u celoj priči : čoveku je ideal da u životu postane - parazit
Posted

Nova sam na ovom forumu. Citala sam stare diskusije te me interesuje misljenje ljudi u Australiji, konkretno u Sidneju. Planiram povratak u Sidnej juli-avgust ove godine. Imam AU drzavljanstvo i tamo kcerku koja radi. Zivjeli smo 6 godina tamo te se preselili u Njemacku, radili i sad idemo u penziju. Plan nam je povratak te da tamo skupa s kcerkom kupimo neku nekretninu. Cjene su otisle u nebo. Mi imamo 300.000€ i to bi ulozili kao depozit a kcerka da digne kredit. Muci me sto nebih zeljela da se ona uvuce u veliki kredit te da ga otplacuje cjeli zivot. Mogli bi kupiti neki dvosoban stan sa nekim manjim kreditom ali zelja nam je imati neku kucicu. Razmisljali da kupimo neku derutnu kucu pa da je srusimo da pravimo novu ili da kupimo gotovu montaznu kucu? Pratim ponude na Property te vidim da su cjene tu negdje da li kupujes kucu derutnu ili neku u kojoj mozes zivjeti. Sta se isplati i da li neko ima nekih pametnih ideja? Cula sam da se moze angazovati agencija koja ti trazi nekretninu kakvu zelis te da su ljudi zadovoljni. Naravno da se to placa, neznam koliko, to cu vidjeti kad tamo dodjem.Znam da ima jeftinih kuca ali ja bi voljela da se lociram oko ST.Geirg eriji ili Sutherland, mada i druge mogu doci u obzir. Prioritet je da ima blizu zeljeznica i da nije mnogo daleko od centra grada. Liverpool i tamo okolne rije ne dolaze u obzir. Ako neko zna neku dobru eriju a da su kuce povoljne, neka pise. Svaki savjet je dobrodosao.Hvala svima.

Posted

dobrodosla draga Mimozo, na pravom ste mestu :) sad ce Noskich da preusmeri vasih 300 tisuca na najbolji nacin.

Posted

Hvala na dobrodoslici. Izgleda da samo ti i ja posjecujemo ovaj forum, ostali uzivaju u dobrom vremenu i plazama :ss1: .