noskich Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 (edited) pricas o zemlji koja je proterala jednu petinu svojih stanovnika zato sto su bili pogresne vere. jednu petinu. to je kao da Srbija odluci da protera sve svoje manjine, svakog pojedinacnog pripadnika.no, vazno da imaju 100% organic poljoprivredu :)sto se tice GDH-a, to nije kvantifikovana kategorija, nego PR glupost koja, izmedju ostalog, pociva na, kako su to definisali butanski vladini cinovnici, "karmickom dejstvu".cela ta prica je birokratsko sprdanje sa budizmom i nista vise.Upoznat sam sa tim problemom, ali to uopste nije tema ovde. O tome se moze diskutovati na posebnoj temi. Ako otvoris temu o Butanu vrlo rado cu se prikljuciti. PR glupost kako da ne. Pogledaj to sto ima istrazivanja o subjektivnom zadovoljstvu zivotom i videces da se Butan konzistentno visoko kotira. Jedina zemlja u razvoju koja je pri vrhu vecine lista. Edited February 15, 2013 by noskich
noskich Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 Ja htedoh da mu kazem, posto imam first-hand experience sa izbeglicama iz Butana, ali reko neka, noskich je to...Odlicno, da mi ti nisi rekla ne bih znao. Jeste, noskich je to, tako je to kada se ne gleda sta se pise vec ko pise.
noskich Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 (edited) Konzumerizam > ekolosko ubistvo planete > finansijsko ropstvo > duhovni invaliditetI to je ta ispranost mozga o kojoj pricam. Uvek se vidi drvo, a ne vidi suma.Pisem o finansijskoj nezavisnosti nekoliko godina, ljudi i dalje misle da je sustina u uzgajanju povrca i zivotu u nekoj zamisljenoj izolaciji.Pisem o odrzivosti ljudi na ovoj planeti, sagovornici misle da pisem o Butanu.To je ta ispranost, toliko detaljna i temeljna. Edited February 15, 2013 by noskich
Indy Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 To je mozda onaj slucaj kad bi ljudi poverovali delima (dokazanim i potvrdjenim), ali ne i lepim pricama.
noskich Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 Ako mozes ukratko da prepricas...Ne mogu, ako ti ne mozes da izdvojis 25 minuta ne smatram smislenim da izdvajam svojih 25 minuta da bih ti prepricavao video.Davno sam napisao na ovoj temi, koga tema ne interesuje besmisleno je da ucestvuje u diskusiji.
Indy Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Pa, sad, ako nema nista krace (recimo, 5 min.) onda nista.
Leia Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Pa, sad, ako nema nista krace (recimo, 5 min.) onda nista.Strava je video! Samo iskljuci ton i uzivaj u sasvim solidnim graphics iz video igrica, a negde oko 4:50 pocinju fotke mnogo slatkih macica...
fonTelefon Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 pricas o zemlji koja je proterala jednu petinu svojih stanovnika zato sto su bili pogresne vere. jednu petinu. to je kao da Srbija odluci da protera sve svoje manjine, svakog pojedinacnog pripadnika.no, vazno da imaju 100% organic poljoprivredu :)sto se tice GDH-a, to nije kvantifikovana kategorija, nego PR glupost koja, izmedju ostalog, pociva na, kako su to definisali butanski vladini cinovnici, "karmickom dejstvu".cela ta prica je birokratsko sprdanje sa budizmom i nista vise.ko ih jebe kad nisu hteli da jedu organic.
Indy Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 ...a negde oko 4:50 pocinju fotke mnogo slatkih macica...Idi bre, mislio sam da su u pitanju stvarno macici.
dekss Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 meni puko shockwave kad sam pusti video jel toliko strašan?
Leia Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Idi bre, mislio sam da su u pitanju stvarno macici. Vidi se da ti je ispran mozak <_<
braca Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 (edited) A znas li ti gde je uopste Butan? Da znas bio bi svestan koliko je mali deo povrsine Butana obradivo zemljiste. Guglaj to malo bolje sto bi rekao Yoyogi.Ne razumem. Hoćeš reći da Butan nema dovoljno obradive površine da prehranjuje svojih 700.000 stanovnika sa 100% organic poljoprivredom? Ili šta?Ponavljam, poenta je na "može im se, to je samo 700.000 gladnih". Izvoli izračunaj koliko ti obradive površine treba bilo gde na ovoj planeti da prehraniš 7 milijardi ljudi sa 100% organic poljoprivredom pa se javi.S obzirom da je to misaona imenica, ostaje moja prva tvrdnja : organic je privilegija koju ne mogu sebi svi priuštiti. Tačka.P.S. Prva talasanja u Arapskom svetu koja su kasnije izrasla u Proleće su počela upravo posle brutalnog poskupljenja brašna tj hleba. It's just the beginning.Organic za sve... haha Edited February 15, 2013 by braca
Leia Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Braco ne filozofiraj nego lopaticu u shake i da sadis kupus na terasi. Ako imas kucne ljubimce eto ti i prirodnog eko-djubriva
Recommended Posts