dig_chohano Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Lepo si citirao samo ono sto ti odgovara, a `zaboravio` da ukljucis cinjenicu da sam nakon 2-3 meseca posle uradjenog pulp-cap-a poceo da osecam bol u zubu koji je nestao za dva dana nakon sto sam promenio nacin ishrane. Od tada nikakav bol nisam osetio.Taj bol obično i prođe sam od sebe. Nemoj se iznenaditi ako za koju godinu zagrizeš badem i taj zub ode u paramparčad, neće biti zbog ishrane.
noskich Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 (edited) Taj bol obično i prođe sam od sebe. Nemoj se iznenaditi ako za koju godinu zagrizeš badem i taj zub ode u paramparčad, neće biti zbog ishrane.Prodje, prodje. Osecao sam bol mesec i po dana i bas kada sam promenio nacin ishrane nestalo za dan-dva. Cista slucajnost. Edited January 31, 2013 by noskich
Moća Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Dig reci mu vise.Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
braca Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Lepo si citirao samo ono sto ti odgovara, a `zaboravio` da ukljucis cinjenicu da sam nakon 2-3 meseca posle uradjenog pulp-cap-a poceo da osecam bol u zubu koji je nestao za dva dana nakon sto sam promenio nacin ishrane. Od tada nikakav bol nisam osetio.Ne treba slusati ni ovog ni onog vec videti putem licnog iskustva sta donosi dobre plodove, a sta lose. Na primeru licnog iskustva ubedjen sam da bilo ko ko prihvati ovakav rezim ishrane nece imati problema sa zubima, a da ne pominjemo ostale dobrobiti po zdravlje.Ko hoce da proba nek proba pa vidi. Ko nece neka nastavi po starom. Nema tu sta da se doda.Znači da rezimiramo :- osetio si bol u zubu ili na neki način primetio da je bolestan- nisi se tad okrenuo zdravoj ishrani, nego si otišao kod zubara koji ti je izlečio zub (metodom bušenja i ubacivanja veštačke materije)- osetio si bol i promenio način ishrane- za par dana više nisi osetio bol i izveo si zaključak da je do ishrane- došao si ovde da nas zajebavaš kako je bolje jesti travu nego ići kod zubaraJesam dobro razumeo?
Đipalo Junuz Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Trebalo bi sad otići kod tog manijaka koji je negde čuo da može ubacivanjem veštačke matreije da izleči zub i načestitati mu se mile nove godine, da mu više ne padne na pamet da radi tako nešto! A pre toge treba insistirati da bez ikakve nadoknade izvadi svu tu veštačku materiju kojom je napunio zub. Kako ga nije sramota da radi tako nešto... Ccc... Kao leči zube, a ovamo neke veštačke materije...
Leia Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Prodje, prodje. Osecao sam bol mesec i po dana i bas kada sam promenio nacin ishrane nestalo za dan-dva. Cista slucajnost.A jel te mozda cika zuba pitao jel te taj zub boli kad zagrizes, ili na hladno, ili na slatko?Nemoj to zapustiti i doci u situaciju da ti rade root canal, em skupo em moze i da se iskomplikuje do zla boga.Naravno u velikom sam iskusenju da se prikljucim opstem podjebavanju ali nekako nemam srca kad su zubari u pitanju, to je valjda jedini ozbiljan strah koji moja persona poznaje.
noskich Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 (edited) Znači da rezimiramo :- osetio si bol u zubu ili na neki način primetio da je bolestan- nisi se tad okrenuo zdravoj ishrani, nego si otišao kod zubara koji ti je izlečio zub (metodom bušenja i ubacivanja veštačke materije)- osetio si bol i promenio način ishrane- za par dana više nisi osetio bol i izveo si zaključak da je do ishrane- došao si ovde da nas zajebavaš kako je bolje jesti travu nego ići kod zubaraJesam dobro razumeo?Nisam se okrenuo ishrani jer nisam znao nista o tome u to vreme, to je jedini razlog.Kao sto napisah iznad: Ko hoce da proba nek proba pa vidi. Ko nece neka nastavi po starom. Nema tu sta da se doda.Meni ni iz dzepa, ni u dzep. Edited January 31, 2013 by noskich
Bat Bat Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 kako bre nema šta da se doda? Čoveče, završićeš u nekom trenutku u životu u bolnici, doktori koje potcenjuješ i vređaš ko neka zatucana babetina će te izlečiti ili spasiti život možda ionda ćeš da odeš kući i posle par nedelja ćeš da zaključiš da ti je do jaja jer si pio neke čajeve ili tako nešto? Je l' shvataš šta pričaš?
noskich Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 (edited) Bolje spreciti, nego leciti.Za svaku bolest postoji uzrok. Izvadi uzrok iz jednacine i nema posledice. Edited January 31, 2013 by noskich
Leia Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Tako je, sve ima svoje.Jebiga ti ces ostati bez zuba, forumu ni iz dzepa ni u dzep.
Leia Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Za svaku bolest postoji uzrok. Izvadi uzrok iz jednacine i nema posledice.Pa vec imas posledicu u sopstvenim ustima, ne mozes je otkloniti retroaktivno :lol:Dzibuse......
Bat Bat Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Bolje spreciti, nego leciti.Za svaku bolest postoji uzrok. Izvadi uzrok iz jednacine i nema posledice.znaci ljudi koji ne jedu secer, brasno, alkohol i kafu ne okusaju, zive, sta, 150 godina? Bez tegoba?Aman, procitaj sta ti je Braca napisao, stranicu ili dve pre, kako se zivelo na srpskom selu.
noskich Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 (edited) kako se zivelo na srpskom selu.Post svake zime, proja, kacamak, kiseli kupus, mlad sir, pita od heljde, tursija, ajvar...Snazna povezanost sa lokalnom zajednicom, vera, odsustvo stresa, spor zivot...Povezanost sa zemljom, sa prirodom, sa zivotinjama. Edited January 31, 2013 by noskich
nera Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Post svake zime, proja, kacamak, kiseli kupus, mlad sir, pita od heljde, tursija, ajvar...Snazna povezanost sa lokalnom zajednicom, vera, odsustvo stresa, spor zivot...Zamolila bih da elaboriras boldovano s obzirom na istorijski kontekst (mislim na recimo poslednjih 200 godina na brdovitom Balkanu).A evo i jedne zanimljive price, pa bih bas volela da cujem tvoje komentare:http://www.smithsonianmag.com/history-archaeology/For-40-Years-This-Russian-Family-Was-Cut-Off-From-Human-Contact-Unaware-of-World-War-II-188843001.html
Recommended Posts