Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted

platiš da pričaš i onda odeš kući u kojoj nemaš nameštaj, mangupi te zavrnuli za kvadraturu, žena već zaspala, deca te ne prepoznaju

Posted
On 12/7/2017 at 4:30 AM, Moracikus said:

Ja bas planirao da idem malo da skijam kod jojogija.

Tek sad shvatio da moram da nosim montazne krevete

Ima da se pomučiš da izabereš mesto za skijanje. Ima 640 skijališta. Iz Oz idu u Niseki.

Meni to ne treba, skijališta su na sat vožnje od moje kuće.

2017pppski00.png

Ovaj, Dynaland

2017pppski01.jpg

2017pppski03.jpg

Ima i noćno skijanje

2017pppski06.jpg

Rekord mi je 17 dana skijanja bez dana godišnjeg odmora, samo vikendom.

Obično je 10 dana.

Posted
3 minutes ago, teacher said:

platiš da pričaš i onda odeš kući u kojoj nemaš nameštaj, mangupi te zavrnuli za kvadraturu, žena već zaspala, deca te ne prepoznaju

Taman, sećam se da mi je drugar pričao da je za jedan deo dece tamo otac neki čudan čika kojeg viđaju eventualno vikendom

Posted
7 minutes ago, radisa said:

Dobro, plati ti firma 100€ da pričaš sa lepom ženom? Tebi to nije tužno?

Ja sa lepim ženama pričam džabe, u sopstevnoj organizaciji, nekako se tako osećam značajno bolje... Ne treba niko da mi organizuje priču, umem to i sam...

I značjno je bolje kad nije skriptovano i izveštačeno...

Pa ti onda znaš radnju. Napravi firmu, začepi to što znaš u boce i prodaj. Ima da se obogatiš.

Posted

Kakvu radnju znam? Znam da pričam sa ženama? Pa naravno da znam da pričam, nisam socijalni idiot...

To se ne prodaje, ne kupuje, ne googla...

To se u normalnim drušvima nauči kroz socijalnu interakciju između osoba različitog pola tokom odrastanja... Znam da je to u Japanu komplikovano, jer je tako društvo, ali to je ogromna mana, a ne vrlina tog društva, kao što ti želiš da prikažeš...

Posted
2 minutes ago, Yoyogi said:

Pa ti onda znaš radnju. Napravi firmu, začepi to što znaš u boce i prodaj. Ima da se obogatiš.

Brate, kakav odgovor, ti stvarno ne razumes napisano ili je jednostavno jace od tebe, da moras da lupis nesto.

Posted
7 minutes ago, Time Crisis said:

Taman, sećam se da mi je drugar pričao da je za jedan deo dece tamo otac neki čudan čika kojeg viđaju eventualno vikendom

Pa to ti i pričam. Majka vodi familiju, decu vodi škola, otac treba da radi i dostavlja pare. Nikakvo poniženje žena.

Rezultat: nema maloletničkog kriminala, nema alkoholizma među mladima, droge nepoznate.

Posted
3 minutes ago, Yoyogi said:

Pa to ti i pričam. Majka vodi familiju, decu vodi škola, otac treba da radi i dostavlja pare. Nikakvo poniženje žena.

Rezultat: nema maloletničkog kriminala, nema alkoholizma među mladima, droge nepoznate.

Zato alkoholizma među salarimenima za izvoz

Posted
15 minutes ago, teacher said:

Ti kao onaj , okrećeš istu ploču kao da ništa nije bilo rečeno.

Posted
2 minutes ago, Time Crisis said:

Zato alkoholizma među salarimenima za izvoz

Nema. Kao i svi azijski narodi, Japanci nemaju taj enzim koji mi imamo da razgradi alkohol. Dva-tri piva i gotovi su.

Posted
6 minutes ago, Yoyogi said:

Ovo kao kad si tvrdio pre par godina, kako nema prostitucije u Tajlandu.

Posted
43 minutes ago, Yoyogi said:

Za svu sekundarnu robu, ima nekoliko lejera.

Neželjeni pokloni, u originalnoj ambalaži, neotpakovani, kao Burberry odeća, to otkupljuju specijalizovane radnje i prodaju za trećinu cene. Nema foliranja.

Odeća, ako je dobra, domaćice lično odnesu u 2nd hand radnje i za to dobiju nešto. 

Nepotreban nameštaj, tehnika, mogu da se daju recycle stations, moraš da platiš da odnesu i da tačno kažeš šta je i gde će i kada biti (kupuju se taksa stikeri u 7-11) idu u centre gde se izlože na prodaju, za 10-15% cene.

Sve što nije od interesa kupcima, ti centri stave na gomilu jednom u 6 meseci i prodaju na tonu.

Evo jedna radnja u Thai koja je to kupila budzašto.

2017secondary01.jpg

2017secondary08.jpg

2017secondary02.jpg

2017secondary03.jpg

2017secondary04.jpg

Pazi ovo, surf daske, skije, pa to nema veze sa Thai

2017secondary05.jpg

Nameštaj, kao nekada iz "Narodne radinosti" kod Filološkog fakulteta

2017secondary06.jpg

Bubnjevi i drugi muzički instrumenti

2017secondary07.jpg

Ova dečja kolica koštaju 1,000 EUR nova, niko ne bi primio na poklon. Kada familija završi sa pravljenjem dece, ona idu.

2017secondary09.jpg

Mi smo imali ovakva, Aprica,  (Thai familija je bila srećna da ih uzme)

2017secondary10.jpg

Ogroman hangar 

2017secondary11.jpg

И они имају проблем луксуза изгледа. Друштво, купуј и бацај отприлике

Posted
4 minutes ago, Majo said:

Ovo kao kad si tvrdio pre par godina, kako nema prostitucije u Tajlandu.

Nikada ja to nisam tvrdio.

Posted
Just now, Simon said:

И они имају проблем луксуза изгледа. Друштво, купуј и бацај отприлике

Najveće tržište luksuzne robe je Japan. Generic.
U jednom trenutku je bila Kina pa se ispostavilo, kada je Xi napao korupciju, da je svo to tržište luksuzne robe bilo za podmićivanje zvaničnika. Mnoge firme luksuzne robe su zatvorile radnje i otišle iz Kine.

Posted

Оно чиме сам ја био увијек фасциниран је квалитет њихових технички производа док су се још производили тамо. Још увијек имам пар стварчица које шљакају као да су јучер купљене, а не прије двадесет и кусур година