Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted

Ja bas planirao da idem malo da skijam kod jojogija.

Tek sad shvatio da moram da nosim montazne krevete

Posted
2 minutes ago, Moracikus said:

Ja bas planirao da idem malo da skijam kod jojogija.

Tek sad shvatio da moram da nosim montazne krevete

bolje ponesi, ovi prevaranti će tamo da ti uvale 2 tatamija za 1.5

Posted
7 hours ago, Yoyogi said:

Oni to znaju, vekovima. Ne samo deca, svi spavaju na futonu. Za Japance, kreveti su nepotrebna Zapadna izmišljotina.

I za Indijce isto. Dobro, ne sve, oni sto imaju poslugu ti imaju i krevete. Ostali spavaju na prostirci na podu. 

Posted

tesko da se covek vekovima prilagodi na tako nesto, ipak je ljudski rok trajanja znatno kraci

a sumnjam da su se japanci genetski prilagodili spavanju po podovima, a jos i manje sedenju na podu

kao sto vec rekoh, zanima me kako je invalidma. zivim sa covekom koji nema nogu i znam koliki mu je problem da se sagne, sedne na nisko i slicno. za njega bi ovo gore bilo pakao.

pored invalida tu su i stari ljudi, kojima takodje nije "zgodno" da sedaju/lezu na pod

bice da taj japanski savrseni sitem ipak ima i neku manu

Posted

Stvarno preterujete. Mozda je to zbog nekog istorijskog nastupa doticnog forumasa, ali inace Japan je do jaja.

Usput, iznajmio sam ceo stan preko Airbnb i bilo je podosta (loseg) namestaja. Kada za kupanje mi je bila vrh, velicine i sirine+dubine bureta (da Vucicu suze na oko krenu).

Posted (edited)

lol sad citam, pa tajland je kurcina od destinacije, prosle godine da sam imao vremena mogao sam otici na metar dana, bio moj ortak toliko i pukao kolko bi za 2 nedelje na nekoj obicnoj destinaciji. tajland ekskluziva, sta jos necu da procitam

Video Tičer ovo i samu uzviknuo : Marsovci! A ono "Conrad" hotel, Koh Samui.

2017samui01.jpg

A onaj peder, tzv. "yoyogi", koji se na njuz.net predstavlja kao "plutač na tropskim vodama", eno ga opet.

2017samui02.jpg

A ni žena mu nije bolja

2017samui03.jpg

Pa kad ne zna šta će, od besa, ode pa se izvrne u hotelski bazen uz njegovu vilu.

2017samui04.jpg

Ma motku bre, pa kod Tičera u Bečejac, da malo pluta u govnima. Tu bi on njega smestio, u "prirodno", ništa izveštačeno.

Edited by Yoyogi
Posted

kakav je zivot invalida u japanu? jel imaju posebne vagone restorane gde mogu sesti, uci itd kako dolikuje ljudima ili ih zakljucavate u ultra udobnim/prostranim kucama od vise hiljada tatamija da ne kvare sliku?

Posted
34 minutes ago, Yoyogi said:

lol sad citam, pa tajland je kurcina od destinacije, prosle godine da sam imao vremena mogao sam otici na metar dana, bio moj ortak toliko i pukao kolko bi za 2 nedelje na nekoj obicnoj destinaciji. tajland ekskluziva, sta jos necu da procitam

Video Tičer ovo i samu uzviknuo : Marsovci! A ono "Conrad" hotel, Koh Samui.

2017samui01.jpg

A onaj peder, tzv. "yoyogi", koji se na njuz.net predstavlja kao "plutač na tropskim vodama", eno ga opet.

2017samui02.jpg

A ni žena mu nije bolja

2017samui03.jpg

Pa kad ne zna šta će, od besa, ode pa se izvrne u hotelski bazen uz njegovu vilu.

2017samui04.jpg

Ma motku bre, pa kod Tičera u Bečejac, da malo pluta u govnima. Tu bi on njega smestio, u "prirodno", ništa izveštačeno.

jel to mora da se pluta, pa se dobija popust

Posted

ne, to je specijalan rizort bas za plutace. ujedno je i najskuplji. 

Posted
4 hours ago, pbg12345 said:

tesko da se covek vekovima prilagodi na tako nesto, ipak je ljudski rok trajanja znatno kraci

a sumnjam da su se japanci genetski prilagodili spavanju po podovima, a jos i manje sedenju na podu

kao sto vec rekoh, zanima me kako je invalidma. zivim sa covekom koji nema nogu i znam koliki mu je problem da se sagne, sedne na nisko i slicno. za njega bi ovo gore bilo pakao.

pored invalida tu su i stari ljudi, kojima takodje nije "zgodno" da sedaju/lezu na pod

Ne znam za invalide, ali stariji su još i najviše naviknuti, u njihovo vreme je sve bilo baš-baš spartanski. :) Inače kad sediš na podu od malih nogu zaista se i navikneš, ne može se porediti sa nekim ukočenim zapadnjakom koji rizikuje da iščaši nogu svaki put kad treba da sedne.

Posted
4 hours ago, pbg12345 said:

Pre će biti da ti nemaš pojma o čemu pričaš.

Toyota Kosei Hospital, sala za rehabilitaciju, ima tipičnu japansku sobu. Tu uče one koji su izgubili sposobnost da normalno dnevno žive,  da to ponovo dostignu. 

2015rehab101.jpg

2015rehab102.jpg

Oni sami neće da menjaju kako žive dokle god ima mogućnosti da se ponovo prlagode.

2015rehab103.jpg

Kupatilo, da ulaze/izlaze iz kade (kupanje pred spavanje je važnije od večere)

2015rehab104.jpg

Sedanje na wc šolju

2015rehab105.jpg

Posted (edited)
2 hours ago, pbg12345 said:

kakav je zivot invalida u japanu? jel imaju posebne vagone restorane gde mogu sesti, uci itd kako dolikuje ljudima ili ih zakljucavate u ultra udobnim/prostranim kucama od vise hiljada tatamija da ne kvare sliku?

Napravi ova individua od mene referenta za invalidska pitanja a pri tome  podlim podmetanjima. Još misli da je fraer kao onaj googlator.

Nema posebnih vagona ni restorana za invalide, svako mesto gde su oni ne samo očekivani nego i mogući ima uređen pristup i sanitarije za njih. To je zakon. Svi aquaparkovi imaju uz stepenice fišek za štake.

Dužnost staničnog osoblja je da im omoći ulaz u bilo koji voz bilo kada i bilo gde. Onui u stanicu ulaze kroz posebna vrata, kako ih spaze, otprate ih do voza, nema šta da ih pita, to im je posao. Ovaj prelaz su upravo postavili

2015disabled01.jpg

Kako je ušao u voz, službenik ga sklanja

2015disabled03.jpg

2015disabled02.jpg

Edited by Yoyogi
Posted
12 hours ago, braca said:

Whhhaaaaaat ???   U jednom Japanu vrpca za struju ???   Nista klap klap, nista "Siri smanji/ugasi svetlo"....

E bas sam se razocarao u Japan

Ima daljinac. Ako nekad naiđeš na njega, nemoj da ga sisaš ili stavljaš u telesne duplje.

2017daljinac01.jpg

Posted

Yoyogi mene intresuje kakav je stav Jaspanaca o atomskim bombama koje su dobili. Kako o tome deca uce u skoli?

Jel su u fazinu "nepravda" ili u fazonu "tako nam i treba"?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk