Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, iDemo said:

Nego, koja je fundamentalna razlika izmedju built-in-a i regala? 

#pitamzadruga

možda računaju kvadraturu (tatamaturu) bez builtin nameštaja

Posted
Just now, teacher said:

možda računaju kvadraturu (tatamaturu) bez builtin nameštaja

e, da - to ima smisla...

Posted
3 minutes ago, teacher said:

180 x 88 = 1,58m≠ 2m2

"Dvaput nista je nista, matematika ne laze" :D

Nego me interesuje sad sledece: kaze prodavac da je soba n kvadrata ili n tatamija, tj. n merne jedinice povrsine u Japanu. Sta se desava sa tom povrsinom koja je potrosena na ugradjene zidove? Mislim, ona je fizicki tu, ali da li se racuna u prodajnu kvadraturu (sto bi znacilo da je onda krajnji rezultat (n-P(ormar)), ili se pak podrazumeva da covek zbilja dobije n merne jedinice, a P(ormara) je toliko koliko je i niko nema brige oko toga? Nisam sigurna da li sam jasna :/

Posted

U #normalnijim zemljama se kvadratura prikazuje bez built-ina... Jery neki ljudi ne vole ni to, idu okolo golog dupeta i u japankama - jery - topla klima, ne? Osim, naravno - nocu kad je "najopasnije za skitnice i beskucnike"...

Posted
29 minutes ago, Yoyogi said:

Tičeru, tvoji izgoglaše Isusa iz groba a netačno. Možeš da im kažeš da je građevinski metar izmerio tatami u mojoj kući, to je 180x88cm. To je kao skoro 2kvm, tako otprilike i računaju Japanci kada vide te površine. Tačna površina se računa u kvm, za porez i dažbine jer nisu samo tatami u kući/stanu.

Jedna od mojih soba, 5.5 tatamija i baš mirišu kao pokošeno seno, drže taj scent 20 godina. Milina spavati u tatami sobi.

2017ppptatami01.jpg

Nema regala i ormara, sve je built in. 

:Hail:

Posted
19 minutes ago, teacher said:

180 x 88 = 1,58m≠ 2m2

Sigurno, matematika je uvek svugde ista. To ti je to, video si sobu. Kako oni to vole, te sobe nisu ništa manje od prosečnih soba. Odsustvo nepotrebnog nameštaja, šta je tu teško da se shvati?

Posted
1 minute ago, Yoyogi said:

Sigurno, matematika je uvek svugde ista. To ti je to, video si sobu. Kako oni to vole, te sobe nisu ništa manje od prosečnih soba. Odsustvo nepotrebnog nameštaja, šta je tu teško da se shvati?

druže, tebe japanski muljatori varaju, prodaju ti kao 2 kvadrata 1.5 kvadrat

Posted
3 minutes ago, teacher said:

ako se doda milina od spavanja, to ti tacno ispadne 2 kvadrata. 

Posted
2 minutes ago, Majo said:

ako se doda milina od spavanja, to ti tacno ispadne 2 kvadrata. 

Zato i cipele nose 2 broja manje - ono - kad ih skinu da se istope od gorepomenute miline i dragosti, ne? 

Posted
11 minutes ago, teacher said:

tzv. japanski faktor namestaja 2/1.5 yoyogija

Posted
Just now, pbg12345 said:

tzv. japanski faktor namestaja 2/1.5 yoyogija

Kol'ko je to tatamatamija?

Posted

ne znam jbg, nema na googlu :(

ali znam da je milina spavati na tome. pa jos kad otvoris oci, a oko tebe sve bele glatke povrsine. za pozeleti samo

Posted

Sprdate se a niste ni probali kako to izgleda.

Posted
20 minutes ago, I*m with the pilots said:

"Dvaput nista je nista, matematika ne laze" :D

Nego me interesuje sad sledece: kaze prodavac da je soba n kvadrata ili n tatamija, tj. n merne jedinice povrsine u Japanu. Sta se desava sa tom povrsinom koja je potrosena na ugradjene zidove? Mislim, ona je fizicki tu, ali da li se racuna u prodajnu kvadraturu (sto bi znacilo da je onda krajnji rezultat (n-P(ormar)), ili se pak podrazumeva da covek zbilja dobije n merne jedinice, a P(ormara) je toliko koliko je i niko nema brige oko toga? Nisam sigurna da li sam jasna :/

Jesi jasna ali iskreno, ne znam. Verovatno je da je uračunato u kvadraturu. Nije ni bitno, ti built-ins te oslobađaju imanja kreveta.

2017tatamiormar01.jpg

Iz tih built-ins se izvade futoni i posteljina

2017tatamiormar02.jpg

Slike su iz hotela ali je isto po kućama, kod mene je isto tako, to je sve tipizirano. Niko se ne iznenadi kako je neka soba postavljena, sve isto, nation-wide.