Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted

Ova tema je postala cisti hipsterizam koja sa prvobitnom temom skoro da nema i veze.

Posted
Opet ovaj.
:lol:sta hoces ti, pando - moja baba uzgajala hranu za sebe na tradicionalan nacin i zivela zena 84 godine. (doduse i ona sto se preselila u Beograd pre 50 godina zivela isto toliko, ali dobro sad...)
Posted
:lol:sta hoces ti, pando - moja baba uzgajala hranu za sebe na tradicionalan nacin i zivela zena 84 godine. (doduse i ona sto se preselila u Beograd pre 50 godina zivela isto toliko, ali dobro sad...)
i moja baba je, i živela je dugoisto tako, rodila je petoro dece, a samo troje preživelojedan teča je od indirektne posledice uzgajanja hrane sahranjen u 35inače, ljudi o kojima ovaj priča su u proseku živeli 35-45 godina, karijes nema ni kad da se zapatikvalitetan život, nema šta
Posted
Opet ovaj.Aman, "uzgajati hranu za sebe na tradicionalni nacin" se na srpskom kaže biti seljak. Jesi pojeo nekad u životu kilogram paradajza, krompira ili bilo čega što si sam uzgajio, od početka do kraja?A srpski seljaci u naročito poznati po zdravim zubima...
Potpuno netacno.Covek koji postavlja kosnice na krovovima Menhentna: http://www.youtube.com/watch?v=0ZXMzyji5OUZena koja je napravila mini farmu u dvoristu takodje u Njujorku: http://www.youtube.com/watch?v=y8K3kw8_7qMSrpski seljaci imaju problem sa zubima jer se ne hrane vise na tradicionalni nacin. Konzumiraju previse secera, hrane na bazi belog brasna, piju alkohol i kafe, puse i jedu masno.
Posted (edited)
A koliko su godina prosečno živeli?
Ne mesaj babe i zabe. Ako su imali zdrave zube ne znaci da su bili imuni na malariju, tifus, dizenteriju i ostale bole- sti.Nema nikakvog smisla dokazivati da je avion superiorno sredstvo prevoza u poredjenju sa zapregom.Ima apsolutnog smisla pokazati kako je tradicionalna ishrana superiorna u poredjenju sa modernom.Slusajte ljudi, ko ima problem sa zubima, probajte samo dve nedelje ovaj rezim pa vidite rezultate, nista vas ne kosta:- Ne jesti slatko izuzev voca, a i to ne preterivati- Ne jesti nista na bazi belog brasna- Jesti sir proziveden od sirovog neobradjenog mleka- Jesti buter takodje od sirovog neobradjenog mleka- Ko jede meso jesti sushi i druga jela sa neobradjenim mesom- Ne piti kafu, gazirane napitke, alkohol.Kad probate dve nedelje vratite se ovde pa javite kako je proslo.Nikada nisam imao problema sa zubima do pre godinu dana i onda sam poceo da se interesujem za zdravlje zuba. Ovaj rezim je strahovito blagotvoran za zube, a i za zdravlje uopste. Edited by noskich
Posted (edited)
Nije stvar u kvantitetu, vec u kvalitetu. Ko hoce da zivi 100 godina kao senilan oduzet starac? Niko.Kvalitet zivota je sustina. A hrana je jedan od presudnih faktora za kvalitet zivota, to je potpuno jasno.Meni je kuvanje pravo zadovoljstvo, a tek kad sam odgojim biljku od semena do ploda i onda skuvam taj plod to je neprocenljivo. Edited by noskich
Posted

E sad si me baš ubedio sa ovim hipsterima što gaje 3 paradajza na krovuHajde da budemo ozbiljni 2 minuta :- koliko kilograma povrća, voća i ostalog što ti treba da preživiš godišnje pojedeš?- znaš li kolika ti obradiva površina treba da bi proizveo toliku količinu hrane ?- znaš li koliko ti fizičkog rada stvarno treba da bi to proizveo? ovde ne govorimo o vikend okopavanju 3 papričiceIzračunaj pa se javi

Posted
Ne mesaj babe i zabe. Ako su imali zdrave zube ne znaci da su bili imuni na malariju, tifus, dizenteriju i ostale bole- sti.Nema nikakvog smisla dokazivati da je avion superiorno sredstvo prevoza u poredjenju sa zapregom.Ima apsolutnog smisla pokazati kako je tradicionalna ishrana superiorna u poredjenju sa modernom.Slusajte ljudi, ko ima problem sa zubima, probajte samo dve nedelje ovaj rezim pa vidite rezultate, nista vas ne kosta:- Ne jesti slatko izuzev voca, a i to ne preterivati- Ne jesti nista na bazi belog brasna- Jesti sir proziveden od sirovog neobradjenog mleka- Jesti buter takodje od sirovog neobradjenog mleka- Ko jede meso jesti sushi i druga jela sa neobradjenim mesom- Ne piti kafu, gazirane napitke, alkohol.Kad probate dve nedelje vratite se ovde pa javite kako je proslo.Nikada nisam imao problema sa zubima do pre godinu dana i onda sam poceo da se interesujem za zdravlje zuba. Ovaj rezim je strahovito blagotvoran za zube, a i za zdravlje uopste.
na srpskom selu meso je, izuzev nekoliko puta godisnje, bilo misaona imenica. osim tokom svinjokolja, kada se davilo u holesterolu, jelo se iskljucivo meso zestoko tretirano kancerogenim dimom. alkohol se pio, kao i u ostatku hriscanskog sveta, gotovo svakodnevno pod uslovom da ga ima i nije postojao koncept trezvenjastva, ni medicinskog ni moralnog: u fruakogorskim manastirima jedna od najtezih kazni bila je "nedelju dana bez vina".razlog za dugovecnost old skul seljaka lezao je u tome sto su prezivljavala iskljucivo deca sa ogromnom staminom i veoma snaznim imunim siatemom. tipa, svako cetvrto, ako i toliko.
Posted
A koliko su godina prosečno živeli?
Ne mesaj babe i zabe. Ako su imali zdrave zube ne znaci da su bili imuni na malariju, tifus, dizenteriju i ostale bole- sti.
podseti me na onu statistiku po kojoj u indiji gotovo da nema alchajmera. mora da je do zacina, sta li?funny stuff ^_^
Posted
podseti me na onu statistiku po kojoj u indiji gotovo da nema alchajmera. mora da je do zacina, sta li?funny stuff ^_^
"Statistics are human beings with the tears wiped off".
Posted

Jel neko bacio pogled na jedan od ona dva videa? Žena u njemu tvrdi da njena bašta potpuno podmiruje potrebe za povrćem 8-10 ljudi, a ima par strukova luka i jedno 20-30 glavica zelene salate. Pa ja jednu tu salatu pojedem za dan-dva, nešto mi je sumnjiva ta njena izjava...

Posted
Slusajte ljudi, ko ima problem sa zubima, probajte samo dve nedelje ovaj rezim pa vidite rezultate, nista vas ne kosta:- Ne jesti slatko izuzev voca, a i to ne preterivati- Ne jesti nista na bazi belog brasna- Jesti sir proziveden od sirovog neobradjenog mleka- Jesti buter takodje od sirovog neobradjenog mleka- Ko jede meso jesti sushi i druga jela sa neobradjenim mesom- Ne piti kafu, gazirane napitke, alkohol.Kad probate dve nedelje vratite se ovde pa javite kako je proslo.
Pa podeli sa nama rezultate, živ nisam dok ne čujem kakvo je to uočljivo poboljšanje zubnoga zdravlja posle dve nedelje.
Posted (edited)
Pa podeli sa nama rezultate, živ nisam dok ne čujem kakvo je to uočljivo poboljšanje zubnoga zdravlja posle dve nedelje.
Naravno. Imao sam dubok karijes na jednom zubu koji je ociscen i ubacen je filling (pulp cap).To je sve bilo u redu jedno 2-3 meseca nakon kojih sam poceo da osecam slab bol kada zagrizem na mestu tog zuba.Kako je vreme prolazilo taj bol se povecavao.Nakon izbacivanja bilo kakvog secera iz ishrane i peciva bol je potpuno nestao, veoma brzo. Edited by noskich
Posted

i sada misliš da ti je zub zdrav ?

Posted

Znaš kako, to što je izbacivanje šećera eliminisalo simptom nikako ne znači da je i uzrok tj oboljenje nestalo. Ono, ja bih otišao kod zubara.