nera Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 @Radoye Samo da dodam da je Vankuver preshishao Menhetn po cenama nekretnina, bilo u vestima prosle nedelje. Ja sam relativno kratko ovde pa nisam detaljno upucena sta/kako , no generalno sentiment je da je grad unisten za vlade kristi klark, u najboljem balkanskom stilu, rasprodali sve sto su mogli za dobre procente, ukinuli gomile socijalnih benefita, itd. Grad je okupiran stranim investitorima i njihovim interesima, iako pola njih i ne zivi ovde. Oni koji zive, pokusavaju na sve nacine da proguraju svoje zelje i prohteve, u smislu uterivanja svoje maticne kulture ovde. Jos uvek je moguc pristojan zivot naravno, videcemo sta buducnost donosi. Posle Srbije, meni ni pakao ne pada tesko doduse.
jms_uk Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 30 minutes ago, Paul Gompitz said: Jel ima negdje da su npr. usluge ortodonta ukljucene u osnovno zdravstveno kao u sfrj? NHS dentists, u UK - samo se placa [osnovna] participacija.
Radoye Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 @nera I u T.O je slican problem ali ovde vlasnike stanova klepaju porezom ako oni zvrje prazni. Pa tako ti strani spekulanti to ovde uglavnom izdaju. Sto se tice uterivanja maticne kulture ima i toga ali vise po suburbijama - odredjeni gradici po obodima Toronta su prakticno kompletno jednoobrazno imigrantski (npr. Markham je Kina/Vijetnam/Filipini, Brampton je Indija/Pakistan, itd). No to nisu getoi u smislu da ovi ne mogu da priuste da zive drugde, naprotiv, nekretnine su tu cak i iznad proseka za slicne lokacije drugde, infrastruktura tipa skolstvo / zdravstvo je sasvim OK itd, oni su se tu skupili jer bas tako vole i istisnuli su starosedeoce. I u samom gradu imas etnickih krajeva ali se to vise odnosi na vrstu restorana i radnjica koje ces naci tamo a ne na predominantno stanovnistvo, ljudi su mnogo vise izmesani, no neki moj licni utisak je da su u Torontu tipicni kanadski belacki Anglosi manjina u odnosu na tzv. manjine i imigrante prve i druge generacije.
jms_uk Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 6 minutes ago, Radoye said: odredjeni gradici po obodima Toronta su prakticno kompletno jednoobrazno imigrantski A Mississauga? ;)
Simon Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 У Норвешкој није укључена никаква стоматолошка њега, сви који раде плаћају пуну цијену код приватника или код државних зубара. Дјеца до 18 година, људи који имају психичких проблема и пласирани су по институцијама или клиникама, они који су на социјалном, сви који нису у могућности да плате од својих примања, људи који су овисници (алкохол, дрога итд) бесплатно.
dragance Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 Uf, ne bih u Toronto sve i da mi nude avione/kamione. Previse betona za moj ukus. Mada, zima je bila, pa ni to nije doprinelo boljem utisku. Vankuver ili Quebec City...
jms_uk Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 7 hours ago, I*m with the pilots said: I kako da naredjamo silne knjige u stanu koji nema police ni u kom obliku http://www.thisiscolossal.com/2017/12/a-japanese-home-designed-around-a-climbable-earthquake-proof-bookshelf/
nera Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 Ovo se sve slazem, tj. isto je i ovde generalno, Richmond je kineski, Surrey indijski npr., pa ostali kojekude. I ovde se prica o tom dodatnom porezu i drugim potencijalnim resenjima ali videcemo sta ce biti od svega toga Kad spomenuh uterivanje kulture, mislila sam na nesto drugo. Vankuver, tj. zakon, recimo omogucava vlasnicima nekretnina da zabrane kucne ljubimce totalno ako im se prohte. Sada imas situaciju da je samo 25% rental nekretnina pet friendly. Ranije je bilo mnogo vise ali kako se menjaju vlasnici zgrada tako ukidaju pet friendly. Vlasnici su uglavnom Kinezi i Indijci koji niti imaju razumevanja niti interesovanja za ljubimce, itd. Nisu ti neke previse ocigledne stvari ali se desava. U ricmondu npr. imas gomile prodavnica i ostalih biznisa gde je sve na kineskom, niti pricaju engleski uopste. Cak i oglase za posao objavljuju na kineskom pa je bilo prituzbi. Plus, inas sukib stare kineske emigracije i nove, tj. stari ne mirisu ove iz ‘mainland china’, tretiraju ih kao zaostale nevaspitane skorojevice. Sto se mene tice, i dalje vise volim multi-kulti, vise zanimljivih ljudi, vise dobre hrane i pica
iDemo Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 37 minutes ago, nera said: ... Sto se mene tice, i dalje vise volim multi-kulti, vise zanimljivih ljudi, vise dobre hrane i pica Kol'ko je burek u Vankuveru?? A 10 s lukom? Hvala.
nera Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 1 minute ago, iDemo said: Kol'ko je burek u Vankuveru?? A 10 s lukom? Hvala. ne trosim za sad al’ evo balkan house sluzi 10 (valjda s lukom) za 14.95 cad, nemaju burek na meniju koliko vidim. pekara Nana pravi samo pite srolane u puza, kazu da razvlace svoje kore. Svakako su im pite odlicne.
iDemo Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 1 minute ago, nera said: ne trosim za sad al’ evo balkan house sluzi 10 (valjda s lukom) za 14.95 cad, nemaju burek na meniju koliko vidim. pekara Nana pravi samo pite srolane u puza, kazu da razvlace svoje kore. Svakako su im pite odlicne. Skupo... :)))))
Yoyogi Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 5 hours ago, teacher said: jesi bio u severnoj koreji? navodno je ok... kapiram da tamo bar kažu istinu za kvadraturu stana koji se prodaje, a ne uvaljuju neke japanske muljatorske varijante... Znam jednoga, iz Vrbasa, njih su iz Crne Gore kolonizovali u kuću proteranih vojvođanskih Nemaca, taj se i danas čudi "kako toliko malo" kada vidi bilo šta od nekretnina na prodaju.
Yoyogi Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 On 12/4/2017 at 4:29 AM, ToniAdams said: lol sad citam, pa tajland je kurcina od destinacije, prosle godine da sam imao vremena mogao sam otici na metar dana, bio moj ortak toliko i pukao kolko bi za 2 nedelje na nekoj obicnoj destinaciji. tajland ekskluziva, sta jos necu da procitam :D Jeste li znali da je Tajland qrčina od destinacije? Jeste? E, to je za tzv. yoyogija novost. Taj ni posle 15 godina nije shvatio. Nekome ne vredi govoriti, godinu za godinom isto mesto. Hua Hin, Sheraton. Opet onaj njegov fetiš sa zidovima kupatila koji su pomični. Tu bi neki pravi maher doneo bure i kiselio kupus. Noću jeza vata: 600m laguna, koji će to nekome qrac? Od oca i deca: plutanje u tropskoj vodi. Naroko se mančesterke i upao u vodu pravo sa terase. Jooj, budale Druge godine, za svaki slučaj, uzeo ovu sa kapijom: kao oni patroliraju i prikupljaju opale cvetove fringipani: Kao, ova mala spasava Barbiku. U lavor bre, sa patkicom:
Recommended Posts