Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted (edited)

Zivi politicar kojeg najvise postujem govori o antikonzumerizmu:http://www.e-novine....ik-svijetu.htmlDanas, čovjek ne upravlja silama koje je oslobodio, već te sile upravljaju čovjekom i samim životom. Mi ne dolazimo na ovaj svijet da se tek tako, izdvojeno bavimo razvojem. Mi dolazimo na svijet da budemo sretni. Život je kratak i brzo nam izmiče. Nijedno materijalno bogatstvo ne vrijedi koliko sam život, i to je od fundamentalne važnosti. Život nam promiče u radu i pretjerivanju u radu, tek kako bismo bili u stanju trošiti više, i potrošačko društvo se pretvara u stroj, jer ako potrošnja opadne, usporava i ekonomija, ako ekonomija uspori, sablast stagnacije nam već kuca na vrata. Zapravo je hiper potrošnja ta koja škodi planeti.Evo sta je ta dobricina uradila za decu svoje zemlje: http://www.youtube.com/watch?v=wxMLDZN77uoGde bi nam bio kraj da ima vise takvih.Velika mi je zelja da volontiram na njegovim inicijativama.

Edited by noskich
Posted
Zivi politicar kojeg najvise postujem govori o antikonzumerizmu:http://www.e-novine....ik-svijetu.htmlDanas, čovjek ne upravlja silama koje je oslobodio, već te sile upravljaju čovjekom i samim životom. Mi ne dolazimo na ovaj svijet da se tek tako, izdvojeno bavimo razvojem. Mi dolazimo na svijet da budemo sretni. Život je kratak i brzo nam izmiče. Nijedno materijalno bogatstvo ne vrijedi koliko sam život, i to je od fundamentalne važnosti. Život nam promiče u radu i pretjerivanju u radu, tek kako bismo bili u stanju trošiti više, i potrošačko društvo se pretvara u stroj, jer ako potrošnja opadne, usporava i ekonomija, ako ekonomija uspori, sablast stagnacije nam već kuca na vrata. Zapravo je hiper potrošnja ta koja škodi planeti.Evo sta je ta dobricina uradila za decu svoje zemlje: http://www.youtube.com/watch?v=wxMLDZN77uoGde bi nam bio kraj da ima vise takvih.Velika mi je zelja da volontiram na njegovim inicijativama.
Nezavisno od teme.Ovaj Mujica ima do jaja PR. Malo-malo pa se isti tekst pojavi na najrazlicitijim stranam sveta, nekoliko puta u Srbiji, i dva puta na dva mesta na PPP (Beowl je citirao tekst sa drugog mesta na Politici).To govorim jer u mom kraju su vrteli isti tekst o Mujici jedno dve nedelje u oktobru.
Posted
Nezavisno od teme.Ovaj Mujica ima do jaja PR. Malo-malo pa se isti tekst pojavi na najrazlicitijim stranam sveta, nekoliko puta u Srbiji, i dva puta na dva mesta na PPP (Beowl je citirao tekst sa drugog mesta na Politici).To govorim jer u mom kraju su vrteli isti tekst o Mujici jedno dve nedelje u oktobru.
Ne vidim sta je tu toliko cudno i kakav je PR u pitanju?Naravno da ce tekst da se pojavljuje svuda kao kuriozitet jer se takvi politicari kao sto je Mujica na moju veliku zalost mogu pobrojati na prste jedne ruke.U istom rangu mi odmah na pamet padaju Ivo Morales i Aung Su Ci.Ako ti verujes da Mujica izdvaja novac za svoju licnu promociju onda daj da vidimo nesto sto to potvrdjuje. Licno potpuno sumnjam u takvu hipotezu.
Posted

Mujica je bivši Tupamaros koji je jednu ideologiju zamenio drugom. Dobar je i poželjan primer političara koji nije lopov i secikesa ali ga ne treba uzimati kao generalni društveni uzor.

Posted

ovde sam uz Noskicha. meni se dopada i Tupamaros proslost ovog coveka (ne vidim nista lose u oruzanoj borbi protiv diktature), i njegov danasnji politicki diskurs koji nije nikakva zamena jedne ideologije drugom, nego, koliko vidim po svemu sto radi, prakticna primena mladalackih ideala.o Mujicinom politickom integritetu sasvim dovoljno govori to sto nije blizak sa Chavezom i Moralesom i ne zeli da bude doveden u vezu sa njihovim populizmom.kako da kazem moze da ti se ne dopada njegova ideologija, ali pusti te didakticke price o generalnim uzorima, tako nesto ne postoji niti ce postojati. meni ovaj covek jeste uzor, tebi nije, nismo na istim politickim pozicijama i to je sasvim OK.

Posted

Ja sam prvo ignorisala članke o njemu, jer sam bila u fazonu da je to samo neka poza, da sa jedne strane kao daje platu, ali da se na drugoj strani snadbeva iz korupcije. Ako je taj čovek stvarno takav da ne samo da nije korumpiran, nego još i daje veći deo svog novca drugima, ja mislim da nema šta da se priča dalje. Političar koji nije lopov, pritom ima ideje u koje veruje - ako je to stvarno tako - svaka mu čast.

Posted

Noskich, samo jedno pitanje, zasto ne startujete sada privatni biznis (koliko sam shvatio vec bi trebalo da imate dovoljnu sumu za to). Nemate vremena ili se ne isplati u Australiji koliko u drugim zemljama?

Posted (edited)
Noskich, samo jedno pitanje, zasto ne startujete sada privatni biznis (koliko sam shvatio vec bi trebalo da imate dovoljnu sumu za to). Nemate vremena ili se ne isplati u Australiji koliko u drugim zemljama?
pa tek kada imas privatni biznis si rob posla. pored toga, kada si samo zaposlen, uvek mozes da das otkaz u afektu i mirna backa. kada imas svoj biznis, ako tako nesto uradis obicno moras da podneses i velik materijalni gubitak.ako neko hoce da bude nezavisan od posla, imati svoj biznis je najgora moguca varijanta, tada robujes kupcu, zaposlenima i drzavi. jedino ako si kontraktor koji radi sam i prihvata i odbija poslove kako mu se cefne, ali to nije isto sto i 'imati biznis' Edited by rajka
Posted

Onda je moja ideja bliza kontraktoru. Mi imamo gradjevinsku firmicu, deo projekata radimo kao kontraktori, sada deo i kao investitori (tj. ceo ciklus od projekta do izgradnje preko prodaje). Ako ti bude tesko mozes u nekom trenutku da zavrsis ciklus, pokupis pare i zatvoris firmu. A ne moras biti ni rob poslu ukoliko nadjes nekog dobrog od poverenja da ti ga vodi. Sad sta ja znam, ima raznih vrsta biznisa, ja sam mislio da ako vec zeli sto brze da dodje do para privatni biznis mi deluje kao najbrzi put, a posle nek se povuce i nakupuje zlatne poluge.

Posted

Biti kontraktor i imati svoj biznis je isto (mada je ovo drugo siri pojam, mozes imati svoj biznis a da u njemu uopste ne radis).

Posted

mislim da je jasno sta sam htela da kazem. imati rastucu firmu sa zaposlenima i biti freelancer se razlikuje u odgovornosti koju imas i kolicini posla. ne znam nikog ko ima svju firmu (sa zaposlenima) da ne radi "od jutra do sutra", daleko se vise radi nego kada si samo zaposlen (u proseku, ne mora da bude tako u svakom pojedinacnom slucaju), imas odgovornost prema ljudima koji rade za tebe. kada si kontraktor, mozes da odbijes posao ako ti se ne radi, bez posledica za druge.da, neki freelanceri imaju registrovane firme, neki nemaju, ali to sustinski nije bitno. to da mozes imati svoj biznis a da u njemu uopste ne radis, je super u teoriji.....

Posted
ovde sam uz Noskicha. meni se dopada i Tupamaros proslost ovog coveka (ne vidim nista lose u oruzanoj borbi protiv diktature), i njegov danasnji politicki diskurs koji nije nikakva zamena jedne ideologije drugom, nego, koliko vidim po svemu sto radi, prakticna primena mladalackih ideala.o Mujicinom politickom integritetu sasvim dovoljno govori to sto nije blizak sa Chavezom i Moralesom i ne zeli da bude doveden u vezu sa njihovim populizmom.kako da kazem moze da ti se ne dopada njegova ideologija, ali pusti te didakticke price o generalnim uzorima, tako nesto ne postoji niti ce postojati. meni ovaj covek jeste uzor, tebi nije, nismo na istim politickim pozicijama i to je sasvim OK.
Mozda nisam bio dovoljno jasan.Nije rec o Mujici vec o medijima koji pisu isti clanak, evo vec dva meseca, od Japana do Havaja (iduci na zapad) a da nije prouzrokovano nikakvom novom informacijom i potrebom da se razjasni lik i delo, pa se, eto, o coveku pise.I to se razvlaci mesecima.Marko, kao covek iz branse kako to objasnjvas?
Posted

rajka, bila si jasna. Samo ovde mora da se 'ima svoj biznis' da bi se bilo kontraktorom (barem onako kako mi koristimo taj termin, moguce da nije isto svuda). Inace se slazem s tobom u pogledu obaveza onog ko ima svoj biznis.

Posted
Mozda nisam bio dovoljno jasan.Nije rec o Mujici vec o medijima koji pisu isti clanak, evo vec dva meseca, od Japana do Havaja (iduci na zapad) a da nije prouzrokovano nikakvom novom informacijom i potrebom da se razjasni lik i delo, pa se, eto, o coveku pise.I to se razvlaci mesecima.Marko, kao covek iz branse kako to objasnjvas?
velika agencijska prica. svi je imaju, i svi je puste u nekom trenutku, ali, posto nije dnevno aktuelna. mozes da je pustis kad hoces. otud naletanje na nju s vremena na vreme.cesto se to desava.
Posted
Nisam ja bas toliko star pa da mi se persira. :smoris:Zasto ne biznis? Nesto zbog prezauzetosti a nesto zbog lenjosti.Interesuju me mali biznisi, ne samo radi profita, vec mi je interesantno da organizujem tako nesto.Medjutim, posto sam u poziciji da mogu da solidno zaradjujem kao zaposleni, a hocu da uporedo radim jos ponesto (studiram) onda sam se odlucio za ovu varijantu. Biznis je zanimljiva stvar, ali je porazavajuca statistika uspesnosti malih biznisa u prve 2-3 godine.Pri investiranju se vodim savetom Vorena Bafeta: prvo pravilo je - nemoj izgubiti novac, drugo pravilo je - uvek se seti prvog pravila.Tako da sam pri investiranju konzervativan. Sa biznisima bih uvek krenuo sa malim ulaganjima pa ako krene sirim ga polako i onda kasnije koristim profit prvog uspesnog biznisa za lansiranje drugog. Sve su to naravno sitne stvari koje imam na umu.A naravno da bih voleo da taj biznis bude nesto u cemu i licno uzivam.Imam neke ideje, ali ipak radije to ostavljam za kasnije kada odradim tu minimalnu sumu koju sam zamislio.Moja devojka ce da se fokusira na te male inicijative posto ona ne govori engleski bas tecno, a i ne zeli vise da radi u kancelariji.Bas smo sada u zacetku jedne ideje pa cemo videti kako bude islo. Ne volim da unapred govorim o necemu, otom potom.