Caligula Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Pod uvjetom da te netko prisili da uopce udjes. :DNa to sam i mislio. Ako bi me neka kozmicka sila ugurala u tu scenografiju, trudio bih se da ne smetam puno.Vazda su mi bile cudne te ego-ekstenzije na namestaj, garderobu, arhitekturu etc. Kao da se neciji prsonaliti (lepota duse) ruzno izlije kroz materijale i forme.Izvinjavam se zbog trola
rajka Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Znaci i drugi ljudi su primetili bedne kucice :P Bila sam samo na par nedelja u USA, moram da priznam, kakvu su reklamu sami sebi udarili ocekivala sam mnogo vise.ja najvise volim drvene kucice, od svih kucica najvise nevolim - fasadnu ciglu.
Indy Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 ja najvise volim drvene kucice, od svih kucica najvise nevolim - fasadnu ciglu.Cigla, posebno dupla je zakon za predele sa vecim rasponom temperaturnih ekstrema (cuva toplotu zimi, a svezinu leti)
dekss Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Cigla, posebno dupla je zakon za predele sa vecim rasponom temperaturnih ekstrema (cuva toplotu zimi, a svezinu leti)još bolje su zemunice.a tek pećine ;)
rajka Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 (edited) Cigla, posebno dupla je zakon za predele sa vecim rasponom temperaturnih ekstrema (cuva toplotu zimi, a svezinu leti)pa ne znam, imas i ove moderne tehnike i materijale kao sto je SIPs, gde je i izolacija i brza gradnja...ja se ne razumem u to, ali sa estetske tacke, drvene kucice su Edited April 7, 2011 by rajka
Indy Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 još bolje su zemunice.a tek pećine ;)Lepo je ovde u pecinama (guglajte Coober Peddy). Rajka, meni cigle lepse, ove godine prodjoh leto australijsko bez erkona (doduse jeste bilo La Nina). Pristrasno navijam za double brick :D
Indy Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 e pravi si gastos :PNe mogu da nadjem smajli sa sajkacom u ovom Tapatalku. Naucno je identifikovano da imam 1 srpsku glavu
TBoneSteak Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Lepo je ovde u pecinama (guglajte Coober Peddy). funny you should mention that! imam 1 national geographic iz sept 63 u ocajnom stanju, celo izdanje posveceno novoj mladoj/prosperitetnoj AU naciji i tamo slika 1 rudara/njegove zene i 4 dece kako sede za stolom i rucaju; frizider, poplocan pod... a sve to u toj pecini, bukvalno zive u pecini!ovo naravno ne u smislu da podjebavam AU, samo prenosim deo njihovog portreta AU...
Zoe Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 pa ne znam, imas i ove moderne tehnike i materijale kao sto je SIPs, gde je i izolacija i brza gradnja...ja se ne razumem u to, ali sa estetske tacke, drvene kucice su Meni omiljene drvene kuce su u Lunenburgu, Kanadi. I imaju neki ultra dobar izolacijski sistem, ali nemam pojma o cemu se tocno radi. A i nijedna nije buđava ni orunula zbog tamosnjeg zakona o odrzavanju dvorista i fasada gdje te komsija moze tuziti ako mu se ne svidja pogled na tvoje (neuredno) dvoriste.
Indy Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Evo, zna covek sta valja (+ mozete da cujete lep ozi akcent, za ove kojima je to interesantno).
adam Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 ja volim crvenu ciglu. evo tri cetvrt londona u crvenoj cigli i lep ko upisan. ali rado bih ziveo u jednoj prostranoj americkoj drvenoj kuci s klimom. bio u raznima i nisu uopste tako nekvalitetne a prostora kolko volis. londonska cigla je super ali nije bas prostrano unutra - osim ako nemas mnogo love ili si prilicno udaljen od civilizacije.
dekss Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 jeste da se prvo prase "opeklo", ali ni kuća od slame nija za bacanje :DA House of straw
Zoe Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 ja volim crvenu ciglu. evo tri cetvrt londona u crvenoj cigli i lep ko upisan. ali rado bih ziveo u jednoj prostranoj americkoj drvenoj kuci s klimom. Heh, da mi netko da da biram ( i pod uvjetom da dobijem na lotu) moj osobni izbor bi bio otprilike ovakav Radi se o tzv. pasivnim kucama - "Pasivna kuća sjedinjuje vrhunsku arhitekturu i visoku tehnologiju s ciljem postizanja energetske učinkovitosti i udobnosti. Treba naglasiti da je gradnja pasivnih objekata skuplja samo 10 do 20 % od klasičnih, te da je to dugoročno gledano jedna najmudrijih i najsigurnijih investicija…" Vise o PASIVNIM KUCAMA
Indy Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Trazio sam nesto gde se vide moje drage cigle, pa sam nasao na ovo gde se 1 Shelob sunca ispred kuce i stiti nas od komaraca (i kondora).
Recommended Posts