Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted
Pod uvjetom da te netko prisili da uopce udjes. :D
Na to sam i mislio. Ako bi me neka kozmicka sila ugurala u tu scenografiju, trudio bih se da ne smetam puno.Vazda su mi bile cudne te ego-ekstenzije na namestaj, garderobu, arhitekturu etc. Kao da se neciji prsonaliti (lepota duse) ruzno izlije kroz materijale i forme.Izvinjavam se zbog trola
Posted
Znaci i drugi ljudi su primetili bedne kucice :P Bila sam samo na par nedelja u USA, moram da priznam, kakvu su reklamu sami sebi udarili ocekivala sam mnogo vise.
ja najvise volim drvene kucice, od svih kucica :heart: najvise nevolim - fasadnu ciglu.
Posted
ja najvise volim drvene kucice, od svih kucica :heart: najvise nevolim - fasadnu ciglu.
Cigla, posebno dupla je zakon za predele sa vecim rasponom temperaturnih ekstrema (cuva toplotu zimi, a svezinu leti)
Posted
Cigla, posebno dupla je zakon za predele sa vecim rasponom temperaturnih ekstrema (cuva toplotu zimi, a svezinu leti)
još bolje su zemunice.a tek pećine ;)
Posted (edited)
pa ne znam, imas i ove moderne tehnike i materijale kao sto je SIPs, gde je i izolacija i brza gradnja...ja se ne razumem u to, ali sa estetske tacke, drvene kucice su :wub: Edited by rajka
Posted
još bolje su zemunice.a tek pećine ;)
Lepo je ovde u pecinama (guglajte Coober Peddy). Rajka, meni cigle lepse, ove godine prodjoh leto australijsko bez erkona (doduse jeste bilo La Nina). Pristrasno navijam za double brick :D
Posted
Rajka, meni cigle lepse
e pravi si gastos :P
Posted
e pravi si gastos :P
Ne mogu da nadjem smajli sa sajkacom u ovom Tapatalku. Naucno je identifikovano da imam 1 srpsku glavu
Posted
Lepo je ovde u pecinama (guglajte Coober Peddy).
funny you should mention that! imam 1 national geographic iz sept 63 u ocajnom stanju, celo izdanje posveceno novoj mladoj/prosperitetnoj AU naciji i tamo slika 1 rudara/njegove zene i 4 dece kako sede za stolom i rucaju; frizider, poplocan pod... a sve to u toj pecini, bukvalno zive u pecini!ovo naravno ne u smislu da podjebavam AU, samo prenosim deo njihovog portreta AU...
Posted
pa ne znam, imas i ove moderne tehnike i materijale kao sto je SIPs, gde je i izolacija i brza gradnja...ja se ne razumem u to, ali sa estetske tacke, drvene kucice su :wub:
Meni omiljene drvene kuce su u Lunenburgu, Kanadi. :wub: I imaju neki ultra dobar izolacijski sistem, ali nemam pojma o cemu se tocno radi. A i nijedna nije buđava ni orunula zbog tamosnjeg zakona o odrzavanju dvorista i fasada gdje te komsija moze tuziti ako mu se ne svidja pogled na tvoje (neuredno) dvoriste. lunenburg.jpgpelham-house-lunenburg.jpg
Posted

ja volim crvenu ciglu. evo tri cetvrt londona u crvenoj cigli i lep ko upisan. ali rado bih ziveo u jednoj prostranoj americkoj drvenoj kuci s klimom. bio u raznima i nisu uopste tako nekvalitetne a prostora kolko volis. londonska cigla je super ali nije bas prostrano unutra - osim ako nemas mnogo love ili si prilicno udaljen od civilizacije.

Posted
ja volim crvenu ciglu. evo tri cetvrt londona u crvenoj cigli i lep ko upisan. ali rado bih ziveo u jednoj prostranoj americkoj drvenoj kuci s klimom.
Heh, da mi netko da da biram ( i pod uvjetom da dobijem na lotu) moj osobni izbor bi bio otprilike ovakavFRATERSCICA_152_3D_kucaB_sjeverozapad.jpgFRATERSCICA_152_3D_Stan_A2_interijer_View02.jpg Radi se o tzv. pasivnim kucama - "Pasivna kuća sjedinjuje vrhunsku arhitekturu i visoku tehnologiju s ciljem postizanja energetske učinkovitosti i udobnosti. Treba naglasiti da je gradnja pasivnih objekata skuplja samo 10 do 20 % od klasičnih, te da je to dugoročno gledano jedna najmudrijih i najsigurnijih investicija…" Vise o PASIVNIM KUCAMA
Posted

Trazio sam nesto gde se vide moje drage cigle, pa sam nasao na ovo gde se 1 Shelob sunca ispred kuce i stiti nas od komaraca (i kondora).

dsc0008zpz.jpg