Prospero Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 (edited) Jebes zivot kad seljaci ne pristaju da kao profesionalci rade samo jednu stvar, sade pirinac npr, i da se usavrsavaju u vestinama pout motikanja, nego hoce da zive pored prljavog kanala da bi ispunili nametnute konzumeristicke standarde >_>Послато са HTC ChaCha A810e користећи Тапаток 2 Edited December 27, 2012 by buffalo bill
noskich Posted December 27, 2012 Author Posted December 27, 2012 (edited) Jebes zivot kad seljaci ne pristaju da kao profesionalci rade samo jednu stvar, sade pirinac npr, i da se usavrsavaju u vestinama pout motikanja, nego hoce da zive pored prljavog kanala da bi ispunili nametnute konzumeristicke standarde >_>Послато са HTC ChaCha A810e користећи Тапаток 2Tacno, jebes zivot kad se dva meseca rada na pirincanom polju godisnje i 15 minuta dnevno odrzavanja baste sa vocem i povrcem zameni za 10-12 sati rada svaki dan u Bangkoku. U prvoj varijanti se prehrani sestoro ljudi, u drugoj jedno ili dvoje u najboljem slucaju. Edited December 27, 2012 by noskich
Leia Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Ne kazem to, samo kazem da je savrseno moguce napraviti dobru kucu koja nikom nece pasti na glavu, sa vodom, kanalizacijom i strujom bez arhitekte, projekta i gradjevinske dozvole. A svakako ne propagiram takav nacin gradnje kao pozeljan model, niti klicem Kaludjerici (u kojoj btw ne zivim).To sto se tvom dedi kuca koju je napravio nije srusila na glavu ne znaci da nije bilo takvih slucajeva, ili da neko nevesht padne pa slomi vrat u procesu gradnje.Zato se valjda ovakva praksa i sankcionise zakonom, zato su gradilista ogradjena sa postavljenom tabelom - Zabranjen pristup nezaposlenima.Ne mogu da verujem o cemu diskutujemo
dekss Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 (edited) Tacno, jebes zivot kad se dva meseca rada na pirincanom polju godisnje i 15 minuta dnevno odrzavanja baste sa vocem i povrcem zameni za 10-12 sati rada svaki dan u Bangkoku. U prvoj varijanti se prehrani sestoro ljudi, u drugoj jedno ili dvoje u najboljem slucaju.al ga pretera. nije mi namera da branim lajfstajl radničke klase u bangkoku, ali ti i drugi seljaci sirom sveta sigurno žive bednije. i rade više. nema potrebe da se lažemo Edited December 28, 2012 by dekss
noskich Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 al ga pretera. nije mi namera da branim lajfstajl radničke klase u bangkoku, ali ti i drugi seljaci sirom sveta sigurno žive bednije. i rade više. nema potrebe da se lažemoPogledaj video.
noskich Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 To sto se tvom dedi kuca koju je napravio nije srusila na glavu ne znaci da nije bilo takvih slucajeva, ili da neko nevesht padne pa slomi vrat u procesu gradnje.Zato se valjda ovakva praksa i sankcionise zakonom, zato su gradilista ogradjena sa postavljenom tabelom - Zabranjen pristup nezaposlenima.Ne mogu da verujem o cemu diskutujemoDa si se malo uputila pre kometarisanja saznala bi da se COB kuce (koje ce biti moja opcija) grade od smese zemlje, peska i slame, ne od cigli.http://www.treehugger.com/sustainable-product-design/cob-house-built-for-less-than-3000.htmlA evo sazetka istrazivanja profesora sa University of Technology Sydney: http://newsroom.uts.edu.au/news/2008/12/update-the-results-of-the-cob-house-earthquake-testThe four tests were based on the El Salvador 2001 earthquake which measured 7.8 on the Richter scale. The first test was set at 100 per cent intensity, the second at 125 per cent intensity. The third and fourth tests represented the aftershocks that occur after the main earthquake hits and these were set at 100 per cent intensity. Impressively, the model suffered minor cracks but remained standing."If this were an actual building then it could have been safely reoccupied without any repair," Professor Samali said. "It is an outstanding success because not collapsing and killing or injuring people is enough to claim success."Hickson has been given the go ahead to safely use his construction system anywhere seismic activity is common and a hazard to life.Niko se nije naucen rodio. I ti gradjevinari, elektricari i ostali su sve sto znaju naucili. A kao sto vec rekoh ljudi koji to planiraju i zanimaju se za to godinama citaju, eksperimentisu, pricaju sa ljudima i pohadjaju obuke za to.To sto ti imas pogresnu ideju da oni bez ikakve pripreme krecu u izgradnju to je tvoj problem.
Leia Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Ne mozes znati sve, ali dosta toga mozes. I svako prema svojim interesovanjima se usavrsava u razlicitim oblastima.Ne zelim da ceo zivot radim samo jednu stvar kako se danas zahteva od profesionalaca. Takodje uzivam kada mogu da vidim plodove svog rada i da se usavrsavam u vestinama koje do tih plodova vode. Koristi od toga su mnogostruke: fizicka aktivnost, razvijanje vestina, prilagodjavanje proizvoda tvojim specificnim potrebama i na kraju gusht pa cak i ponos koji osecam kada vidim te plodove sto mi rad u kancelariji u IT odeljenju nikada nije doneo (izuzev finansijskog aspekta).To o cemu ti pricas se zove hobi, i moze biti i izvor neke zarade, sto da ne.Ali ako treba da biram izmedju petljanja u nesto za sta je neophodna strucnost i angazovanja profesionalca tu nemam dileme. U Bangkoku (u kojem licno ne bih ziveo ni u ludilu btw) moze da se kupi novogradnja dvosoban condo za 40-50-ak K AUD (takav bi u Sidneju bio oko 400K). Moja devojka je kupila takav kondo pre 5 godina i platila 30K. Superluksuzan sa bazenom ispred za stanare i velikim parkom je oko 70-ak (takav ima Yoyogi). A van grada je dzabalesku. Bas je Yoyogi postovao sliku kuce na selu koja je sagradjena za 2-3K.Ta slika sto si ti postavila jasno pokazuje koliko je ozbiljno to konzumeristicko ispiranje mozga. Ljudi sa sela dolaze da zive na obalama prljavog kanala, dele sobu sa gomilom drugih (za sta daju pola plate) jer im je receno da je to svrha zivota, odes u grad, postanes bogat i trosis novce.Pogledaj malo bolje na tim slikama, imaju klimu u kucercima, TV obavezan i ostali gadgeti. Sve to sto meni ne treba.Pa to sto je van grada dzabalesku valjda i ima neki razlog, ne placas u gradu samo zemljiste na kom ti je izgradjen stan nego valjda i privilegiju da zivis u urbanoj sredini, koristis infrastrukturu,transportujes se gradskim prevozom a ne jasuci na magarcu itd.Jel treba mozda u 21 veku da se vratimo u prvobitnu zajednicu i robnu razmenu, ja tebi kokos ti meni mango? Posto je tebi izgleda i odlazak u supermarket po namirnice znak da je covecanstvo ogrezlo u konzumerizam. Narocito ljudi koji zive pored blatnjavog kanala i koriste tu istu vodu i za kuvanje, i za kupanje, ali imaju neki drndavi tv i klimu da ne bi pocrkali od vrucincine i vlage. Sve je objasnjeno ovde (uzrok, posledica i resenje): http://www.youtube.com/watch?v=21j_OCNLuYg Ma sigurna sam da je objasnio. Ali mi zaista ne pada na pamet da trosim vreme na ovakve likove koji su otkrili tajne zivota, verovatno na slican nacin kao oni sto kurs za pravljenje kucica od blata naplacuju 1000 dolara (jedan od linkova koje si postovao).
noskich Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 (edited) Ma sigurna sam da je objasnio. Ali mi zaista ne pada na pamet da trosim vreme na ovakve likove koji su otkrili tajne zivota, verovatno na slican nacin kao oni sto kurs za pravljenje kucica od blata naplacuju 1000 dolara (jedan od linkova koje si postovao).Pa nista onda nema diskusije sa tobom. Jer ne mozes da diskutujes ako ne znas o cemu se prica.Znate vi i ostali diskutanti na srpskom forumu bolje kako se zivi na Tajlandu od coveka rodjenog u selu u Isaanu koji je kao i mnogi otisao u Bangkok i shvatio da je to pogresan put pa se vratio i napravio to sto je napravio. Edited December 28, 2012 by noskich
Leia Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Pa nista onda nema diskusije sa tobom. Jer ne mozes da diskutujes ako ne znas o cemu se prica.Life is easy. Why do we make it so hard?Seriously? :DJel treba da procitam i kompletan Koeljov opus da bih mogla da konstatujem da je u pitanju sharlatanstvo najgore vrste?
Shan Jan Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Pogledaj malo bolje na tim slikama, imaju klimu u kucercima, TV obavezan i ostali gadgeti. Sve to sto meni ne treba.Ne mogu da verujem, klima ti je gadzet u Bankoku? Cenim da je tamo malo toplo&vlazno. Meni da iskljuce klimu ja se selim prvim avionom.Tacno, jebes zivot kad se dva meseca rada na pirincanom polju godisnje i 15 minuta dnevno odrzavanja baste sa vocem i povrcem zameni za 10-12 sati rada svaki dan u Bangkoku. U prvoj varijanti se prehrani sestoro ljudi, u drugoj jedno ili dvoje u najboljem slucaju.Cime ces da platis medicinske racune, penziju il su i te stvari konzumentski izumi?Da li si ti ikada radio ko seljak? Ja odmah da kazem da sem malko pomaganja ko klinac nisam al imam puno rodjaka i prijatelja sa sela. To je jedan od najtezih poslova na svetu, cak i rad oko baste nije 15 minuta dnevno. Sad mozda je za tebe to izazov il volis bas to i onda postujem al tvrdeti da je IT poso tezi od toga je malko nategnuto (mozda stresniji...).I da, za kuce. Sta ces kada umesto u Velsu odlucis da pravis kucu na mocvarnom zemljistu na Tajlandu, il naidjes na stenu dok kopas temelje? Koje drvo mozes da sadis pored kuce a koje moras dalje? Sta ako ljusne kisa, pa padne temperatura pa opet skoci kako ces biti siguran da je materijal od koga pravis kucu spreman? Lep je google al svaka gradnja kuce je prica za sebe i problemi koji mogu da iskrsnu (a da neke cak i ne primetis) mogu da ti uniste zivot a iskusni gradjevinac/arhitekta bi ih odma prepoznao i istog momenta znao kako najbolje da se ishendluje. Sad zbog ustede od par iljada evra si spreman da potrosis pola zivota uceci i opet rizikujes da si napravio losu kucu (sve sto radis prvi put ma koliko bio obucen ce uvek imati neku gresku).
noskich Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 (edited) U bilo kojoj kuci ili stanu u kojoj sam prenocio sa Tajlandjanima, a bilo ih je podosta sto od rodbine sto od prijatelja moje devojke, klima doslovce nikada nije bila ukljucena a mnogi je ni nemaju (ne iz finansijskih razloga).Da si pogledao video, kao sto nisi, video bi da se spominje prodaja viska proizvoda. I ti neupucen nastavljas diskusiju bez da pogledas sta je izneto u raspravi.Sta cu da radim ako se suocim sa bilo kojim problemom koji si izneo? Nista, guram dalje.COB kuca se moze napraviti za par meseci. Ako ne valja prva gradim drugu, pa trecu, pa sve dok ne valja.Ja za razliku od vas od po hiljade postova ne uzivam u praznim raspravama. Ovde pisem o stvarima o kojima vecina ljudi nikada nije cula pa mozda nekoga zainteresuje. Uopste me ne interesuje da bilo koga ubedjujem sta da radi sa svojim zivotom. Ja znam sta cu sa svojim. Edited December 28, 2012 by noskich
Аврам Гојић Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 da znas sta ces sa svojim zivotom, ne bi svoje privatne odluke grcevito i uvredjeno branio na internet forumu.
Prospero Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 ^^ čekaj, trubiš o alternativnim stilovima života, o tome kako "prejebati sistem" i izaći iz "plata-računi" ciklusa, sve to dok radiš za neku jebenu xyz banku, podsmevaš se seljacima koji trejduju život u kome mogu da "nahrane šestoro za život u kome mogu da nahrane dvoje" pored obale smrdljivog gradskog kanala.pa pomerili su se s mesta da bi dali sebi šansu da urade nešto u životu, iz istog razloga zbog kog si ti otišao u jebeni aussieland i jebeni tajland sa jebenog balkana.msm, pali babu da ti štrika najke
Venom Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Ja za razliku od vas od po hiljade postova ne uzivam u praznim raspravama. Ovde pisem o stvarima o kojima vecina ljudi nikada nije cula pa mozda nekoga zainteresuje. Uopste me ne interesuje da bilo koga ubedjujem sta da radi sa svojim zivotom. Ja znam sta cu sa svojim.Kao sto je Dabovic vec primetio, prisustvo ovde ti je sumnjivo. Posebno sto svako malo dodjes pa verglas jednu te istu temu, valjda trazis odobravanje za ono o cemu opsesivno razmisljas 24/7. Nisam psiholog, ali ne bih rekao da je raspravljanje, pa makar i prazno, o raznim temama bolje od fiksiranja i opsesije o samo i iskljucivo jednoj. Pritom tupis o uzimanju crvene pilule ... ili bese plava.
renne Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Čovek drvi istu priču već godinama, i godinama, što kaže Venom, valjda želi da mu neko od nas kaže da je u pravu, i da se nije zajebao u životu, A mi surovi i zli pa to ne spominjemo, nego još više produbljujemo njegove sumnje u dobar izbor
Recommended Posts