Yoyogi Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Ovo je veoma zanimljiv post inače, zanimljiv je taj Vučićevski momenat, deset ljudi ti govori ne, to nije brzina modernih diskova, ne, to nije brzina modernog busa, ne, tako ne radi GPS i šta si ti od svega toga shvatio? "Oni me mrze". To može i Vučić da mi kaže.
hazard Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Ovo je veoma zanimljiv post inače, zanimljiv je taj Vučićevski momenat, deset ljudi ti govori ne, to nije brzina modernih diskova, ne, to nije brzina modernog busa, ne, tako ne radi GPS i šta si ti od svega toga shvatio? "Oni me mrze". Isto rade sigurno u Bombaju.
mlatko Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Imas ono dugme sa trouglicem i dva kruzica, e to stisnes da se upali. trebo bi da radi.
Yoyogi Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Isto rade sigurno u Bombaju. Diskovi i motori za diskove se prave u Ayuthaya, u Thai. 75% svetske proizvodnje diskova je tamo. Bombaj se danas zove Mumbai. Osim nervirajućeg naglaska, Indusi su svetska klasa u IT.
Yoyogi Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Niko mi ne reče kako GPS radi, a kao da sam ismevan. Neko može da kaže bolje nego ja?
teacher Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Niko mi ne reče kako GPS radi, a kao da sam ismevan. Neko može da kaže bolje nego ja? triangulacija, tri ili više satelita koji šalju svoju poziciju i vreme putem radio signala. gps potom izračunava svoju poziciju na osnovu tih informacija.
Yoyogi Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 triangulacija, tri ili više satelita koji šalju svoju poziciju i vreme putem radio signala. gps potom izračunava svoju poziciju na osnovu tih informacija.Moj Moj GPS sedi pri tome zaludan ili on to radi? On to inicira? Ili neko drugi?
radisa Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Moj GPS sedi pri tome zaludan ili on to radi? On to inicira? Ili neko drugi? Niko ne inicira, sateliti su gore pa su gore i GPS na osnovu toga što sateliti šalju (uvek šalju, stalno šalju, jer su podešeni da na određenoj frekfenciji šalju signal, kao što svetionik stalno svetli) računa poziciju... Evo ti kratko uputstvo za razumevanje... http://www.physics.org/article-questions.asp?id=55
Yoyogi Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 triangulacija, tri ili više satelita koji šalju svoju poziciju i vreme putem radio signala. gps potom izračunava svoju poziciju na osnovu tih informacija. Ništa novo, to sam i ja rekao. Možda, za pet godina, moji oponenti to shvate.
Yoyogi Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Niko ne inicira, sateliti su gore pa su gore i GPS na osnovu toga što sateliti šalju (uvek šalju, stalno šalju, jer su podešeni da na određenoj frekfenciji šalju signal, kao što svetionik stalno svetli) računa poziciju... Evo ti kratko uputstvo za razumevanje... http://www.physics.org/article-questions.asp?id=55 Zayebi tvoje googlovanje. Mi smo to znali decenijama.
radisa Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Ništa novo, to sam i ja rekao. Možda, za pet godina, moji oponenti to shvate. Nisi, rekao si da ti treba konekcija na net koja je skupa u ro-mingu... Ne, treba ti, niko ne pinguje satelit... ALi, vidim da ti je teško da to shvatiš, a izgleda da imaš problem i da čitaš tekstove na engleskom, pa se braniš nekim kao anti-guglatorstvom... Uživaj u neznanju, polu-japanska buranijo...
JozoMujica Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 (edited) Ništa novo, to sam i ja rekao. Možda, za pet godina, moji oponenti to shvate.Nisi, rekao si da tvoj GPS ŠALJE signal satelitu.A on zapravo samo prima. To ti je kao razlika između radio stanice i radio prijemnika. Edited November 4, 2017 by JozoMujica
Time Crisis Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Možda je čovek neka vrsta daltoniste za tehniku, pa ne razlikuje slanje od prijema, sve su to nijanse sive. :)
iDemo Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 "Ništa novo, to sam i ja rekao." ... I nije ETF nego FON. Sent from my SM-G900I using Tapatalk
Recommended Posts