braca Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Naprotiv, ovakav zivotni stil je mnogo bolji za decu, jer roditelj ima neograniceno vreme da im se posveti i poducava ih. I ima potpunu slobodu izbora gde ce ona odrastati posto ne zavisi od zaposlenja.Vreme koje taj jadan roditelj ima na raspolaganju se drasticno smanjuje samim postojanjem deteta : treba to dete nahraniti, cak i ako ga hranis salatom i zrnevljem ko ovaj gore, treba vise raditi, ergo manje vremena. Treba to dete i obuci, mozda necim drugim nego ofucanim stvarima starim 10+ godina.Mislim, lepo to i bajkovito zvuci, sedis ti ispred kolibe i pravis detetu igracke od drveta... Samo taj nivo smo civilizacijski presli pre jedno 50.000-100.000 godina, kad smo poceli da zivimo u organizovaniim drustvima...Imas li uopste decu?
Time Crisis Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 (edited) Vi ste u Matriksu, samo to ne vidite.Sreća pa ima neko da nam otvori oči, ne znam šta bismo inače :)Imas li uopste decu?Naravno da nema Edited October 24, 2012 by Time Crisis
noskich Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 Ma neka bre, samo vi radite kao robovi ceo zivot i uzimajte kredite. Treba da dobijem odnekle makar 6-8% povracaj na investicije. Kako govori So Sabi: lepo vama, lepo meni, cmok.
Time Crisis Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 (edited) Jbg, moramo da radimo kad nema ko da nam calne pare kad nam zatreba :) Edited October 24, 2012 by Time Crisis
braca Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Ma neka bre, samo vi radite kao robovi ceo zivot i uzimajte kredite. Treba da dobijem odnekle makar 6-8% povracaj na investicije. Kako govori So Sabi: lepo vama, lepo meni, cmok.Raditi je lose?
adam Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Raditi je lose?samo ako radis za platu koja ti omogucava da imas pristojnu kucu, auto, kintu za gajiti decu, letovanja, zimovanja, penziono, zdravstveno...mene samo interesuje od cega ce ziveti onaj nesrecnik iz linka kad onemoca pa ne moze vise da drzi motiku u sakama? mozda ima ima neki trik da preskoci starost, ko ce ga znati...bez sve zajebancije, noskich - bolje ti je da energiju utrosis u to da nadjes posao koji ti je interesantan jer ces morati da radis mnogo duze nego sto ti se sad cini. osim ako se dobro ne udas il dobijes na lutriji...
Аврам Гојић Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 (edited) kad zavrsim radno vreme, posao za mene ne postoji do sutra, slobodan sam kao ptica. ne znam ko je rob, onaj ko proda svoj rad da bi 2/3 svog vremena radio sta hoce, ili neko ko 24/7 ostvaruje neki licni utopijski projekat koji se u sustini svodi na "bicu mator, ali bogat" i u sustini uziva u tome da bude dzimrija i da se odrice svih super stvari koje nam nudi savremena civilizacija, kao sto je, na primer, mogucnost da kupujes odecu umesto da je krpis uz lojanicu.postoji ogromna razlika izmedju nacina zivota i zivotnog stila. seljaci u Mojsinju isto tako krpe odecu i dovijaju se da prezive, i nacin na koji to rade je za svako postovanje (i taj nacinpodrazumeva krvav rad, rad koji bi mene, gradjanina, brzo dotukao. to je cena slobode, rad koji lomi kicmu i duh) ali im ne pada na pamet da one koji ne zive tako zovu robovima i podsmevaju im se. cela ova prica mi smrdi na uzasnu dekadenciju, to je obican pervertirani konzumerizam, teznja za nagomilavanjem dovedena do ekstrema. inace od svih mogucih aktivnosti na ovom svetu, slobodni Noskich je odabrao bas da grcevito i besno, tako reci uvredjeno, brani koncept pune zivotne slobode na jednom internet forumu :) to je kao kad Jojogi brani Japan, nepogresiv simptom da tu nesto ne funkcionise. samo dva-tri posta koja sam video dovoljna su mi da vristeci pobegnem od svega sto mi taj gospodin predlozi kao recept za lep zivot. Edited October 24, 2012 by Marko M. Dabovic
noskich Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 (edited) Ma nema tu diskusije. Matriks je to. Ne moze da se pojmi.Lepo je receno: mnogi su pozvani, malo ih se odazvalo.Cisto da se nacrta nekome ko mozda nije beznadezan slucaj a cita ovaj forum: http://earlyretirementextreme.com/cash-flow-diagrams-for-the-poor-the-middle-class-and-the-investor-class.html Edited October 24, 2012 by noskich
Аврам Гојић Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 (edited) pa ti po ceo dan razmisljas o investiranju, yieldovima, parama, parama, parama, parama i drugima kazes da su u matriksu.smejurija jebote Edited October 24, 2012 by Marko M. Dabovic
jms_uk Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 osim ako se dobro ne udas il dobijes na lutriji... I am still hoping...
adam Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 (edited) I am still hoping...i ja...ne marim, sta upali... Edited October 24, 2012 by adam
Indy Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Nemoj (osim ako ne mislis na udaju). Dobitak na lutriji je samo opticka (statisticko/psiholoska) varka.
adam Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Nemoj (osim ako ne mislis na udaju). Dobitak na lutriji je samo opticka (statisticko/psiholoska) varka.ma znam...ja bih rekao da je zanimljiv posao najbolje resenje. sto rekao jedan moj ortak koji se nasao u svom poslu - ja kad bih sutra dobio na lutriji, ja bih opet ovo radio po ceo dan. e to je vec dostignuce.
noskich Posted October 25, 2012 Author Posted October 25, 2012 inace od svih mogucih aktivnosti na ovom svetu, slobodni Noskich je odabrao bas da grcevito i besno, tako reci uvredjeno, brani koncept pune zivotne slobode na jednom internet forumu :) to je kao kad Jojogi brani Japan, nepogresiv simptom da tu nesto ne funkcionise. samo dva-tri posta koja sam video dovoljna su mi da vristeci pobegnem od svega sto mi taj gospodin predlozi kao recept za lep zivot.Mislim da je potpuno jasno iz svega sto pisem da ja jos nisam finansijski nezavistan, vec na dobrom putu da to postanem. Ceteris paribus, ako se okolnosti ne promene da cuknem o drvo, nedostaju mi jos 3-4 godine.Na forumima gotovo iskljucivo pisem sa posla kada se ima vremena jer maternji jezik ne govorim uopste pa pokusavam da odrzim vladanje njime a volim i da razmenjujem korisne informacije sa ljudima. pa ti po ceo dan razmisljas o investiranju, yieldovima, parama, parama, parama, parama i drugima kazes da su u matriksu.smejurija jeboteNaravno da razmisljam, sto je bolji ROI to sam blize cilju. Optimizacija prihoda, troskova i investicija je sustina.Jednog dana, opet da cuknem o drvo, necu morati da razmisljam. Rebalans permanentnog portfolia cu morati da odradim samo jedanput godisnje.
Recommended Posts