adam Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 nema te zemlje na zapadu gde se ne mozes dozivotno okaciti na drzavnu sisu, mnogi su to primerom dokazali i dokazuju. nije ti to nikakva nauka, sedi u lokalni benefit office, malo popricaj s ljudima oko sebe i saznaces sisteme za eskivazu. kao sto su biznismeni sebi razradili sistem o kojem sasvim legalno placaju porez na minimalac uz maximalni profit, tako su ovi s druge strane medalje razradili sistem koji te sasvim legalno dozivotno odrzava na dolu. si gledo big lebowsky? e, ti bi mogao biti dude koliko sutra! kajne frka.samo, koliko vidim, ti to ne zelis. ti zelis uzivati blagodeti bogatstva al bez bogatstva a to je, bojim se, nemoguce. da je moguce, bilo bi dovoljno ljudi koji bi tako ziveli.
noskich Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 (edited) I tako vrijeme prolazi, a od sve mobilnosti ti i dalje kuješ planove u drugom najskupljem gradu na svijetu.Za svo ovo vrijeme kovanja planova i sa tvojim životnim prohtjevima mogao si uštekati, ako ne $100k onda bar $20k.Sasvom dovoljno za jednu ležernu godinu dana na Filipinima...Ne brini se ti za mene jer ja stekam na veliko pa da zavrsim dibidus, a ne po malo pa opet nazad u cubicle.Bolje neka prodju 5 godina sada nego 50 sa tim lezernim pauzama. Edited October 23, 2012 by noskich
noskich Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 samo, koliko vidim, ti to ne zelis. ti zelis uzivati blagodeti bogatstva al bez bogatstva a to je, bojim se, nemoguce. da je moguce, bilo bi dovoljno ljudi koji bi tako ziveli.Moguce jeste, evo ljudi objasnili da se ja ne ponavljam:http://earlyretirementextreme.com/how-i-live-on-7000-per-year.htmlhttp://www.mrmoneymustache.com/
banecare1 Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 (edited) edit: neki drugi put iliti ceracemo se jos :) Edited October 23, 2012 by banecare1
adam Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Moguce jeste, evo ljudi objasnili da se ja ne ponavljam:http://earlyretireme...0-per-year.htmlhttp://www.mrmoneymustache.com/ ovo sto si okacio je jos gore od zivota na beneficijama. prvi zivi kao bednik a rmba kao konj. samo ono povrca sto je nabrojao da gaji u basti mi govori da je njemu motika vise u sakama nego tastatuta. uz to dodaj kuvanje, krpljenje garderobe (kaze nema nista mladje od deset godina) pa ciscenje (sigurno ne placa da mu se sredi gajba) pa odrzavanje sajta, pa seta kera... sad, ako voli sto da ne al ja razumeh da ti ne bi da rmbas kad ti se ne rmba sto je s bastom i zivotinjama nemoguce postici a i voleo bi da na prolece mozes da putujes a ne da sadis novu turu hrane. sve u svemu - ovaj rmba puno radno vreme a to prodaje kao zivot bez rada. jebo to, ima'l sta bolje?ovaj drugi, pak, objasnjava da se moze ziveti s part-time poslom ako se stedi. otkrio struju!ima tako i clanaka o ljudima koji mrsave zahvaljujuci magicnim preparatima sve krkajuci cvarke i kavurmu ispred tv-a.
CrniRok Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Nekada ljudi traze zaista previse i nisu svesni koliko im je u stvari dobro.Ja ne razumem ljude koji bi iz Australije, u kojoj priznajem nisam nikada bio, ali za koju znam da je pristojna i lepa zemlja (imam tamo prijatelje i rodbinu, koji mi kaze i dobre i lose stvari, bolje receno ono sto se njima ne svidja), isao u Ekvador ili Filipine ili u bilo koju drugu zemlju odakle ljudi beze u razne zemlje, pa i u Australiju.Jeftin zivot uglavnom podrazumeva siromasno okruzenje, licnu nesigurnost, kriminalitet, lose zdravsto i slicno.
Аврам Гојић Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 citam ovaj sajt, pa to je horor, a ne zivot, kao u "Gospodjici".pored toga, ovakav zivotni stil apsolutno onemogucava adekvatnu brigu o deci.
Time Crisis Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 ovo sto si okacio je jos gore od zivota na beneficijama. prvi zivi kao bednik a rmba kao konj. samo ono povrca sto je nabrojao da gaji u basti mi govori da je njemu motika vise u sakama nego tastatuta. uz to dodaj kuvanje, krpljenje garderobe (kaze nema nista mladje od deset godina) pa ciscenje (sigurno ne placa da mu se sredi gajba) pa odrzavanje sajta, pa seta kera... sad, ako voli sto da ne al ja razumeh da ti ne bi da rmbas kad ti se ne rmba sto je s bastom i zivotinjama nemoguce postici a i voleo bi da na prolece mozes da putujes a ne da sadis novu turu hrane. sve u svemu - ovaj rmba puno radno vreme a to prodaje kao zivot bez rada. jebo to, ima'l sta bolje?Lol, tačno tako, dođeš u bilo koje selo u Srbiji, možeš isto tako živeti i s još manje para, uživancija ne zna se :D
noskich Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 ako voli sto da ne al ja razumeh da ti ne bi da rmbas kad ti se ne rmba sto je s bastom i zivotinjama nemoguce postici a i voleo bi da na prolece mozes da putujes a ne da sadis novu turu hrane. sve u svemu - ovaj rmba puno radno vreme a to prodaje kao zivot bez rada. jebo to, ima'l sta bolje?ovaj drugi, pak, objasnjava da se moze ziveti s part-time poslom ako se stedi. otkrio struju!ima tako i clanaka o ljudima koji mrsave zahvaljujuci magicnim preparatima sve krkajuci cvarke i kavurmu ispred tv-a.Naravno da voli. To je poenta, radis ono sto volis, a mozes da radis svasta, ne moras samo da sadis povrce i gajis zivotinje.Na primer kupis kartu oko sveta sa 4 stopa na 4 razlicita kontinenta za $2500 i onda godinu dana putujes lagano svakim od njih sporim prevoznim sredstvima, kampujes, couchsurfujes, radis pomalo kad ti se hoce, volontiras i odmaras. Samo jedan primer.To sa mrsavljenjem je dobar primer. Isto kao sto ne mozes mrsaviti ako ne smanjis unos hrane i/ili povecas potrosnju energije, ne mozes postati finansijski nezavistan ako ne smanjis potrosnju i povecas prihode i povracaj na investicije u granicama svojih mogucnosti, ali maksimalno moguce.
noskich Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 citam ovaj sajt, pa to je horor, a ne zivot, kao u "Gospodjici".pored toga, ovakav zivotni stil apsolutno onemogucava adekvatnu brigu o deci.Naprotiv, ovakav zivotni stil je mnogo bolji za decu, jer roditelj ima neograniceno vreme da im se posveti i poducava ih. I ima potpunu slobodu izbora gde ce ona odrastati posto ne zavisi od zaposlenja.
noskich Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 Nekada ljudi traze zaista previse i nisu svesni koliko im je u stvari dobro.Ja ne razumem ljude koji bi iz Australije, u kojoj priznajem nisam nikada bio, ali za koju znam da je pristojna i lepa zemlja (imam tamo prijatelje i rodbinu, koji mi kaze i dobre i lose stvari, bolje receno ono sto se njima ne svidja), isao u Ekvador ili Filipine ili u bilo koju drugu zemlju odakle ljudi beze u razne zemlje, pa i u Australiju.Jeftin zivot uglavnom podrazumeva siromasno okruzenje, licnu nesigurnost, kriminalitet, lose zdravsto i slicno.Ne vredi da ti se objasnjava, mora da se iskusi.
noskich Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 (edited) Lol, tačno tako, dođeš u bilo koje selo u Srbiji, možeš isto tako živeti i s još manje para, uživancija ne zna se :DVec receno - ne mora se nuzno ziveti na selu. CIlj nije da se zivi sa sto manje novca, vec da se zivi slobodno. Mozes da koristis svoje vreme za sta god hoces i imas ogroman broj opcija gde da budes i sta da radis. Ljudi koji to shvataju nisu robovi potrosackog mentaliteta. Oni mogu za stvari koje vrede i koje im trebaju da daju hiljade dolara jer znaju za sta daju. Edited October 23, 2012 by noskich
Time Crisis Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Vec receno - ne mora se nuzno ziveti na selu. CIlj nije da se zivi sa sto manje novca, vec da se zivi slobodno. Mozes da koristis svoje vreme za sta god hoces i imas ogroman broj opcija gde da budes i sta da radis. Ljudi koji to shvataju nisu robovi potrosackog mentaliteta. Oni mogu za stvari koje vrede i koje im trebaju da daju hiljade dolara jer znaju za sta daju.Ima li otrcanije fraze od "robovi potrošačkog mentaliteta" :)Naprotiv, ovakav zivotni stil je mnogo bolji za decu, jer roditelj ima neograniceno vreme da im se posveti i poducava ih. I ima potpunu slobodu izbora gde ce ona odrastati posto ne zavisi od zaposlenja.
noskich Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 (edited) Ima li otrcanije fraze od "robovi potrošačkog mentaliteta" :) Nema sve dok ljudi kao ti (aludiram na tvoju profil sliku) grade svoj identitet na brendovima masovne potrosnje.`Too many people are buying things they can't afford (and they don`t need), with money that they don't have... to impress people that they don't like (in ways they don`t even enjoy).`Vi ste u Matriksu, samo to ne vidite. Edited October 24, 2012 by noskich
Аврам Гојић Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 au ovo je neka heavy tema, kud i zadjoh ovde
Recommended Posts